CIA και Σαουδική Αραβία «έθαψαν» στοιχεία για την πτώση των Δίδυμων Πύργων

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι καθιερωμένες τελετές μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της Αλ Κάιντα το 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και το Πεντάγωνο. Ωστόσο, τόσο για τις οικογένειες των χιλιάδων θυμάτων, όσο και για έναν αυξανόμενο αριθμό πρώην πρακτόρων του FBI, οι τελετές αυτές γίνονται στη σκιά μιας συνωμοσίας σιωπής μεταξύ της πρώην πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, της CIA και της Σαουδικής Αραβίας που συνομολόγησαν

για να κρατήσουν μυστικές τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

«Είναι απαίσιο. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη», δηλώνει ο Αλί Σουφάν, ένας από τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του FBI, που καταγγέλλει ότι η CIA τους κρατούσε σε σκοτάδι για τις κινήσεις των μετέπειτα αεροπειρατών της Αλ Κάιντα. Για τον Σουφάν αλλά και για πολλούς άλλους πρώην αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα γεγονότα που προκάλεσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 επισκιάζουν ακόμη κι εκείνα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Κι αυτό αφού «η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε ολόκληρο τον κόσμο». Δεν οδήγησε μόνο στις εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ και τον κατακερματισμό της Μέσης Ανατολής και την ανάπτυξη του ισλαμικού μιλιταρισμού αλλά επίσης μετέτρεψε τις ΗΠΑ σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Ο Μαρκ Ροσίνι είναι ένας από τους δυο πράκτορες του FBI που εργάστηκαν στην ομάδα της CIA για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Υποστηρίζει ότι οι επικεφαλής των πρακτόρων μυστηριωδώς τους εμπόδισαν να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Αλ Κάιντα ενώ μέλη της οργάνωσης ήταν στις ΗΠΑ το 2000 και το 2001. «Είναι προφανές ότι οι επιθέσεις δεν χρειαζόταν να συμβούν κι ότι δεν υπήρξε δικαιοσύνη», λέει ο Ροσίνι.

Τώρα οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου για την 11η Σεπτεμβρίου συνηγορούν στην άποψη της συγκάλυψης των γεγονότων. «Ξεψαχνίζοντας» πολλές επίσημες έρευνες σχετικά με τα γεγονότα γύρω από την επίθεση, ο Τζον Ντάφι και ο Ρέι Νοβοσιέλσκι, κρίνουν ότι υπάρχουν τεράστιες τρύπες και αντιφάσεις στο επίσημο αφήγημα που λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου συνέβη επειδή οι αρχές ασφαλείας απέτυχαν να ενώσουν με επιτυχία τις κουκκίδες.

Ο Ντάφι, ένας αριστερός συγγραφέας και ακτιβιστής του περιβάλλοντος και ο Νοβοσιέλσκι, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, μπαίνουν στη λίστα όσων δημοσιογράφων και συγγραφέων έχουν προσπαθήσει να μπαλώσουν τις τρύπες της ιστορίας ξεκινώντας με μια αξιοσημείωτη επιτυχία: Το 2009 πήραν μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη από τον Ρίτσαρντ Κλαρκ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Μπους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα