Basket League: Ο Γκίκας ξεπέρασε τον Παπαλουκά

Αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Σε ξεχωριστά επιτεύγματα με ασίστ έφτασαν μέσα από τον τρίτο ημιτελικό ο Νίκος Γκίκας και ο Ντάριο Χαντ. Πιο ξεχωριστό αυτό του Έλληνα γκαρντ που με τις τέσσερις που μοίρασε, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα των πασέρ της Stoiximan Basket League. Ο Γκίκας έφτασε τις 754 τελικές πάσες καριέρας, ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που είχε 753 και έγινε ο 17ος της λίστας.

Ο Γκίκας χρειάστηκε

212 αγώνες για να φτάσει τις 754 ασίστ (3,55 μέσος όρος) ενώ ο σπουδαίος γκαρντ του παρελθόντος, μέτρησε 753 σε 208 αγώνες (3,62 μέσος όρος).

Ακόμη…

*Ο Ντάριο Χαντ έδειξε σήμερα στο ΣΕΦ μία διαφορετική πτυχή του παιχνιδιού του. Όχι πως δεν ήταν καλός για παίκτη της θέσης του ο απολογισμός των 25 ασίστ στα προηγούμενα 23 παιχνίδια του, όμως σήμερα διέλυσε το ατομικό ρεκόρ του μοιράζοντας έξι και ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις. Τόσες είχε στα ματς του πρώτου γύρου με τον Ιωνικό και τον Ηρακλή.

Σε ομαδικό επίπεδο ο Προμηθέας σημείωσε τρία αρνητικά ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League…

*Η ομάδα της Πάτρας επιβεβαίωσε τη φετινή αδυναμία του στις βολές σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν. Εκτέλεσε με 36,36% από τη γραμμή του φάουλ (4/11) που ήταν και η χαμηλότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού η προηγούμενη ήταν το 41,17% που είχε ο Κολοσσός H Hotels στην πρεμιέρα με τη Λάρισα έχοντας 7/17.

*Ο Προμηθέας σημείωσε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ περιόδου μένοντας στα 19 ριμπάουντ (16 αμυντικά και τρία επιθετικά). Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 21 που είχε στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου για την 3η αγωνιστική και το οποίο μοιραζόταν με τον Άρη που είχε επίσης 21 στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Η τελευταία φορά που μία ομάδα της Stoiximan Basket League έμεινε κάτω από τα 20 ριμπάουντ ήταν στην 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20 όταν ο Ηρακλής είχε επίσης 19 στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Παράλληλα έμεινε σε μηδενική επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ κάτι που έκανε μόνο ο Ηρακλής στο ματς της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα