Basket League: Πιάσαμε πάτο, δεν πάει πιο κάτω

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε (14/06) στον δεύτερο τελικό της Α1. Οι μόνοι που ασχολούνται είναι οι φίλοι των δύο ομάδων και ορισμένοι μπασκετόφιλοι που δεν μπορούν να ξεχάσουν την… συνήθεια. Λίγο η μεγάλη ποιοτική διαφορά, λίγο το πεσμένο επίπεδο του πρωταθλήματος, λίγο όλα αυτά τα εξωαγωνιστικά που ταλαιπωρούν τις ομάδες της Basket League, έχουν ωθήσει την μπασκετική Ευρώπη στο να μην ασχολείται με την Ελλάδα.

Να μην ασχολείται με το ντέρμπι «αιωνίων». Να μην ασχολείται δηλαδή με κάτι το οποίο τα περασμένα χρόνια, τις περασμένες δεκαετίες, γινόταν πρωτοσέλιδο σε μεγάλα Μέσα του εξωτερικού. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι η πιο ποιοτική ομάδα και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Του αξίζουν μάλιστα συγχαρητήρια για αυτό του το κατόρθωμα, όμως η μεγάλη εικόνα «πονάει».

Στο μεταξύ στην υπόλοιπη Ευρώπη το μπάσκετ βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Στην Ισπανία, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησαν χθες την σειρά των τελικών της ACB. Όταν αναμετρώνται αυτές οι δύο ομάδες, με την αύρα που εκπέμπουν, τα πάντα κάνουν στην άκρη. Πόσο μάλλον φέτος που αμφότερες έφτασαν στο Final-Four του Βελιγραδίου.

Στην Ιταλία έχουμε για δεύτερη σερί σεζόν τελικούς ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και την πρωταθλήτρια, Βίρτους Μπολόνια. Ματσάρες με την κόντρα των πάγκων (Μεσίνα VS Σκαριόλο) να βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω των απίστευτων διαφορών που υπάρχουν στην φιλοσοσφία και τη νοοτροπία των δύο «μονομάχων». Μην ξεχνάμε ότι από του χρόνου οι «γείτονες» μας θα βγάζουν και 2η ομάδα στην Euroleague, με την Βίρτους να επιστρέφει εκεί που ανήκει κατακτώντας το Eurocup.

Οι οπαδοί της Βίρτους Μπολόνια παρακολουθούν τον τρίτο τελικό στο Mediolanum Forum, έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.

Στην Τουρκία, Φενέρμπαχτσε και Εφές διεκδίκησαν το πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας, πήρε το επόμενο, όμως στο 4ο δέχθηκε μπρέικ και έτσι το πρωτάθλημα κατέληξε μετά από τέσσερις σεζόν στην Φενέρ. Τρομερό σασπένς και εξαιρετική σειρά με ορισμένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στην Γαλλία, ξεκινούν οι τελικοί ανάμεσα στην Βιλερμπάν και τη Μονακό. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο και οι Γάλλοι έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν το μπάσκετ και σε συλλογικό επίπεδο. Προμηνύονται εξαιρετικοί τελικοί. Τα ίδια και στην Γερμανία. Μπασκετικά μας έφτασαν. Όσο αστείο και όσο ψυχοφθόρο και αν ακούγεται αυτό. Άλμπα και Μπάγερν παίζουν με αυταπάρνηση για τον τίτλο σε πολύ αμφίρροπα παιχνίδι που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Περιττό να αναφέρω ότι τα γήπεδα είναι γεμάτα και φιλοξενούνται στην κερκίδα οπαδοί και των δύο ομάδων.

Μπασκετικός πολιτισμός. Έννοια που ξεχάσαμε ότι υπάρχει στην Ελλάδα. Πλέον η Basket League έχει περάσει στην δεύτερη βαθμίδα των πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Από το νούμερο 1 πρωτάθλημα στην απόλυτη καθίζηση. Ο καιρός έχει γυρίσματα αλλά χρόνος που περνά είναι πολύτιμος. Δραστικές αλλαγές εδώ και τώρα. Σε όλους τους τομείς. Ειδάλλως ίσως τελικά να πηγαίνει και πιο κάτω…

Keywords
Τυχαία Θέματα