Diriyah Tennis Cup: Ο Τσιτσιπάς υποστηρίζει το τουρνουά στη Σαουδική Αραβία


Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι μεταξύ των 12 παικτών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά και το θεώρησε ως «ευκαιρία», προκειμένου να φτάσει το τένις στη χώρα, παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισαν άλλοι συμμετέχοντες, όπως ο Βρετανός Κάμερον Νόρι, για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα express.

Το τουρνουά και οι παίκτες δέχθηκαν κριτική, δεδομένου του ιστορικού της χώρας σχετικά

με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με το τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου να κατηγορεί τον Νόρι ότι «πήγε σκόπιμα για να συμμετάσχει στο τελευταίο “πλύσιμο” του αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας».

Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες απάντησαν από τότε στην κριτική, με ορισμένους από αυτούς, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, να ισχυρίζονται ότι το τουρνουά προσφέρει την ευκαιρία να φέρει το τένις σε μια χώρα, όπου το άθλημα δεν είναι τόσο δημοφιλές.

«Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζουν μια μεγάλη διοργάνωση όπως αυτή» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Και στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας να δώσουμε ευκαιρίες σε πολίτες από όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα, μέσω των αθλημάτων της, μέσω της πολύ πλούσιας κληρονομιάς και του πολιτισμού της και μέσω άλλων δραστηριοτήτων που είναι διαθέσιμες στη χώρα» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής θα εισπράξει 1 εκατομμύριο δολάρια, 500.000 θα πάρει ο φιναλίστ και από 250.000 δολάρια κάθε ένας από τους τέσσερις αθλητές που θα φτάσουν στα ημιτελικά.

Εν τω μεταξύ, μετά την κλήρωση του “Mubadala World Tennis” Championships, το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (16-18/12) στο Αμπού Ντάμπι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 16/12 τον Κάμερον Νόρι και ο νικητής θα αναμετρηθεί το Σάββατο με τον Κάσπερ Ρουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα