Eίναι το Κουρασάο η πιο ανερχόμενη εθνική ομάδα στον πλανήτη;

Όσα ξέρατε μέχρι τώρα για το Κουρασάο… ξεχάστε τα! Και όσα δεν ξέρετε, εδώ είμαστε για να τα μάθετε!

Μέρος γοητευτικό και εξωτικό, αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής θάλασσας των 155.000 κατοίκων που βρίσκεται μια… ανάσα από τη Βενεζουέλα και αποτελεί μέρος του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (Ολλανδία) είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του, το λικέρ του και τους ποδοσφαιριστές – κατά βάση Ολλανδικής υπηκοότητας – που έχουν καταγωγή από εκείνα τα μέρη.

Όμως το Κουρασάο έχει βλέψεις υψηλές στο ποδόσφαιρο και στοχεύει σε… μεγαλεία με “όχημα” την ποδοσφαιρική παροικία

που έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην Ολλανδία.

Για την ώρα το Κουρασάο παραμένει σε χαμηλό επίπεδο (νο. 88 στην παγκόσμια κατάταξη) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Ο Ζουνίνιο Μπακούνα της Μπέρμιγχαμ είναι ο “σταρ” και στο ρόστερ που συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις ξεχωρίζει ο… γερόλυκος Βέρνον Ανίτα και ο επιθετικός της Έμεν, Ριτσάιρο Ζίφκοβιτς. Όμως οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας του Κουρασάο ελπίζουν ότι θα προσελκύσουν σύντομα και πιο “λαμπερούς” παίκτες, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το νησί και – ακόμα – δεν έχουν περάσει τις πύλες της Εθνικής Ολλανδίας.

Ο δίδυμος αδερφός του Ζούριεν Τίμπερ, Κουίντεν, ο οποίος αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Φέγενορντ είναι ένας από αυτούς, όπως και ο συμπαίκτης του Κιλίντσχι Χάρτμαν, ενώ ένας ακόμα παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το Κουρασάο είναι ο δυναμικός στόπερ της PSV, Αρμάντο Ομπίσπο.

Καταγωγή από το Κουρασάο – και χωρίς συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο με κάποια εθνική ομάδα – έχουν ακόμα ο Τόμι Σεντ Γιάχο της Ουτρέχτης και ο ταλαντούχος μπακ της Σπάρτα Ρότερνταμ, Σουράντι Σάμπο, ενώ δεκάδες ταλέντα που αγωνίζονται στα ολλανδικά γήπεδα έχουν τις ρίζες του από το νησί της Καραϊβικής.

Ουσιαστικά το Κουρασάο θέλει να “βαδίσει” στο δρόμο που… χάραξε πρώτο το Σουρινάμ (πρώην ολλανδική αποικία) και να… ξυπνήσει το προγονικό ένστικτο στους παίκτες που αγωνίζονται στην Ολλανδία. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε το Κουρασάο ίσως γίνει η πιο ανερχόμενη εθνική ομάδα στον πλανήτη. Διαφορετικά θα παραμείνει στην ποδοσφαιρική αφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα