Australian Open: Ο Ναδάλ αποκάλυψε πως σκέφτηκε να αποχωρήσει

Ο Ισπανός τενίστας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόκριση στον τελικό του αυστραλιανού όπεν και δήλωσε πως πέρασε δύσκολες στιγμές.

Αρχικά, ο Ναδάλ δήλωσε: “Ήταν έξι πολύ δύσκολοι μήνες, ειλικρινά. Δεν μπορώ να παραπονεθώ αυτή την εποχή με πολύ κόσμο να πεθαίνει σε όλο τον πλανήτη, όμως. Οι δικοί μου μήνες δεν ήταν δύσκολοι συγκριτικά με τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Αυτό είναι το δύσκολο, όχι αυτό που πέρασα εγώ. Προσωπικά, ωστόσο, κάθε μέρα υπήρχε θέμα με το πόδι. Αμφιβολίες. Και οι αμφιβολίες θα είναι εκεί πιθανότατα μέχρι το τέλος

της καριέρας μου, διότι έχω αυτό που έχω και δεν μπορούμε να το φτιάξουμε. Για μένα είναι εκπληκτικό, είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε αυτό το επίπεδο αυτές τις τρεις εβδομάδες. Δεν είναι μόνο το τένις. Είναι έκπληξη που παίζω σε αυτό το επίπεδο, αλλά μόνο που παίζω τένις κόντρα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι απίστευτο για μένα. Πριν από 1.5 μήνα δεν ήξερα αν θα μπορούσα να είμαι στο τουρ, δεν μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Και τώρα είμαι εδώ και ευχαριστώ τη ζωή γι’ αυτό”.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τενίστας συμπλήρωσε: “ίναι κάτι απροσδόκητο, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Φυσικά, όλοι με ξέρουν, ο στόχος μου είναι να νικήσω. Είναι δώρο μόνο που παίζω τένις. Παίρνω τα πράγματα λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Με ανταγωνιστικό πνεύμα, βέβαια, γιατί δεν μπορώ να πάω ενάντια στο DNA μου. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να παίζω τένις, παρά να κερδίσω το 21ο. Αυτό είναι που με κάνει πιο χαρούμενο στη ζωή μου, να κάνω αυτό που μου αρέσει”.

Επίσης, ο έμπειρος αθλητής τόνισε: “Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να προπονηθώ. Καμία φορά πήγαινα στο court για 20 λεπτά, καμία φορά για 45, καμία φορά καθόλου, καμία φορά για δύο ώρες, αλλά ήταν δύσκολο να με φανταστώ σε ματς των πέντε σετ. Είμαι τόσο χαρούμενος. Έχω δουλέψει σκληρά καθημερινά, όταν δεν μπορούσα να παίξω δούλευα στο γυμναστήριο. Δεν θα πω ότι το άξιζα, διότι πολλοί το αξίζουν. Δούλεψα, όμως, σωστά και διατήρησα το θετικό πνεύμα και συμπεριφορά για να έχω ξανά την ευκαιρία να επιστρέψω”.

Σχετικά με το αν σκέφτεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν το 21ο Grand Slam της καριέρας του ξεκαθάρισε: “Είμαι απλά χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της φοβερής εποχής, που μοιράζομαι όλα αυτά με δύο άλλους παίκτες. Κατά μία έννοια δεν έχει σημασία αν κάποιος κερδίσει περισσότερα ή λιγότερα. Κάναμε σπουδαία πράγματα και θα είναι δύσκολο να μας πιάσει κάποιος. Δεν το σκέφτομαι”.

Τέλος, ο Ναδάλ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της νίκης του επί του Ματέο Μπερετίνι: “Πέρασα δύσκολες στιγμές, μέρες σκληρής δουλειάς χωρίς φως. Συνέχισα, όμως, να δουλεύω και είχα τη στήριξη της ομάδας και της οικογένειάς μου. Πολλές συζητήσεις με την ομάδα, με την οικογένεια για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα πράγματα παρέμεναν έτσι, σκέψεις ότι ίσως ήταν η ευκαιρία για το αντίο. Αυτό δεν ήταν πολλούς μήνες πριν. Δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα, από άποψη ενέργειας, προσωπικής ικανοποίησης, ευγνωμοσύνης για τη στήριξη από το κόσμο και ειδικά από τον κόσμο που είναι δίπλα μου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα