Black Clover: Quartet Knights Review

Ταξιδεύοντας σε ένα κόσμο γεμάτο μαγεία

Όπως έχει γίνει με πολλά γνωστά anime, ήρθε η ώρα και για το Black Clover να λανσάρει τη δική του σειρά παιχνιδιών ξεκινώντας με το Black Clover: Quartet Knights, το οποίο κυκλοφορεί από τη Bandai Namco για PC και PS4. Το anime αν και έχει δεχθεί αμφιλεγόμενες κριτικές είναι αρκετά δημοφιλές, όμως

δεν είμαι σίγουρη αν μπορεί να γίνει το ίδιο και με το game adaptation.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Asta, ένα αγόρι που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες του βασιλείου του Clover δε μπορεί να χρησιμοποιήσει μαγεία. Αυτό όμως δεν του στέκεται εμπόδιο στο να είναι μέλος των Black Bulls, μίας ομάδας Μάγων Ιπποτών που δρα σύμφωνα με το λόγο του Βασιλιά.

Ενώ ο Asta και άλλα μέλη των Black Bulls μάχονται ενάντια σε μαγικά πλάσματα ο αρχηγός τους, Yami, τους εγκαταλείπει για να τον βρουν λίγο αργότερα σε κάποιο άλλο σημείο του dungeon. Ο Yami που βρίσκουν όμως δεν είναι ο ίδιος, είναι ένα δεκατετράχρονο αγόρι που δεν έχει καμία ιδέα ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται μπροστά του. Θεωρώντας πως ο αρχηγός του έπεσε θύμα κάποιας μαγικής παγίδας προσπαθούν να του εξηγήσουν ποιοι είναι οι Black Bulls και μετά από μάχη, την οποία κερδίζουν, τον πείθουν να τους ακολουθήσει στις αποστολές τους. Προχωρώντας στην ιστορία έρχονται στο προσκήνιο πρόσωπα από το παρελθόν που ελέγχουν ισχυρή μαγεία και ζητούν εκδίκηση.

Το κύριο μέρος του παιχνιδιού αποτελείται από δέκα επεισόδια ή αποστολές, όπου πριν ή και μετά τη μάχη βλέπουμε την εξέλιξη της ιστορίας. Δυστυχώς η διάρκεια των επεισοδίων είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική, αφού συνολικά δεν ξεπερνούν τις δύο ώρες με το κομμάτι του gameplay σε κάθε αποστολή να είναι λιγότερο από δέκα λεπτά. Με την ολοκλήρωση του Story mode γίνονται διαθέσιμα και πρόσθετα επεισόδια, οκτώ που μας δείχνουν την ιστορία από τη σκοπιά του ενήλικου Yami και δύο τα όποια έχουν περισσότερο το ρόλο side quest και δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία. Τερματίζοντας το Story mode με τον Asta ή τον Yami (στις αποστολές που δείχνουν την εναλλακτική ιστορία) μας δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουμε όλες τις αποστολές και με άλλους χαρακτήρες και να δούμε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά, όμως στην ουσία το σενάριο παραμένει γνωστό.

Εκπληρώνοντας αποστολές με διαφορετικούς χαρακτήρες αποκτάτε πρόσβαση και στο Challenge mode, όπου στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες τακτικές για να τερματίσετε το challenge κάθε χαρακτήρα. Το reward όπως και για τις αποστολές του Story mode είναι currency με το οποίο μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων για τις στολές των χαρακτήρων, κάτι που προσωπικά θεωρώ αδιάφορο και όχι ιδιαίτερα "rewarding". Ένας εναλλακτικός τρόπος να παίξετε (θεωρητικά) είναι το Online Battle. Περιμένοντας για λίγη ώρα και αφού δεν υπάρχει κανείς για να γίνετε match τελικά καταλήγετε να παίζεται με AI teammates και enemies. Τα DLC που είναι διαθέσιμα για το Black Clover: Quartet Knights είναι αποκλειστικά cosmetics και δεν προσθέτουν κάτι στο gameplay.

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό αφού όλοι οι χαρακτήρες έχουν δύο βασικές ικανότητες και μία Ultimate magic. Οι χαρακτήρες μπορούν να είναι fighter, shooter, support ή healer, όμως η μόνη αισθητή διαφορά ανάμεσά τους κατά τη διάρκεια της μάχης είναι το αν είναι melee ή ranged. Δεν υπάρχει δυνατότητα target lock και μάχες με melee χαρακτήρες όπως ο Asta μπορούν να γίνουν λίγο εκνευριστικές, με τον αντίπαλο να πηδάει πίσω σας και να εξαφανίζεται. Μπορείτε να παίξετε είτε με πληκτρολόγιο και ποντίκι είτε με χειριστήριο ανάλογα με τα γούστα σας, αλλά και οι δύο επιλογές είναι εξίσου βολικές.

Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι τα γραφικά. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι ενώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με frame drops παίζοντας σε very high quality. Τα cutscenes μοιάζουν σα να είναι κομμάτι του Anime, ενώ και το voice acting, το οποίο είναι εξ' ολοκλήρου στα Ιαπωνικά είναι πολύ καλό. Το μόνο αρνητικό από άποψη γραφικών θα έλεγα πως είναι τα battlegrounds τα οποία είναι αδιάφορα και δεν προσθέτουν ιδιαίτερα στο σκηνικό της μάχης. Η μουσική είναι καλή και ταιριάζει στο ύφος του παιχνιδιού.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Bandai Namco Hellas.

IGN Greece Death Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018 Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους" Ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι περιέχει το μυστηριώδες νέο update του PS4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα