Champions League: Όλα όσα έγιναν αυτό το «μαγικό» διήμερο

Ξεκινώντας από τις άσχημες ειδήσεις είχαμε την απόλυση δύο προπονητών, του Τόμας Τούχελ (Τσέλσι) και του Ντομένικο Τεντέσκο (Λειψία), μετά τις ήττες των ομάδων τους στην πρεμιέρα. Μάλιστα το φοβερό με τον Ιταλό-Γερμανό πρώην τεχνικό της Λειψίας είναι ότι, στο τελευταίο του παιχνίδι στο Champions League, πριν από αυτό με τη Σαχτάρ, ήταν επικεφαλής της Σάλκε το 2018/19. Η ομάδα του έχασε με 7-0 εκτός

έδρας από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Τεντέσκο απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του αμέσως μετά. Το ίδιο συνέβη και τώρα! Επιλέξαμε κάποια γεγονότα από αυτό το διήμερο που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

1. Η εξόριστη Σαχτάρ Ντόνετσκ δίδαξε τι σημαίνει ψυχή
Το καλοκαίρι εξαιτίας του πολέμου έφυγαν όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές της (πλην Τραορέ), έφυγε και ο Ντε Τζέρμπι από τον πάγκο της. Η Σαχτάρ διαθέτει μόνο τέσσερις παίκτες άνω των 30, δύο εκ των οποίων είναι εφεδρικοί τερματοφύλακες, που σημαίνει ότι ο προπονητής Ιγκόρ Γιοβίτσεβιτς είχε πολύ λιγότερη εμπειρία για να βασιστεί ενόψει των δύσκολων αγώνων στη διοργάνωση

Κι όμως η εξόριστη και πληγείσα από τον πόλεμο Σαχτάρ, ξεκίνησε την πορεία της στο Champions League με μια εκπληκτική νίκη 4-1 στην έδρα της Λειψίας την Τρίτη. Μια αποδυναμωμένη ομάδα που είχε παίξει μόλις τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα Ουκρανίας αυτή τη σεζόν. Προηγουμένως δεν είχε αγωνιστική δράση για περισσότερο από οκτώ μήνες λόγω του πολέμου.

Lewandowski moves clear of Benzema #UCL pic.twitter.com/nBCoJtqDjE

UEFA Champions League (@ChampionsLeague) September 8, 2022

2. Εμπαπέ-Λέβα-Χάλαντ. Η… ρουτίνα του σκοραρίσματος
Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε 35 γκολ στο Champions League, αφού πέτυχε δύο τέρματα στο 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Γιουβέντους. Πήρε το ρεκόρ από τον συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν 47 ημέρες μεγαλύτερος όταν έφτασε σε αυτόν τον αριθμό-ορόσημο.
Ο Χάλαντ χρειάστηκε μόλις 20 εμφανίσεις για να πετύχει 25 γκολ στο Champions League, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ρουντ φαν Νιστελρόι (30 αγώνες).

Ο τρίτος της παρέας των μεγάλων σκόρερ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος παίκτης που σημείωσε χατ τρικ στο Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες (ένα χατ τρικ για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τέσσερα για την Μπάγερν Μονάχου, ένα για την Μπαρτσελόνα)

3. Μπορεί και χωρίς τον Μπενζεμά
Ο Καρίμ Μπενζεμά τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή μόλις στο 30ο λεπτό στην αναμέτρηση των πρωταθλητών Ευρώπης με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη. Η κάτοχος του Champions League, ξεπέρασε τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης την περασμένη σεζόν, για να φτάσει σε μία εύκολη νίκη με 3-0. Ο Μπενζεμά αντικαταστάθηκε από τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και είχε δύο ασίστ στα άλλα δύο τέρματα.

4. Ο Όρσιτς «σεληνιάζεται» με αγγλικές ομάδες
Η πρωταθλήτρια Κροατίας πέτυχε μία σπουδαία νίκη επί της Τσέλσι και ο Μίσλαβ Όρσιτς, έγραψε ιστορία, όχι μόνο γιατί πέτυχε το πρώτο γκολ της εφετινής διοργάνωσης, αλλά γιατί το δικό του τέρμα έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό του τέρμα απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Σκόραρε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ την περασμένη σεζόν στο Europa League και είχε πετύχει χατ τρικ στη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης το 2020-21, με αντίπαλο την Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι Κροάτες είχαν ηττηθεί 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και στη ρεβάνς, το δικό του χατ τρικ χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

3 – Liverpool have suffered the heaviest defeat by an English Premier League side in their opening game of a UEFA Champions League campaign since Arsenal lost 3-0 to Internazionale in 2003-04 – tonight was the Reds’ joint-heaviest defeat overall in the competition. Chaotic. pic.twitter.com/L21tONvHde

— OptaJoe (@OptaJoe) September 7, 2022

5. Η «ισοπεδωτική» Νάπολι
Απέναντι στη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, η ομάδα του Σπαλέτι… έκανε πλάκα και η Λίβερπουλ υπέστη την πιο βαριά ήττα της στο Champions League. Ο «βράχος» των προηγούμενων ετών, ο Φαν Ντάικ δεν είναι εφέτος ο ίδιος παίκτης και χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μετά από ένα σερί 150 αγώνων χωρίς πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ, έχει κάνει δύο, στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του.

6. Η «τρέλα» της Μαδρίτης
Ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι έμελλε να τελειώσει με τον πιο τρελό τρόπο. Μέσα σε 11 λεπτά καθυστερήσεων σημειώθηκαν τρία γκολ και στο 90+11′ ο Γκριεζμάν χάρισε μια απίθανη νίκη στην Ατλέτικο επί της Πόρτο με 2-1!

7. Η άχαστη Μπάγερν
Η Μπάγερν Μονάχου μετά τη νίκη της στο Μιλάνο επί της Ίντερ, έχει πρόσφατο ρεκόρ 26 νικών και 3 ισοπαλιών στα τελευταία 29 ματς των ομίλων. Να προσθέσουμε ότι έχει επικρατήσει και στα 19 τελευταία ματς στην πρεμιέρα του Champions League

Keywords
Τυχαία Θέματα