E3 2018: Ανασκόπηση της Sony

Έλειψαν οι εκπλήξεις, άλλα όχι και οι αποκλειστικότητες.

Η Sony μας ξενύχτησε για μια ακόμη χρονιά, καθώς οι συνεντεύξεις τύπου της λαμβάνουν πάντα χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, όχι στο ξενύχτι, αλλά στον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η -κατ' ευφημισμό- press conference της Sony. H καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της εταιρείας μετατράπηκε φέτος σε ένα “E3 Showcase”,

το οποίο ξεκίνησε σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που παρέπεμπε στο The Last of Us Part II, υπό τους ήχους του live performance του Gustavo Santaolalla.

To τρέιλερ της επερχόμενης δημιουργίας της Naughty Dog ήταν με μια λέξη σοκαριστικό, καθώς μετά τις ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις της Ellie ακολούθησε ένα πραγματικό λουτρό αίματος. Σε ότι αφορά το gameplay πάντως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα σε σχέση με το πρώτο κεφάλαιο της σειράς. Η “συνταγή” του gameplay είναι λίγο stealth, αρκετό πιστολίδι, crafting on-the-fly και πολύ μα πάρα πολύ γραφική βία.

Μετά την παρουσίαση του The Last of Us Part II, έγινε ένα μικρό διάλειμμα για να μεταφερθούν οι παρευρισκόμενοι στην κύρια αίθουσα. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος έγιναν πάντως κάποιες μικρότερες ανακοινώσεις που αφορούσαν την προσθήκη ενός New Game+ mode στο God of War και την κυκλοφορία του Back in Black map pack για το Call of Duty: Black Ops 4. To πακέτο αυτό περιλαμβάνει τέσσερις κλασικούς χάρτες (Jungle, Summit, Slums και Firing Range) του Call of Duty Black Ops, οι οποίοι διατίθενται παράλληλα και στο τρίτο κεφάλαιο της σειράς για όσους κάνουν pre-order το Call of Duty: Black Ops 4. Στα πλαίσια της ανακοίνωσης αυτής η Sony δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συνδρομητές του PlayStation Plus να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν το Call of Duty: Black Ops III.

Σειρά είχε το Ghost of Tsushima της Sucker Punch, το οποίο είχε ανακοινωθεί πέρυσι στο Paris Games Week. Αυτή τη φορά είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα εκτενές gameplay βίντεο και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Το Ghost of Tsushima λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια της εισβολής των Μογγόλων στην Ιαπωνία στα τέλη του 13ου αιώνα και δείχνει εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δημιουργίες της Sucker Punch. O ήρωάς σας δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις, όπως λόγου χάρη στο Infamous, και θα πρέπει να βασιστεί στο σπαθί του για να καταφέρει να επιβιώσει.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Control, η νέα δουλειά της Remedy Entertainment, η οποία θα κυκλοφορήσει σε όλα τα format (πλην του Nintendo Switch) από την 505 Games. Οι ομοιότητες μεταξύ του Control και του Quantum Break είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και πριν ακόμη ανακοινωθεί το όνομα του τίτλου και η εταιρεία ανάπτυξής του ήμασταν σίγουροι ότι επρόκειτο για τη νέα δημιουργία της φιλανδικής εταιρείας.

Το αναμφισβήτητο highlight του E3 Showcase της Sony δεν ήταν ούτε το The Last of Us Part Two, ούτε το Ghost of Tsushima, αλλά ούτε και το Death Stranding που παρουσιάστηκε λίγο αργότερα. Η ανακοίνωση του remake του Resident Evil 2 ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, αλλά το γεγονός αυτό δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να μετριάσει τον ενθουσιασμό μας και ήδη μετράμε μέρες για τον Ιανουάριο του 2019 (ή μήπως να ξεθάψω το Dreamcast μου και να παίξω τώρα;).

Μετά την ανακοίνωση του Trover Saves the Universe για τα PS4/PS VR και ένα τρέιλερ του Kingdom Hearts III (στο PS4 θα κυκλοφορήσει μια ακόμη έκδοση που θα περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια της σειράς), ήρθε η ώρα του Death Stranding. Αυτή τη φορά πήραμε μια γεύση και από το gameplay του, ωστόσο δεν γίναμε σοφότεροι. Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα open world Action-Adventure με λίγα horror στοιχεία. Ο κόσμος του πάντως δείχνει υπερβολικά “άδειος” για την ώρα.

Η Sony ήταν δεδομένο ότι θα αφιέρωνε ένα σημαντικό μέρος του E3 Showcase event της στο Marvel's Spider-Man, πριν από αυτό όμως μέσα από ένα σύντομο teaser η Tecmo Koei ανακοίνωσε το Nioh 2. Ελπίζουμε να το δούμε σύντομα και να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια, όπως είχε συμβεί με το πρώτο κεφάλαιο της σειράς, του οποίου η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει το 2004.

Σε ότι αφορά το νέο Spider-Man τώρα έχουμε να κάνουμε κάποιες μικρές παρατηρήσεις. Βλέποντας τα νέα gameplay βίντεο του, δεν μπορούμε να πούμε ότι παρατηρούμε συνταρακτικές διαφορές σε σύγκριση με τα δύο κεφάλαια της σειράς The Amazing Spider-Man που κυκλοφόρησαν το 2012 και το 2014 αντίστοιχα. Οι βελτιώσεις στα animations και στα γραφικά είναι εμφανείς, ωστόσο οι traversal μηχανισμοί και το σύστημα μάχης δεν διαφέρουν και πολύ από τα Spider-Man της Beenox.

Η τελευταία ανακοίνωση της Sony έγινε μετά το τέλος του E3 Showcase της και αφορούσε το Deracine, ένα νέο game της FromSoftware που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS VR. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα Adventure, αν και για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Συνοψίζοντας

Μετά από μια σειρά ανακοινώσεων πριν την έναρξη της E3 η... ατμομηχανή της Sony μάλλον στέρεψε από κάρβουνο και ως εκ τούτου είδαμε μια σχετικά φτωχή συνέντευξη τύπου. Η παρουσία του PS VR ήταν μηδαμινή, δεν ανακοινώθηκε κάποιο νέο exclusive πέρα από τα όσα ήδη γνωρίζαμε και δεν έγινε καμία απολύτως νύξη για το νέο PlayStation. Όπως προαναφέραμε, αν κάτι θα μας μείνει από το E3 Showcase event της Sony δεν είναι κάποιο από τα exclusives της, αλλά το Resident Evil 2 Remake.

Read more on [SITE_NAME]E3 2018: Ανασκόπηση της BethesdaΕ3 2018: Ανασκόπηση της MicrosoftE3 2018: Ανασκόπηση της Electronic Arts

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα