Dragon Star Varnir Review

How to kill your dragon.

Varneria, ένας κόσμος όπου οι μάγισσες δεν έχουν πλέον θέση και κυνηγιούνται ανελέητα από τους Requiem Knights στις τάξεις των οποίων ανήκει και ο πρωταγωνιστής μας ο Zephy. Ο σκοπός της ύπαρξής του όμως θα αλλάξει δραματικά όταν μετατρέπεται σε αυτό που πολεμάει ολόκληρη τη ζωή του και που μισεί θανάσιμα. Οι ιππότες της Holy Empire του γυρνούν την πλάτη, και εν μια νυκτί από τη θέση του κυνηγού βρίσκεται στη θέση του θηράματος. Οι μάγισσες της Varneria από πρώην εχθροί γίνονται πολύτιμοι σύμμαχοι, και οι

συγκυρίες θα τους αναγκάσουν να ταξιδέψουν μαζί για να σπάσουν την κατάρα που βασανίζει το είδος τους. Μια κατάρα που συνοδεύεται από έσχατες συνέπειες και θέλει τις μάγισσες είτε να κυριεύονται από τρέλα, είτε να πεθαίνουν ελευθερώνοντας το δράκο που βρίσκεται μέσα τους. Παρά την επιφυλακτική του φύση, ο Zephy βλέπει ότι τα διδάγματα της Αυτοκρατορίας έρχονται σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα, και μαζί με τις νέες του συντρόφους προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα περίπλοκα και δύσκολα επιλύσιμα προβλήματα που βασανίζουν τους ίδιους αλλά και τη Varneria.

Ο τίτλος της Idea Factory και Compile Heart (Hyperdimension Neptunia) αφήνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα JRPG συνδυασμένο με στοιχεία Visual Novel και η αλήθεια είναι ότι το σκέλος του storytelling αντλεί αρκετά στοιχεία από το είδος. Πέραν του ότι το όλο στήσιμο έχει κοινή αισθητική θα πρέπει να κάνετε επιλογές για να οδηγηθείτε σε διαφορετικά characters endings (εφτά στον αριθμό) καθώς επίσης υπάρχει ομοιότητα σε mechanics όπως συνομιλίες στον αυτόματο, skip στους διαλόγους και το backlog. Αυτό βέβαια του προσδίδει μια ιδιαίτερη χροιά αν και στην καθαρή του έκφραση παραμένει ένα ελκυστικό JRPG που εκτός από ένα πολύ όμορφο story και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, "φιλοξενεί" και ένα καλοφτιαγμένο battle system.

Οι εναέριες μάχες έχουν turn based μορφή και διεξάγονται σε τρία επίπεδα μεταξύ των οποίων κινείστε για να εκμεταλλευτείτε αδυναμίες των εχθρών, να στήσετε παγίδες και να επωφεληθείτε από τα διαφορετικά bonuses που αποκτά κάθε χαρακτήρας ανάλογα με τη θέση που θα τον τοποθετήσετε. Αυτή η ιδιοτυπία αποδεικνύεται γόνιμη για το σκέλος της μάχης, αφού αυξάνει τους ρυθμούς με αυτήν την επιπλέον παράμετρο που έχετε να συντονίσετε. Στην ομάδα σας μπορείτε να έχετε έως και έξι χαρακτήρες, με τρείς από αυτούς να αποτελούν support. Οι επιθέσεις ταξινομούνται κλασικά σε physical και magical attacks, στο Devour και στο Dragon Awakening.

Το devour ενός δράκου είναι πολύ σημαντικό αφού είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε το core του, το οποίο ισοδυναμεί με ένα skill tree και ξεκλειδώνει με factor points που συγκεντρώνετε από κάθε μάχη. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το skill tree αντιστοιχεί μόνο στο χαρακτήρα που έχει στην κατοχή του το core. Αυτό του δίνει ιδιαίτερη υπόσταση, τον καθιστά πολύτιμο και σε παρακινεί να ασχοληθείς εκτενέστερα με το build της ομάδας. Όχι ότι δεν θα δοθεί η ευκαιρία και στα υπόλοιπα μέλη να αποκτήσουν το ίδιο core, αφού θα συναντήσετε τους ίδιους εχθρούς περισσότερο από μια φορά. Δεν εννοούμε φυσικά ότι δεν υπάρχει ποικιλία, το αντίθετο μάλιστα. Πληθώρα ικανοτήτων υπάρχουν στη διάθεσή σας εκ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε ορισμένες καθώς υπάρχει equipping cost. Όσο πιο δυνατό το ability, τόσο μεγαλύτερο κόστος έχει.

Ο τίτλος μπόρεσε να κρατήσει μια θαυμάσια ισορροπία μεταξύ μάχης και ιστορίας, χωρίς να υπάρχει αποκλειστική επικέντρωση στο ένα ή το άλλο σκέλος. Κατάφερε αυτές οι δυο πτυχές να είναι αλληλένδετες εισάγοντας στοιχεία που αποθαρρύνουν μια κοινή μονότονη εξέλιξη. Αν για παράδειγμα βγείτε χαμένοι από μία μάχη, αυτόματα επηρεάζετε η συναισθηματική σας κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το madness level της ομάδας. Σε υψηλά ποσοστά, σημαντικά γεγονότα θα λάβουν χώρα στο κόσμο της Varneria που ταυτόχρονα θα έχουν αντίκτυπο και στο τέλος της ιστορίας. Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη κλίμακα όμως, είναι και η φροντίδα τριών μικρών μαγισσών με την οποία θα επιφορτιστείτε. Αν σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων θα σας ανταμείψουν με αξιόλογα δώρα που θα φανούν χρήσιμα στις επικείμενες μάχες, αν πάλι εξαιτίας σας αποκτήσουν το βλέμμα "here’s Johny!", ετοιμαστείτε να τις αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή σε μάχη, φυσικά έχοντας αποποιηθεί την χαριτωμένη μορφή τους.

Το Witches Den αποτελεί τη βάση σας. Εκεί θα μπορέσετε να αγοράσετε και να πουλήσετε εξοπλισμό, να αναλάβετε side quests και εφόσον έχετε στην κατοχή σας τις απαραίτητες συνταγές και υλικά, να φτιάξετε ελιξίρια στο workshop. Τα συγκεκριμένα με το που θα καταναλωθούν σας οδηγούν σε μάχη τα οποία σας ανταμείβουν με αξιόλογο εξοπλισμό. Αν δεν τα καταφέρετε το ελιξίριο δεν χάνεται και μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε όταν θα είστε πιο έτοιμοι. Όσο πιο σπάνια τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο μεγαλύτερο το επίπεδο του ελιξιρίου. Μπορείτε ακόμα να κάνετε δώρα στα μέλη της ομάδας σας και να χτίσετε τις σχέσεις σας μαζί τους, απολαμβάνοντας νέες σκηνές και φυσικά έχοντας αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα του παιχνιδιού, ενώ οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, τα background σκηνικά είναι φτωχά, μονότονα και επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό. Οι δε διάλογοι όταν δεν συνοδεύονται από voice over, απομονώνουν τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών αφαιρώντας από την ένταση της σκηνής. Για τη μουσική τι να πούμε; Motoi Sakuraba. Το βιογραφικό του βετεράνου συνθέτη είναι εντυπωσιακό και συνδέεται με projects όπως τη σειρά Tales και Dark Souls. Φυσικά για ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα που έδωσε είναι άρτιο.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN GreeceΤο Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead OnlineNintendo, Microsoft, και Sony παίρνουν θέση για τους δασμούς της Κυβέρνησης TrumpΑνακοινώθηκε το Dota Underlords

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα