Aταμάν: «Οι οπαδοί μας πίστεψαν και το απολαμβάνουν» (video)

Αναλυτικά:

Για την πρόκριση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στον τελικό. Και προσωπικά είμαι χαρούμενος που μετά από έναν χρόνο απουσίας, θα παλέψω για άλλη μία φορά με τη Ρεάλ στον τελικό. Τους δίνω συγχαρητήρια, είναι σπουδαία ομάδα, αλλά κι εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας. Θα είναι ένα φανταστικό παιχνίδι ο τελικός».

Για την αντίδραση των οπαδών: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που πίσω στην Αθήνα

οι οπαδοί είναι χαρούμενοι. Μας πίστεψαν όλη τη χρονιά και τώρα το απολαμβάνουν. Απόλαυσα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν πολύ δυνατή και αυτό μας αρέσει. Θα απολαύσουμε τον τελικό και μετά το αποτέλεσμα θα δούμε, αλλά χαίρομαι για τον σεβασμό που έχω κερδίσει εγώ και οι παίκτες μας από τους οπαδούς».

Για τη νίκη επί της Ρεάλ εκτός έδρας στην κανονική περίοδο: «Σίγουρα τα ματς της κανονικής περιόδου είναι δύσκλο να συγκριθούν, αυτό έγινε μετά από διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και οι ομάδες δεν ήταν ακριβώς έτοιμες. Πιο σημαντικές είναι οι μεγάλες νίκες που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά, με πολλές μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως στα πλέι – οφ τη Μακάμπι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία μεγάλη ομάδα, θα είναι διαφορετικό το πλάνο, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις παιχνίδι κανονικής περιόδου με τελικό EuroLeague».

Για την πρόβλεψη που είχε κάνει ο Δ. Γιαννακόπουλος, ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τη Ρεάλ στον τελικό με νικητήριο καλάθι του Σλούκα: «Το ελπίζω! Μέχρι τώρα έχουμε επιβεβαιώσει όλες τις προβλέψεις του προέδρου, είναι ένα παιχνίδι, θα παίξουμε για τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έκαναν πολύ καλή δουλειά, μετά από πολλά παιχνίδια στη σεζόν, για να φτάσουμε εδώ. Είμαστε περήφανοι, είναι ένα φοβερό συναίσθημα».

Για το ότι οι ημιτελικοί κρίθηκαν με διαφορές, αλλά οι τελικοί τα τελευταία χρόνια συνήθως κρίνονται στον πόντο: «Νομίζω πως χθες βαρεθήκατε λίγο. Σίγουρα για τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς, είναι πιο συναρπαστικό τα παιχνίδια να κρίνονται στο τέλος, αλλά για μένα χθες ήταν πιο άνετα στο τέλος χθες και ελπίζω να κερδίσουμε έτσι. Είναι ψυχοφθόρο να είσαι στον πόντο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, για μας τους προπονητές είναι άσχημο, αλλά για σας είναι συναρπαστικό».

Για το πότε συνειδητοποίησε ότι έχει ομάδα Final Four: «Ειλικρινά, ήταν η εκτός έδρας νίκη με τη Ρεάλ, όταν την κερδίσαμε ίσως ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της και μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, καταλάβαμε τις ικανότητές μας και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να πάμε στο Final Four. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορικά ομάδες στην EuroLeague. Αυτή και άλλες μεγάλες νίκες μας έδωσαν αυτοπεποίθηση».

Για το ότι έγινε ο πρώτος Τούρκος προπονητής σε τελικό με ξένη ομάδα: «Έχω κι άλλο ρεκόρ, είμαι ο τελευταίος προπονητής με δύο σερί τίτλους και θέλω να το στερήσω από τον κόουτς Ματέο (σ.σ.: γελούν). Είμαι έκτη φορά σε Final Four, τέταρτη σε τελικό σε πέντε χρόνια και είναι πολύ σημαντικό, είμαι πολύ περήφανος. Όλοι οι Τούρκοι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους, όπως και αυτοί της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, είχαν πολλές προσδοκίες από τη Φενέρ. Τελικά εγώ θα είμαι ο μόνος Τούρκος στον τελικό. Πολλοί Τούρκοι με υποστήριξαν. Λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα από χθες, από οπαδούς της Γαλατά, της Φενέρ και της Εφές. Να ευχηθώ καλή τύχη στη συνέχεια της σεζόν στη Γαλατά, μία από τις αγαπημένες μου ομάδες».

Για το αν σκέφτεται την υποδοχή αν κερδίσει τον τίτλο: «Από την αρχή με πίστεψαν οι οπαδοί, όπως και την ομάδα, με σεβασμό και αγάπη. Είχα πολλές επιτυχίες στη διοργάνωση πριν τον Παναθηναϊκό, προσπαθώ να τους μεταλαμπαδεύσω τη γνώση και τη νοοτροπία μου από τα τελευταία χρόνια. Κοουτσάρω με το ένστικτο, θέλουμε το Κύπελλο, δεν σκεφτόμαστε από τώρα την υποδοχή».

Για το φορμάτ της διοργάνωσης: «Προτιμώ το σύστημα ΝΒΑ, με σειρές στις 3 ή 4 νίκες. Αλλά με το γεμάτο καλαντάρι, με τα εθνικά πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες, είναι ακατόρθωτο. Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εδώ υπάρχει ένας τελικός, είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Όμως θα ήταν πιο ενδιαφέρον για τους οπαδούς, οι ημιτελικοί και ο τελικός να είναι όπως στο ΝΒΑ».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχουν παίξει ποτέ σε Final Four με Ρεάλ, αλλα ο ίδιος την έχει αντιμετωπίσει: «Μου αρέσει να λέω ότι όταν ήμουν μικρός, παρακολουθούσα τη Ρεάλ στο ποδόσφαιρο, ίσω την πιο δοξασμένη ομάδα. Είναι συναρπαστικό για μένα, να είμαι στον τελικό απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ, ήταν ένα όνειρο που είχα ως παιδί. Σίγουρα ως προπονητής, θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσω στο ποδόσφαιρο τη Ρεάλ, μία ομάδα με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Όμως εμείς θα έχουμε περισσότερους οπαδούς εδώ, είμαστε πιο παθιασμένοι με το μπάσκετ. Όμως είναι κάτι φανταστικό, να παίζεις με τη Ρεάλ στον τελικό».

Για τη συνεργασία του με τον Μούσα στην Εφές: «Ήρθε στο μέσο της σεζόν, δεν του έδωσα πολύ χρόνο συμμετοχής, μετά δυστυχώς τον χάσαμε για την Ισπανία, αλλά ελπίζω να μην πάρει τη ρεβάνς αύριο»!

Για το ότι η Ρεάλ έχει τους περισσότερους τίτλους, αλλά ο Παναθηναϊκός καλύτερο ποσοστό νικών σε τελικούς: «Πρώτη φορά ακούω αυτό το στατιστικό, για σας είναι σημαντικό, για μένα είναι πιο σημαντικό ότι θα παίξουμε αύριο έναν τελικό, με διαφορετικές ομάδες απ’ ότι στο παρελθόν. Πρέπει να παλέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aταμάν,Ataman