Disgaea 4 Complete + Review

Και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Η NipponIchiSoftware το Φεβρουάριο του 2011, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στον κόσμο της Netherworldμε την κυκλοφορία του Disgaea 4: APromiseUnforgotten. Toεπιτυχημένο strategyRPG έχει αναγνωρισμένη πορεία στο χώρο λόγω των καθορισμένων αρχών του που του έχουν χαρίσει ταυτότητα, και κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του δεν έχει αλλάξει στάση, κρατώντας το ύφος του αναλλοίωτο και καταφέρνοντας πάντα να βρίσκεται στο προσκήνιο το ιδιαίτερο gameplayκαι το ξεχωριστό χιούμορ του που για μια ακόμη φορά ρέει άφθονο. Η επανακυκλοφορία του στις κονσόλες του PS4

και NintendoSwitchέρχεται με την ονομασία Disgaea 4+.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τη σειρά από το πρώτο κεφάλαιο, αφού κάθε ένα αντιστοιχεί σε μια διαφορετική ιστορία. Γοητευτικός πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης, είναι το βαμπίρ Valvatorez. Πρώην ξακουστός τύραννος της Netherworld, που όμως εξαιτίας μιας υπόσχεσης που δεν μπόρεσε να κρατήσει δεν επιτρέπεται να πιεί αίμα. 400 χρόνια μετά τον βρίσκουμε ξεπεσμένο στον Άδη, να τρέφεται με τις αγαπημένες του πλέον σαρδέλες κάνοντας την άχαρη δουλειά του εκπαιδευτή των Prinnies. Τους γνωστούς και μη εξαιρετέους μικρούς πιγκουίνους, με σήμα κατατεθέν τους τη λέξη doodeκαι φυσικά το απόλυτο αξεσουάρ. Το τσαντάκι μπανάνα. Όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει το μαζικό αφανισμό των ταλαίπωρων πλασμάτων κάτι που ο Valvatorezδεν πρόκειται να επιτρέψει, αφού η συγκεκριμένη απόφαση τον εμποδίζει να κρατήσει το λόγο του προς τους μαθητές του. Να τους ταΐσει σαρδέλες όταν αποφοιτήσουν. Έτσι μαζί με τον πιστό του σύμβουλο Fenrichξεκινούν μια επανάσταση που θα αποτρέψει τα σχέδια του Corrupterment.

Toχιούμορ των σεναριογράφων που τόσο έντεχνα έχουν ενσωματώσει σε σουρεάλ διαλόγους, σε συνδυασμό με τις χειρονομίες των anime, δημιουργούν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Ειδοποιό βέβαια στοιχείο της σειράς, αποτελούσε πάντα το ιδιαίτερο gameplayμε το tacticalturn-based σύστημα μάχης σε αυτά τα πολύ ιδιάζοντα τερέν. Τα φυσικά εμπόδια, τα διαφορετικά επίπεδα και οι ξεχωριστές ιδιότητες των πολύχρωμων geopanelsμε μοναδικά spiritualelementeffectsγια το κάθε χρώμα, δημιουργούν μια "puzzle" αρένα, της οποίας το περίπλοκο σύστημα πρέπει να ξεπεράσουμε, σχεδιάζοντας τη κατάλληλη στρατηγική.

Οι μοναδικές ικανότητες των συμμάχων σας, αφήνουν χώρο για να επιτευχθούν ξεχωριστοί συνδυασμοί στο πεδίο της μάχης, καθώς πέρα από τα basicattacks και τα specialskills για τα όπλα μας, μπορούμε να μάθουμε και Evelities. Ειδικά traits που αφορούν αύξηση των basestatsμας και όχι μόνο. Έχουμε όμως και τις ομαδικές επιθέσεις, καθώς και ενέργειες όπως το fusionόπου δύο από τους συμμάχους μας ενώνονται σε ένα γιγάντιο τέρας, το magichangeόπου ένας χαρακτήρας μπορεί να μεταμορφωθεί σε όπλο και να κρατηθεί από άλλο μέλος της ομάδας και φυσικά το makingtowers. Εδώ μπορείτε να σηκώσετε παραπάνω από έναν χαρακτήρα στην πλάτη σας και να τον "πετάξετε", είτε γιατί υπάρχει μπροστά σας κάποιο εμπόδιο είτε γιατί το υπαγορεύει η στρατηγική σας. Κάτι που μπορείτε να κάνετε και με τους εχθρούς που βρίσκονται διάσπαρτοι στο τερέν. Ταυτόχρονα αν αποφασίσετε να τους κρατήσετε απλώς στα χέρια θα είναι ανήμποροι να σας επιτεθούν τουλάχιστον για μερικούς γύρους.

Εξίσου ίδια είναι η πορεία που θα ακολουθήσετε στο γνωστό πλέον ItemWorld. Tον πρωτότυπο τρόπο που έχουν επιλέξει οι developers για να σας δώσουν την δυνατότητα αναβάθμισης του εξοπλισμού σας. Με την ολοκλήρωση "dungeons" που βρίσκονται στα διάφορα αντικείμενα του inventoryμας. Όσο ανεβαίνετε level τα πράγματα θα δυσκολεύουν και επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε randomπειρατικές επιθέσεις από άλλους παίκτες. Κάτι που φυσικά μπορούμε να κάνουμε και εμείς αφού πρώτα πάρουμε έγκριση από το Assembly. Τη βουλή των δαιμόνων. Την έγκριση των οποίων θα χρειαστείτε για διάφορες ενέργειες όπως και στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Συχνά πυκνά στις συνεδριάσεις σας θα εμφανίζονται ambassadorsαπό άλλους κόσμους, οι οποίοι θα σαμποτάρουν την ψηφοφορία, εκτός και αν τους δώσετε ανταλλάγματα.

Τα θέματα που θέτετε ενώπιον τους αφορούν σωρεία ενεργειών όπως να υπάρχουν διαθέσιμα ακριβότερα, και συνεπώς καλύτερα items στους vendors, να δημιουργήσετε ένα νέο χαρακτήρα, να αλλάξετε οπτικά τον εξοπλισμό σας, να φτιάξετε τους δικούς σας πειρατές που θα κάνουν επιδρομές σε άλλους κόσμους, ακόμα και να σχεδιάσετε το δικό σας originalmap. Μπορείτε ακόμη να προσπαθήσετε να πάρετε άδεια για τοποθετήσετε μόνιμα στη βάση σας ένα cheatshop. Το συγκεκριμένο αλλάζει τις ισορροπίες στο κόσμο της Netherworldυπέρ σας, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τον αντίθετο τρόπο όπως για παράδειγμα να δυναμώσετε τους εχθρούς για μια πιο challengingεμπειρία.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα