Azure Reflections Review

Όταν οι γυναίκες κάνουν ανταλλαγή πυρών, προβλέπονται επικές μάχες μικρής διάρκειας!

Οι εχθροί έρχονται κατά πάνω μας από όλες τις κατευθύνσεις φέρνοντας μαζί τους αμείλικτα κύματα από σφαίρες! Σκηνικά όπως αυτό περιγράφουν γλαφυρά το genre των bullet hell shooters, στο οποίο ανήκει και το Azure Reflections της Souvenir Circ. Η εν λόγω δημιουργία αναπτύχθηκε από fans της σειράς Touhou Project

και αποτελεί ένα άτυπο entry στο franchise, το οποίο μετρά 22 συναπτά έτη ζωής. Το Azure Reflections κυκλοφόρησε στα PC το 2012 στην αγορά της Ιαπωνίας με τον τίτλο Maihana Soumakyou: Uniting Barrage Action και πλέον είναι διαθέσιμο και στο Nintendo Switch. Πάμε να δούμε λοιπόν αν αξίζει την προσοχή σας.

To Azure Reflections λαμβάνει χώρα στον κόσμο του Gensokyo. Κατά την διάρκεια ενός ήσυχου καλοκαιριού στο Gensokyo, εμφανίζεται ξαφνικά μια αφύσικη ομίχλη και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος. Η ομίχλη αυτή είναι τόσο ισχυρή ώστε να κρύψει τον ήλιο, κάνοντας έτσι τις περιοχές που επηρεάστηκαν να είναι σκοτεινές και κρύες. Η Reimu Hakurei, μία ιερή κόρη που εργάζεται στο Hakurei Shrine, και η Marisa Kirisame, μία μάγισσα, μπήκαν στη διαδικασία να ανακαλύψουν τη πηγή της ομίχλης. Η έρευνα τους θα τους οδηγήσει στο Scarlet Devil Mansion και στους εκκεντρικούς ιδιοκτήτες του...

Καθώς το περιστατικό του Scarlet Mist επέστρεψε μυστηριωδώς, η Reimu και η Marisa έφυγαν, ώστε η καθεμιά με τον τρόπο της να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα. Και κάπου εδώ ξεκινάει ο πόλεμος του χαρακτήρα μας για το αύριο και το tutorial, με τη Patchouli πάντα εκεί για βοήθεια αν τη χρειαστούμε. Αρχικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε μόνο με τη Reimu Hakurei. Η Reimu είναι ο βασικός χαρακτήρας και η χρήση της προτείνεται στους νέους παίκτες. Οι χαρακτήρες έχουν διαφορετικά είδη ταχύτητας και πυροβολισμού και μάλιστα μπορούμε να ξεκλειδώσουμε ακόμη περισσότερους με την ολοκλήρωση του Story mode.

Δυστυχώς οι μόνες γλώσσες που μπορούμε να επιλέξουμε είναι τα κινέζικα, τα γιαπωνέζικα και τα αγγλικά, αλλά μπορούμε να βάλουμε και υπότιτλους να εμφανίζονται. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού, αλλάζοντας έτσι την ενέργεια του αντιπάλου και πόσες σφαίρες θα μας ρίξει. Ο βασικός στόχος μας είναι να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις.

Από την αρχή κιόλας, χρησιμοποιείται auto-save και αποθηκεύει τη πρόοδο μας κάθε φορά που βγαίνουμε στην αρχική οθόνη, όταν έχουμε game over, game clear ή επιλέγουμε να βγούμε από το παιχνίδι μέσα από το pause menu. Αυτό γίνεται για την αποθήκευση των ρεκόρ και της προόδου μας. Όσο αφορά τη χρήση του internet για να ανανεώνεται η μνήμη του high score μας, θα ανανεώνεται αυτόματα όταν βγαίνουμε στο title screen. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το δίκτυο σε ενεργό ή ανενεργό από το μενού των ρυθμίσεων.

Να σημειωθεί ότι από την στιγμή που δεν μας δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε άμεσα την πρόοδο μας, το sleep mode είναι μία προσωρινή λύση αν δεν θέλουμε να χάσουμε όσα επίπεδα έχουμε περάσει μέσα στο παιχνίδι σε ένα mode με ένα συγκεκριμένο όπλο. Όταν χάσουμε ή βγούμε από τη πίστα στην οποία βρισκόμαστε τελειώνει εκεί και πρέπει να ξαναπαίξουμε τις πίστες από την αρχή.

Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ιστορία ακόμα και στο Easy Mode, έτσι ώστε αν μας φανεί πολύ δύσκολο, να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε τη πρόοδο μας πιο σταθερά. Κάποια πράγματα μπορούμε να τα αποκτήσουμε μόνο από το normal επίπεδο και πάνω, έτσι ώστε να μπούμε σε μια πρόκληση και να προχωρήσουμε. Στους αρχάριους των shoot 'em up προτείνεται το easy. Το normal αφορά τόσο τους παίκτες που είναι καλοί στα shooting games, όσο και στα video games γενικότερα, και το hard όσους έχουν ολοκληρώσει πλήρως το normal και θέλουν κάτι δυσκολότερο. Εάν δεν είστε καλοί στα shmup, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, διότι υπάρχει το Practice mode, όπου μπορείτε να κάνετε εξάσκηση με κάποιο boss, και το Tutorial mode, το οποίο αναλαμβάνει να σας μυήσεις στους βασικούς μηχανισμούς των bullet hell shoot 'em up.

Εξαρχής μας δίνεται η δυνατότητα για τοπικό co-op δύο παικτών. Στον χειρισμό αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το pro controller. Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος, διότι για να στρίψει ο παίκτης και να πυροβολήσει δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κίνηση, γίνεται αυτόματα πιέζοντας το πλήκτρο χωρίς τη χρήση κάποιου βέλους/κέρσορα, και μας δίνονται από την αρχή επιλογές για την ευθεία που θα παίρνει η σφαίρα όταν πυροβολούμε. Έχουμε επίσης spell cards διαθέσιμες σε περιορισμένο αριθμό, όπου όμως κάνουν ένα δυνατό χτύπημα, και είμαστε άτρωτοι όταν τις χρησιμοποιούμε. Τα barriers μπορούν να απορροφήσουν σφαίρες από τους εχθρούς, γι αυτό καλύτερο είναι να τα χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν πολλές σφαίρες στην οθόνη σας.

Επιπλέον, το Release Barrier μπορεί να εξαφανίσει τις σφαίρες που εμφανίζονται κοντά μας.Με συνδυασμό κουμπιών γίνεται μία tackling attack, η Danmaku Rush. Οι εχθροί που χτυπάμε με το Danmaku Rush μας θα πάρουν damage βασισμένο στο πόσες σφαίρες είχαμε απορροφήσει κατά τη διάρκεια του barrier/rush. Επίσης μπορούμε να πάρουμε επιπλέον πόντους όταν κερδίζουμε έναν εχθρό χρησιμοποιώντας το. Υπάρχουν αντίπαλοι που μπορούν να νικηθούν μόνο με τη χρήση του, αλλά αν με απλές βολές τους ρίξουμε την ενέργεια, θα δούμε έναν μικρό κύκλο να έρχεται πράγμα που σημαίνει ότι ένα Danmaku Rush θα λειτουργήσει σίγουρα σωστά.

Το Azure Reflections διαθέτει υψηλό βαθμό πρόκλησης και θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετές ώρες μέχρι να καταφέρετε να το ολοκληρώσετε. Αν δε στοχεύετε και στο υψηλό σκορ, δεν θα σας το προσμετρήσει αν συνεργαστείτε με κάποιον φίλο σας για να προχωρήσετε, αλλά εξακολουθεί να μου αρέσει το γεγονός ότι υποστηρίζει το συνεργατικό gameplay. Δεν έχει κάποια χρονομέτρηση, αλλά το να μη μου επιτρέπεται να παίξω κάτι άλλο αν θέλω να το τερματίσω εμένα προσωπικά με κουράζει.

Τα γραφικά είναι στο στυλ ενός συνηθισμένου παιχνιδιού με άρωμα από Ασία θυμίζοντας κάτι από anime/manga, με έντονα, όμορφα χρώματα και σκίτσα χωρίς όμως να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε κάποιες φάσεις ένοιωθα μία κούραση στα μάτια μου από τις πολλές εναλλαγές στα είδη σφαίρας, και ξεχνούσα ποιες είναι και οι δικές μου. Όσο αφορά τον ήχο, μου άρεσε που άκουσα διαλόγους στα Ιαπωνικά διότι μπήκα πιο ζεστά στο κλίμα, αλλά οι μελωδίες του soundtrack δεν με ενθουσίασαν. Έχω συνηθίσει να περιμένω το κάτι παραπάνω σε αυτού του είδους τους τίτλους στον συγκεκριμένο τομέα και δεν συνάντησα κάτι το ιδιαίτερο.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Unties.

IGN GreeceΟι developers του Spider-Man PS4 απαντούν για τις νερολακούβεςSTARLINK : Battle for Atlas Star Fox Team Is Back!Το Steam ξεπέρασε του 30 εκατομμύρια χρήστες στην Kίνα

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα