EURO 2020: Λορέντσο ο Μεγαλοπρεπής!

Λορέντσο o Μεγαλοπρεπής… Μπορεί να έχει ύψος μόλις 1,63 αλλά η ποδοσφαιρική του μεγαλοφυΐα του χάρισε αυτό το παρατσούκλι. Ο Λορέντσο Ινσίνιε στα 30 του χρόνια εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ιταλίας του Μαντσίνι.

Για να φτάσει ως εδώ η ζωή του και η καριέρα του πέρασαν από 40 κύματα… Γεννήθηκε στο Φραταματζόρε της Νάπολι στις 4 Ιουνίου του 1991 και ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας του Κάρμινε και της Πατρίτσια Ινσίνιε.

Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας

τον ώθησαν από μικρή ηλικία να εργαστεί σε κατάστημα ρούχων. Στο μυαλό του ήταν όμως οι τρίπλες του Ρονάλντο και όσα είχε ακούσει για τον Μαραντόνα.

Ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει στην Ολίμπια Σαντ Αρπίνο. Το γεγονός ότι ήταν ο πιο κοντός παίκτης της ομάδας το επισκίαζαν οι τεχνικές του αρετές και τα υπέροχα γκολ που πετύχαινε.

Αυτά είναι που έκαναν τη Νάπολι να ενδιαφερεθεί γι’ αυτόν στην ηλικία των 15 ετών κι έκτοτε να αλλάξει η ζωή της οικογένειάς του.

Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, δόθηκε τρεις φορές δανεικός, ώσπου να γίνει μόνιμο μέλος του ρόστερ το 2012 και να φτάσει στην Εθνική Ιταλίας για πρώτη φορά το 2014.

Παντρεμένος με τη Γενοβέφα Νταρόνε το 2012, όταν μονιμοποιήθηκε δηλαδή στη Νάπολι στα 21 του χρόνια, έχει δύο παιδιά, τον Κάρμινε και τον Κρίστιαν. Ο ίδιος λέει πως δε θα είχε πετύχει τίποτα στη ζωή του χωρίς τη στήριξή της.

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, έκανε τατουάζ του στον τετρακέφαλό του, σε σημείο όπου να διακρίνεται από όλους. Στο ματς με το Βέλγιο, το είδαν όλοι… Και το τατουάζ και το γκολ του.

Τώρα μπροστά του είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο ημιτελικός με την Ισπανία. Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της καριέρας του, μέχρι το επόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα