Champions League: Οι απίθανοι σκόρερ

ΡΑΟΥΛ ΓΚΟΝΖΑΛΕΘ (71 ΓΚΟΛ)

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ισπανίας Ραούλ κάθισε άνετα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 71 γκολ όταν αποσύρθηκε. Όμως τα τελευταία χρόνια ο Ισπανός έχει πέσει στην πέμπτη θέση της λίστας, πιο πρόσφατα από τον Γάλλο επιθετικό, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Ραούλ είχε μια πολυτελή καριέρα, κέρδισε το Champions League τρεις φορές με τον σύλλογο της πατρίδας του και αναδείχθηκε δύο φορές ο πρώτος σκόρερ

της διάσημης διοργάνωσης.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ (89 ΓΚΟΛ)

Ο Μπενζεμά είναι ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση συλλόγων και ένα ακόμα γκολ στη δεύτερη νίκη επί της Λίβερπουλ τον έφερε στην πρώτη τριάδα. Τώρα στα 35 του, ο Γάλλος σκόραρε για τη Λιόν στο ντεμπούτο του στο θεσμό όταν ήταν μόλις 17 ετών. Τα γκολ του βοήθησαν τη Ρεάλ να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης πέντε φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπερναμπέου.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (91 ΓΚΟΛ)

Ο σπουδαίος πρώην επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έφτασε τα 80 γκολ σε χρόνο ρεκόρ, αφού πήρε μόλις 100 παιχνίδια, δύο λιγότερα από τον επόμενο παίκτη σε αυτή τη λίστα. Τα 15 γκολ του Πολωνού στην έκδοση 2019-2020 τον είδαν να παίρνει τη Χρυσή Μπάλα και να οδηγεί την ομάδα του στον τίτλο. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε να φτάσει στο νοκ άουτ αυτή τη σεζόν και στην συνέχεια αποκλείστηκε και από το Europa League.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (129 ΓΚΟΛ)

Ο Αργεντινός μαέστρος Λιονέλ Μέσι έχει κοσμήσει πολλές φορές το Champions League από το 2005 και είναι τρίτος στη λίστα με τις εμφανίσεις όλων των εποχών. Περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του παίζοντας για την παιδική του ομάδα, έχει σηκώσει το διάσημο τρόπαιο τέσσερις φορές. Και συνέχισε τα κατορθώματά του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να τερματίσει την αναμονή της γαλλικής ομάδας για ευρωπαϊκή επιτυχία όπου αποτελεί το μεγάλο παράπονο των Καταριανών.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (140 ΓΚΟΛ)

Ο Πορτογάλος διεθνής έχει σκοράρει 140 φορές για τρεις συλλόγους, με την πλειοψηφία να έρχεται κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ. Ο Ρονάλντο έχει εμφανιστεί σε 183 αγώνες στη διοργάνωση από το ντεμπούτο του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003. Με τέσσερις τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ από την εποχή του στη Μαδρίτη και έναν ακόμη από τη θητεία του στο Μάντσεστερ, είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες όλων των εποχών. Ο πρώην σταρ και της Γιουβέντους, έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε δύο τελικούς για δύο διαφορετικές νικήτριες ομάδες, φέρνοντας το πρώτο γκολ για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Τσέλσι το 2008 και ένα πέναλτι για τη Ρεάλ το 2014 με την Ατλέτικο.

Keywords
Τυχαία Θέματα