Carnival Games Review

Let the (mini)games begin!

Το Wii ήταν μια πολύ επιτυχημένη πλατφόρμα με πάρα πολλούς καλούς τίτλους, αναγνωρισμένους από τους κριτικούς και το κοινό. Το Carnival Funfair Games, μια συλλογή με mini-games από τις πολλές που εμφανίστηκαν εκείνη την εποχή, δεν ήταν ένας από αυτούς. Με μετριότατες στην καλύτερη κριτικές, κατάφερε όμως να αγαπηθεί από πολλούς και να κάνει αξιοπρεπέστατες πωλήσεις. Προσωπικά έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές με αυτό τον τίτλο, αλλά η νέα

εκδοχή του franchise για το Switch μοιάζει λίγο σαν να ανάστησε κάποιος τον σκελετό του κατοικίδιου που είχα όταν ήμουν παιδί και να απορεί γιατί δεν χαίρομαι με το αποτέλεσμα.

Ας αρχίσουμε όμως με το βασικότερο: τα mini-games. Είκοσι στο σύνολο, χωρισμένα σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το θέμα τους, με τα περισσότερα να κάνουν δυναμική επιστροφή, όπως για παράδειγμα το Clowning Around στο οποίο καλείστε να χτυπήσετε κινούμενες μάσκες κλόουν με πλαστικές μπάλες, ενώ κάποια άλλα είναι καινούρια. Προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Supernova, στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να μαζέψουν όσα περισσότερα πεφταστέρια μπορούν πριν αυτά εκραγούν, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις μαύρες τρύπες. Κάθε ένα διαρκεί περίπου ένα λεπτό, αρκετός χρόνος ώστε να επιτρέψει στους παίκτες να προσπαθήσουν ξανά και ξανά για ένα καλό σκορ, αλλά όχι τόσο μεγάλος ώστε να γίνει βαρετό.

Όπως φυσικά είναι αυτονόητο, τα mini-games είναι απείρως πιο διασκεδαστικά με παρέα. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να παίξετε και μόνοι, με τρεις ανταγωνιστές ελεγχόμενους από τη CPU. Μπορείτε ακόμα και να επιλέξετε πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι με το επίπεδο δυσκολίας. Παρ ‘όλα αυτά, αν και τεχνικά είναι δυνατόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε αν δεν έχετε συμπαίκτες, καθώς η διασκέδαση που προσφέρει είναι μηδαμινή. Αυτό είναι ένα party game και τίποτα παραπάνω. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές και από την έλλειψη του online multiplayer.

Επιπλέον, εδώ είναι που οι ανεξήγητες επιλογές όσο αφορά το σχεδιασμό αρχίζουν και μαζεύονται. Για κάποιον μυστήριο λόγο, πολλά από τα mini-games είναι αρχικά κλειδωμένα. Ξεκινώντας, μόνο δύο σε κάθε κατηγορία είναι διαθέσιμα και καλείστε παίζοντας αυτά να μαζέψετε εισιτήρια για να ξεκλειδώσετε τα υπόλοιπα. Κάποια απαιτούν έναν λογικό αριθμό εισιτηρίων και δεν θα σας παιδέψουν πολύ, αλλά δυστυχώς κάποια άλλα έχουν αστρονομικές απαιτήσεις και θα πρέπει να το ρίξετε στο grinding. Αυτό οδηγεί στην δυσάρεστη κατάσταση, μετά από ώρες ενασχόλησης να έχω σιχαθεί κάποια mini-games, ενώ άλλα να τα έχω δει μόνο μία ή δύο φορές γιατί τα ξεκλείδωσα πολύ αργά. Τα εισιτήρια χρησιμεύουν επίσης για να ξεκλειδώσετε customization options για τον χαρακτήρα σας, αλλά όταν πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε καινούρια mini-games και αυτά, είναι προφανές τι θα επιλέξετε.

Εξίσου ανεξήγητη είναι και η απόφαση των developers να κλειδώσουν τα motion controls μέχρι να κερδίσετε ένα συγκεκριμένο αριθμών πόντων, οπότε ενεργοποιούνται αυτόματα. Και το καλύτερο; Αυτό πρέπει να το κάνετε για κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες ξεχωριστά, με ολοένα και αυξανόμενα αντίτιμα. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί τα motion controls είναι πραγματικά ιδανικά για τίτλους σαν και αυτόν, ενώ τα παραδοσιακά κουμπιά μοιάζουν λίγο… βαρετά. Ένα ακόμα μικρό παράπονο που απορρέει καθαρά από προσωπικές προτιμήσεις είναι ότι το μενού με τις άπειρες επιλογές που εμφανίζεται κάθε φορά που πατάμε Play θα μπορούσε να έχει εφαρμοστεί λίγο πιο κομψά. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να μπαίνουμε αυτόματα στο Free Play όπου μπορούμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια ελεύθερα και κατόπιν αν επέλεγε κάποιος το Tournament Mode, να εμφανίζονταν όλες αυτές οι επιλογές, καθώς εκεί είναι απόλυτα ευπρόσδεκτες, ακόμα και απαραίτητες.

Σε οπτικό επίπεδο το Carnival Games δείχνει σαφώς καλύτερο από την τελευταία φορά που το συναντήσαμε στο Nintendo Wii. Προφανώς το ισχυρότερο hardware παίζει έναν μεγάλο ρόλο σε αυτό, αλλά παρατηρούμε και πολλές μικρές βελτιώσεις που έγιναν με φροντίδα από τους developers. Γενικά όμως, το art style έχει μείνει λίγο πολύ το ίδιο με εμφανέστερο παράδειγμα τους ανθρώπινους χαρακτήρες, που δείχνουν περίεργοι, έως και λίγο creepy. Αντίστοιχα και στη μουσική, αν και είναι ευχάριστη, δεν την βλέπουμε να κερδίζει βραβεία για το καλύτερο soundtrack. Το καλύτερο που μπορώ να πω σαν σύνολο για το Carnival Games είναι ότι τρέχει πολύ καλά στο Switch, χωρίς κολλήματα ή bugs.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την CD Media.

IGN Greece H Slitherine θα παρουσιάσει στις 19 Νοεμβρίου τη νέα κυκλοφορία της Μπαίνει και το PC στον αγώνα των Retro Consoles O στρατός των Η.Π.Α μπαίνει ενεργά στον χώρο των eSports

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα