Corsair Carbide Series SPEC-06 RGB review

Midi tower τεραστίων διαστάσεων.

Εν έτη 2019, τα πράγματα στο hardware έχουν "ξεφύγει" σε μεγάλο βαθμό τόσο σε θέμα ποιότητας/κατασκευής, όσο και στο θέμα κόστος. Αν σκεφτεί δε κανείς πως πριν κάμποσα χρόνια τα "καλά" κουτιά κόστιζαν μία περιουσία, σίγουρα πλέον μπορούμε να πούμε πως με την κατάλληλη έρευνα και το σωστό ψάξιμο...μπορεί να βρει κάποιος διαμάντια.

Ένα τέτοιο διαμάντι διαθέτει και η Carbide σειρά της Corsair, με το SPEC-06 RGB. To μεσαίου μεγέθους κουτί της Corsair

κυκλοφορεί σε δύο χρώματα (λευκό ή μαύρο) και πέραν του SPEC-06 RGB, υπάρχει και η δυνατότητας επιλογής του απλού μοντέλου SPEC-06. Ποια είναι η διαφορά; Καλά μαντέψατε. Το SPEC-06 δεν περιλαμβάνει RGB φωτισμό στο πρόσθιο μέρος, αλλά μία LED λωρίδα μονόχρωμου φωτισμού.

Αυτό που λάτρεψα στο SPEC-06 RGB της Corsair είναι πως παρά το μεσαίο του μέγεθος, μπορεί εύκολα να καλύψει της ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού build. Η εταιρεία έχει προβλέψει και προσφέρει απλόχερα εύκολο cable και hardware management.

Το κουτί κάνει χρήση του "άλλοτε νεκρού χώρου" στο πίσω μέρος (από το hardware) έχοντας τοποθετήσει τις θέσεις για τους σκληρούς δίσκους, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν έως και τέσσερις επιπλέον SSD δίσκους. Οπότε μιλάμε για χώρο συνολικά έξι σκληρών δίσκων. Υπερβολικό μεν, καλό να υπάρχει δε.

Ακολουθώντας τη μόδα των καιρών, η Corsair έχει προβλέψει κι έχει προσθέσει κάλυμμα για το τροφοδοτικό για να δώσει ένα "συμμαζεμένο look", αφού η πλευρά του hardware καλύπτεται από ένα θερμοαγώγιμο γυαλί για να μπορούν όλοι να δουν το custom build σας. Το "συμμαζεμένο look" ενισχύεται από το cable routing του κουτιού, το οποίο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τα καλώδια με όμορφο τρόπο έτσι ώστε το custom build σας να είναι και "clean build". Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο χώρος του τροφοδοτικού μπορεί να επεκταθεί, αφαιρώντας τα δύο slots 3.5 ιντσών.

H Corsair θέλοντας να διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ψύξη του κουτιού, κάνει χρήση της τεχνολογίας Direct Airflow Path™ Cooling με δύο ανεμιστήρες 12cm, οι οποίοι διαχέουν τον αέρα στα πιο ζεστά σημεία χωρίς παρεμβολές από θέσεις δίσκων κλπ. Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω στην ψύξη, είτε αυτό λέγεται επιπλέον ανεμιστήρες, είτε water cooling, το SPEC-06 RGB διαθέτει αρκετές επιλογές τόσο για το μέγεθος, όσο και για την ποσότητα των υποστηριζόμενων ανεμιστήρων. Είπαμε πιο πάνω πως το κουτί "φοράει από μαμά" δύο 120mm ανεμιστήρες (έναν στο μπροστά κι έναν στο πίσω μέρος).

Αυτό που δεν είπαμε όμως είναι ότι το κουτί δίνει τη δυνατότητα να κουμπώσουμε περισσότερους ανεμιστήρες στο μπροστά και άνω μέρος του. Πιο αναλυτικά λοιπόν έχουμε δυνατότητα για:

Εμπρόσθιο μέρος:

Δυνατότητα υποστήριξης ανεμιστήρων 3x120mm ή 2x140mmΔυνατότητα υποστήριξης ψυγείου υδρόψυξης 240mm, 280mm ή 360mm

Άνω μέρος:

Δυνατότητα υποστήριξης ανεμιστήρων 2x120mm ή 2x140mmΔυνατότητα υποστήριξης ψυγείου υδρόψυξης 240mm

Πίσω μέρος:

Δυνατότητα υποστήριξης ανεμιστήρα 120mm

Το SPEC-06 RGB διαθέτει επίσης στο πάνω μέρος μαγνητική σήτα για εύκολο καθάρισμα, ενώ στο κάτω μέρος του κουτιού υπάρχει αποσπώμενη σήτα στο σημείο όπου βρίσκεται ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού.

Όσο για το τι μπορεί να "κουμπωθεί" εσωτερικά; Το προσωπικό μου build περιλαμβάνει μία GTX 1070 η οποία χώρεσε δίχως προβλήματα, με τον κατασκευαστή να λέει πως το κουτί υποστηρίζει έως και 37cm GPU, ενώ το σύστημα μου "δροσίζεται" με την H115i της οποίας το ψυγείο στέκεται αναπαυτικά στο μπροστά μέρος του κουτιού. Για μεσαίου μεγέθους κουτί το SPEC-06 RGB στέκεται επάξια.

Τα δύο αρνητικά που μπόρεσα να εντοπίσω στο κουτί, με το ένα εκ των δύο να μην με ενοχλεί τόσο, είναι:

Η έλλειψη πλήκτρου απενεργοποίησης της RGB λωρίδας στο κοντρόλ ελέγχου.Η έλλειψη υποδοχής για υποστήριξη οπτικών μέσων.

Το δεύτερο προσωπικά δεν με ενόχλησε και τόσο, μιας και δεν χρησιμοποιώ πλέον οπτικά μέσα (DVD, CD), αλλά ίσως ενοχλήσει τους χρήστες που κάνουν ακόμα χρήση τέτοιων μέσων.

Η έλλειψη όμως on/off διακόπτη για τα RGB φώτα στο κοντρόλ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού, μου χτυπάει κάπως άσχημα μιας και το κουτί σε υποχρεώνει να έχεις τον φωτισμό ανοιχτό όλη την ώρα.

Το κουτί παραχωρήθηκε από την Corsair για τις ανάγκες του review. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι τα 99,90€ για το SPEC-06 RGB και τα 89,90€ για το SPEC-06.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα