Deadpool 2 - Οι κομμένες και Extended σκηνές

Νέα αστεία και πολύ ξύλο.

Μετά από μια αρκετά επιτυχημένη κινηματογραφική κυκλοφορία, ξεπερνώντας τα $700 εκατομμύρια παγκοσμίως, το "Deadpool 2" κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ σε Digital HD, προσφέροντας αρκετό νέο υλικό που δεν είδαμε στις μεγάλες οθόνες.

Υπάρχουν δύο καθαρά κομμένες σκηνές που δεν προστέθηκαν καθόλου, οι οποίες ανέρχονται στα 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, αλλά συνολικά το έξτρα υλικό σκηνών φτάνει τα 15 λεπτά. Ας δούμε παρακάτω, τι δεν κατάφερε να περάσει το μοντάζ...

To παγκάκι

Η πρώτη κομμένη

σκηνή δεν κρατάει πολύ, λίγο λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, κι έχει τον Deadpool να προσπαθεί να αυτοκτονήσει σε ένα παγκάκι, μιλώντας στον εαυτό του και λέγοντας "ότι η καρδιά του βρίσκεται στο σωστό σημείο". Ξαφνικά εμφανίζεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που δεν φαίνεται να προβληματίζεται από τον τύπο με το κόκκινο κουστούμι και το όπλο, και κάθεται δίπλα του ενώ εκείνος προσπαθεί να τους μεταπείσει. Ο ηλικιωμένος άντρας γκρινιάζει "είναι ελεύθερη χώρα", στο οποίο ο Deadpool συμφωνεί λίγο πριν μοιραστεί μαζί τους πόσο του άρεσε η δουλειά τους... στο Up της Pixar. Κάπου εκεί είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει, όταν εμφανίζεται ο Colossus, τον αφήνει αναίσθητο και τον παίρνει μακριά.

Το μωρό Χίτλερ

Πηγαίνοντας στο τέλος της ταινίας και την προσπάθεια του Deadpool να διορθώσει το παρελθόν υπό τον ήχο του "If I Could Turn Back Time" της Cher, έχουμε μια εναλλακτική σκηνή, όπου υποτίθεται σκοτώνει ένα μωρό, που δεν είναι άλλο από τον Χίτλερ.

Αυτή η εκτεταμένη σκηνή είναι ελαφρώς διαφορετική, με το όνομα του Χίτλερ να αναφέρεται ξεκάθαρα νωρίτερα πριν ο DP απλώσει τα χέρια του να το πιάσει. Εκεί που πριν θεωρούσαμε ότι σκότωνε το μωρό, τώρα το πιάνει στα χέρια του και το νταντεύει, λέγοντάς του ότι ίσως το πρόβλημα με αυτόν προήλθε επειδή δεν είχε κάποιον να νοιάζεται για αυτόν. Κάπου εκεί ο Deadpool ανακαλύπτει ότι το μωρό δεν έχει αλλαχθεί και μυρίζει, βγάζοντας έτσι το συμπέρασμα πως τελικά ο Χίτλερ πήρε την κάτω βόλτα επειδή ποτέ κανείς δεν άλλαξε την πάνα του. Η σκηνή τελειώνει με τον Deadpool να αλλάζει την πάνα του, ενώ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σκοτώσει ένα μωρό και ότι απλά θα του αλλάξει την πάνα και θα επιστρέψει με τον φίλο του Cable, που "έχει τον τρόπο του με τα παιδιά".

Ο DP γίνεται παγκόσμια γνωστός

Η σκηνή ξεκινάει όπως στην κινηματογραφική εκδοχή, αλλά με μερικά διαφορετικά αστεία σε συγκεκριμένες στιγμές. Στο Χονγκ Κονγκ, όταν ο Deadpool κάνει βουτιά μέσα απ' το παράθυρο κι έρχεται αντιμέτωπος με τους Κινέζους κακοποιούς, έχει διαφορετική ατάκα. Στην κινηματογραφική έκδοση αρχίζει και μετράει στα ισπανικά “Uno, dos, tres, quatro,” πριν ξεκινήσει να πυροβολεί. Σε αυτή την έκδοση, ο DP απολογείται για το λάθος του ότι νόμιζε πως εκεί ήταν του "Gildert" και πως βρισκόταν σε ένα "anal-bleach party".

Στην κηδεία της Σικελίας, αφού ο DP ξεπηδάει από το φέρετρο, κυνηγάει έναν γκάνγκστερ που κατάφερε να ξεφύγει. Τον πυροβολεί στο κεφάλι, ενώ πηδάει πάνω από μια ταφόπλακα σπάζοντας πλάκα έναντι του Steve Rogers, λέγοντας, "Δεν βλέπετε τον Captain America να τα κάνει αυτά" ενώ ο χαρτοφύλακας του τύπου ανοίγει και σκορπάει χρήματα στον αέρα.

Η σκηνή στην Οσάκα είναι αρκετά πιο μεγάλη και βίαιη, με ένα απαλό κομμάτι της Enya να παίζει από πίσω. Στην αρχική εκδοχή, η σκηνή τελειώνει με τον DP να τραβάει την πετσέτα από τη μέση ενός Ιάπωνα γκάνγκστερ, βλέποντας το "πράμα" του και λέγοντας "Scout Master Kevin?" πριν περάσει στη σκηνή του Μισισιπή. Στην νέα εκδοχή, ο DP λέει "Left a little landing strip there, I like it" πριν συνεχίσει τη μάχη, με τρεις ακόμα κακοποιούς να τον περιμένουν.

Έξτρα σκηνή με τον Dopinder

Αφού ο DP ξεφεύγει από τους κακοποιούς του Sergei Valishnikov, η σκηνή με τον Dopinder να τον αφήνει σπίτι του είναι ίδια, με τη διαφορά ότι στο τέλος έχει τον Deadpool να τον ενθαρρύνει να γίνει πληρωμένος δολοφόνος, με τον χαρακτήρα να λέει στον φίλο του να "πιάσει τα όνειρα του από τα α****α". Όταν ο Wade μπαίνει στο σπίτι με την Vanessa να τον περιμένει, υπάρχουν μερικά έξτρα κομμάτια σχετικά με την εκτόξευση γλουτένης στο διάστημα (όπως ήταν σε ένα από τα trailers) και διάρροια.

Η εισαγωγή

Η σκηνή τίτλων στην αρχή της ταινίας είναι ελαφρώς διαφορετική στην extended εκδοχή της ταινίας. Αν και το οπτικό υλικό είναι ακριβώς το ίδιο, τα λογοπαίγνια διαφέρουν. Τα αρχικά πρώτα είναι ίδια αλλά στην πορεία το “In Association With I Don’t Understand” γίνεται “Production Designer She Was Like Everyone’s Favorite Character”. Μετά έχουν το “Film Editing Good Luck Bringing Me Back F***heads” να εμφανίζεται πριν το “Starring Obviously, Someone Who Hates Sharing the Spotlight” και πιο μετά το “Written by The Real Villains” αλλάζει σε “Writers I Blame The Writers, “Real Heroes” My Ass”. Το “Cinematography Blind Al” επίσης άλλαξε σε “Cinematography Someone Who Would Literally Film Anything”.

Sister Margaret

Η σκηνή μετά τους τίτλους αρχής, έχει τον Wade να τα πίνει στο Sister Margaret σχεδόν με το ίδιο τρόπο, αλλάζοντας πάλι μικρά πραγματάκια όπως αστεία. Όταν ο Weasel λέει στον Wade να πάει σπίτι, στη νέα σκηνή λέει στον Wade ότι μυρίζει σαν ξυνολάχανο που το άφησε κάποιος έξω σε ζεστή βροχή ή σαν τον καναπέ του Rush Limbaugh μετά από την Shark Week. Όταν ο Dopinder ρωτάει για τη συσχέτιση μεταξύ σφουγγαρίστρας και όπλου, αντί για το και "τα δύο έχουν λαβές", ο Weasel απαντάει "Επειδή μπορώ να χώσω και τα δύο στον κώλο σου και να σε σκοτώσω".

Αυτοκτονία

Όταν ο Wade αποχωρεί από το Sister Margaret, πάει στο σπίτι της Blind Al για να πάρει το κρυφό του απόθεμα κοκαΐνης, λέγοντας στην Al ότι ετοιμάζεται να κάνει κάτι πολύ χαζό. Στη βασική ταινία, πηγαίνουμε πίσω στην αρχική σκηνή με τον Wade ξαπλωμένο πάνω στα βαρέλια βενζίνης έτοιμος να αυτοκτονήσει. Στην νέα σκηνή, έχουμε ένα μοντάζ με διάφορους τρόπους που σκέφτεται ο Wade να αυτοκτονήσει.

Πρώτα τον έχει σε έναν ζωολογικό κήπο, με τη μάσκα του, να θαυμάζει το έκθεμα μιας πολικής αρκούδας. Λέει σε ένα μικρό παιδί ότι είναι ένας υπερήρωας με το όνομα Captain Delicious Pants, πριν πηδήξει μέσα στο έκθεμα όπου τον τρώει ζωντανό η αρκούδα. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε τον Wade να πίνει καθαριστικό σωλήνων στην κορυφή ενός ουρανοξύστη πριν πηδήξει στο κενό. Βλέπουμε μια ομάδα ανθρώπων να κοιτάει το "πτώμα" του, με μια γυναίκα να λέει "Δεν πιστεύω ότι είναι ακόμα ζωντανός", ενώ ο Wade κείτεται σε μια λίμνη μπλε αίματος και απαντάει "Δεν πιστεύω ότι βγήκες από το σπίτι με αυτή την μπλούζα" και σηκώνεται. Τέλος, περνάει πάλι στα βαρέλια, όπου ανάβει το τσιγάρο και λέει ένα ακόμα αστείο κατά του στούντιο του, ότι χρειάζεται να βρει ένα διαφορετικό τρόπο “Die Harder, Trademark Fox.”

Γνωρίζοντας τον Firefist

Μετά τη σκηνή όπου ο Colossus τραβάει τον Wade στην έπαυλη των X-Μen, έχουμε μια νέα σκηνή που δείχνει τον Russell -aka Firefist-, να τον μεταφέρουν στο Αναμορφωτήριο Μεταλλαγμένων για πρώτη φορά. Ο Firefist συναντάει τον Διευθυντή, που του λέει ότι δεν χρειάζεται να σπάει κλειδαριές εκεί μιας και δεν υπάρχουν κλειδαριές στις πόρτες τους ή κάγκελα στα παράθυρά τους. Ο Διευθυντής του λέει ότι τα παιδιά μένουν εδώ από μόνα τους "γιατί βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι δεν τους αξίζει να ζουν έτσι". Πριν τελειώσει η σκηνή προσθέτει ότι πρόκειται να "το φτιάξουν αυτό", τον αγκαλιάζει και του ψιθυρίζει "Μακάριοι είναι οι κακοί που θεραπεύονται από το χέρι μου"

Στο ψυγείο

Λίγο μετά τη σκηνή που ο Cable φτάνει στο σωστό έτος και κλέβει το αγροτικό, προστίθεται μια μικρούλα σκηνή με τον Cable να κλέβει ένα μαγαζί για προμήθειες στη μέση της νύχτας. Αυτό οδηγεί σε μια σκηνή στο X-Mansion. Ο Colossus γυμνάζεται στον κήπο, ενώ ο Wade γκρινιάζει για την κατάσταση του φαγητού στο ψυγείο. Κάπου εκεί βλέπουμε την Negasonic Teenage Warhead με την Yukio να εκπλήσσεται και ρωτάει γιατί είναι ντυμένος σαν καταχωρημένος δράστης σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο Wade συνεχίζει να ψαχουλεύει το ψυγείο και η Negasonic λέει ότι βλέπει πίσω από τη "μάσκα του καλού παιδιού". Ο Wade απαντά ότι οι X-Men έχουν αρχίσει να τον επηρεάζουν και ελπίζει να γίνει και το αντίθετο, πριν αναφέρει ότι πρέπει να ξεσκονίσει. Ο Colossus τον πιστεύει, αλλά ο Wade απομακρύνεται κάνοντας κωλοδάχτυλο στην Megasonic.

O Firefist πάει σχολείο

Αμέσως μετά την παραπάνω σκηνή, βλέπουμε για λίγο μια τάξη στο Αναμορφωτήριο Μεταλλαγμένων. Ο Διευθυντής λέει στους μαθητές ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά κάτι μπορεί να γίνει με "Δουλειά, πειθαρχία και θεραπεία". Βλέπουμε τον Firefist να τον δένουν σε μια καρέκλα, τρομοκρατημένο, πριν ο Διευθυντής πλησιάσει λέγοντας ότι θέλει να τον βοηθήσει να νοιώσει όπως θα έπρεπε κάθε φορά που του έρχεται να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του. Ο Firefist τον βρίζει ακριβώς πριν ο Διευθυντής τον χτυπήσει στον λαιμό με μια περίεργη συσκευή.

Γύρνα πίσω, Wolverine…

Στην post-credit σκηνή, ο Wade επιστρέφει στο X-Men Origins: Wolverine για να σκοτώσει την προηγούμενη εκδοχή του χαρακτήρα του και λέει στον Wolverine ότι "απλά καθαρίζει το timeline". Στη νέα εκδοχή αυτής, λέει το ίδιο προσθέτοντας όμως κάτι μικρό από το "μέλλον". Λέει στον Wolverine ότι κάποια στιγμή "θα τα παρατήσει και θα στεναχωρήσει αρκετό κόσμο". Μετά προσθέτει, "Αλλά μια μέρα, ο παλιός φίλος σου Wade θα σου ζητήσει να γυρίσεις και όταν το κάνει, θα πεις ναι". Ο Ryan Reynolds έχει αναφέρει πολλές φορές ότι θα ήθελε τον Hugh Jackman στις ταινίες του, αλλά αν τελικά αυτό είναι δυνατόν ή αν θα γίνει, θα το δούμε στο μέλλον - ελπίζοντας η προφητεία του Deadpool να γίνει πραγματικότητα.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΤο "Deadpool 2" γίνεται η 3η υψηλότερα κερδοφόρα R-Rated ταινίαΟι Deadpools του έξω κόσμου σχολιάζουν το Deadpool 2Λίγα ακόμα λεπτά από τον Deadpool και την "παρέα" του

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα