Aποκαλύψεις από την σύζυγο του Γκάρι Σπιντ

Η Λουίζ Σπιντ ψάχνει ακόμα τις απαντήσεις για την αυτοκτονία του συζύγου της, ίσως όμως βρήκε μερικές ενδείξεις σε μία παλιά επιστολή.

Ο Γκάρι Σπιντ, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ με Λιντς, Έβερτον, Νιούκαστλ και Μπόλτον ενώ φόρεσε 85 φορές την φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, αυτοκτόνησε στις 27 Νοεμβρίου του 2011.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά, η σύζυγός του Λουίζ, μίλησε για πρώτη φορά για την στιγμή που μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού τους και είδε τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν μαζί από παιδιά
κρεμασμένο, σε ηλικία 42 ετών.

«Δεν υπάρχει μέρα που αυτή η ανάμνηση να μην μου κόβει την ανάσα. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Μακάρι να υπήρχε μία επέμβαση για να σου βγάζουν τη μνήμη και να βγάλουν αυτή τη σκηνή από το μυαλό μου. Είναι κάτι για το οποίο δύσκολα θα συγχωρέσω τον Γκάρι, για πάντα. Εμείς έπρεπε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και αυτό που έκανε ήταν γκροτέσκο. Ολοι με ρωτούν γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απαντήσεις και γι' αυτό αυτό το θέμα δεν θα κλείσει ποτέ», είπε η Λουίζ στην Daily Mirror.

Ίσως όμως μία ένδειξη για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τότε προπονητής της Εθνικής Ουαλίας, να βρέθηκε σε μία παλιά επιστολή που βρήκε η σύζυγός του, ψάχνοντας στοιχεία για βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Ήταν ένα γράμμα που έστειλε ο Σπιντ στο σπίτι της μητέρας της μετέπειτα συζύγου του, όταν ήταν 17 ετών. Ο Ουαλός έπαιζε τότε στη Λιντς και με τα όσα έγραφε αποκάλυπτε πολλά:

«Αγαπητή Λουίζ,

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Σκέφτομαι να τελειώσω από τη Λιντς, σκέφτομαι και άλλα πράγματα που δεν θα τα πω. Είμαι τόσο στενοχωρημένος. Απλά θα πάω για ύπνο τώρα και ελπίζω να μην ξυπνήσω ποτέ. Σε αγαπώ τόσο πολύ, πάντα θα σε αγαπώ.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω εκτός από το ότι μπορεί να με δεις νωρίτερα απ' ότι νομίζεις, ή όχι. Ποτέ δεν φεύγεις από το μυαλό μου, τίποτα άλλο δεν φαίνεται πλέον να έχει σημασία πια, σε αγαπώ περισσότερο απ' ότι φαντάζεσαι».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο, η Λουίζ Σπιντ, τόνισε:

«Βλέποντάς το ήταν σαν μία λάμπα να άναψε για μένα, με πολλούς τρόπους. Απαντά πολλά για το γιατί έκανε αυτό που έκανε. Δεν είναι κάτι που θα έγραφε ένας κανονικός 17χρονος, έτσι; Ή ένας υγιής. Τα λέει όλα, αν σκεφτείς πώς τελείωσε τη ζωή του. Αν είχε κάποια ψυχική ασθένεια, τότε πιθανότατα την είχε από μικρή ηλικία. Ίσως τα προβλήματα του Γκάρι να ήταν μία ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί. Ίσως η ψυχική ασθένεια ή η κατάθλιψη υπήρχαν από μικρή ηλικία και αν ήταν έτσι, τότε το ότι είχαμε τον Γκάρι μέχρι τα 42 ήταν ένα δώρο. Ίσως του είχε συμβεί κάτι σε μικρή ηλικία αλλά μπορούσε να το μασκαρέψει μέσω του ποδοσφαίρου».

Το όνομα του Γκάρι Σπιντ, είχε ακουστεί ως ένα πιθανό θύμα του προπονητή Μπάρι Μπενέλ που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία. Ο Μπενέλ είχε προπονήσει τον Σπιντ, ο οποίος ήταν ένας από τέσσερις συνολικά παίκτες που πέρασαν από τα χέρια του και έχουν αυτοκτονήσει.

«Δεν θέλω να δώσω στον Μπενέλ καμία δημοσιότητα. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο Γκάρι σίγουρα είχε κάποιο πρόβλημα στην ηλικία των 17».
Keywords
Τυχαία Θέματα