CAPCOM: "Τα PC αποτελούν μια σημαντική πλατφόρμα"

Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό...

Η Capcom είχε ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο 2018, με το Monster Hunter: World να είναι η "αιχμή του δόρατος" της εταιρείας, φέρνοντας "πρωτόγνωρα" επίπεδα κερδών για την εταιρεία, ακόμη και στα PC, μια πλατφόρμα που δεν έχει "νιώσει

την αγάπη" όσο άλλες.

Έχοντας αυτό το γεγονός ως σημείο αναφοράς, ο COO της Capcom, Haruhiro Tsujimoto, ανέφερε, ότι "τα PC αποτελούν μια σημαντική πλατφόρμα".

Προφανώς και με αυτήν τη δήλωση δεν "ανακάλυψε και τη φωτιά", αλλά αν κρίνουμε από τη σχέση που είχε η Capcom στο παρελθόν με τα PC (καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου για την PC έκδοση του Monster Hunter: World), αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για τους fans της PC Master Race.

Η δήλωση του Tsujimoto έγινε στα ιαπωνικά, από όπου με τη βοήθεια του Google Translate και του PCGamer έρχεται στα χέρια μας ένα μέρος της:

"Εκτός από την συγκέντρωση πόρων μας στις ψηφιακές πωλήσεις, καταφέραμε ακόμη να διευρύνουμε τις πωλήσεις μας και σε περισσότερες μεγάλες αγορές της Ασίας, πέραν των ήδη γνωστών για εμάς αγορών. Αξιοποιώντας τις εμπειρίες που κερδίσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της επιτυχίας μας, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις ψηφιακές μας πωλήσεις, προωθώντας τα παιχνίδια μας με τέτοιον τρόπο, ώστε οι πληροφορίες γύρω από αυτά να γίνεται πιο αποδοτικά στους χρήστες".

"Επίσης, από αυτήν την οπτική γωνία, βελτίωσης της στρατηγικής μας πάνω στις ψηφιακές πωλήσεις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την επέκταση μας και στην πλατφόρμα των PC. Η ποσοστιαίες πωλήσεις μας στα PC βελτιώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και για αυτόν τον λόγο, θα προσπαθήσουμε περισσότερο να ενισχύσουμε μια ιδιαίτερα σημαντική πλατφόρμα".


Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την κυκλοφορία του Resident Evil 2 για τα PC, αλλά ακόμη και από αυτήν του Devil May Cry 5, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου για τα PC, PS4 και Xbox One.

Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και όταν δεν πετάει λογοπαίγνια, τότε ίσως θα παραπονιέται για την κατάσταση του Assassin's Creed ή θα παίζει MTG Arena, ή θα τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.

IGN GreeceΟικονομικές απώλειες για τη Capcom GamesCapcom: 'Έμφαση' στην ποιότητα και όχι στις πωλήσειςΗ Capcom είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερο στο Nintendo Switch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα