Allez les bleus…

Στην ισχυρή και παθιασμένη έδρα της, στον αμφίρροπο τελικό του τελευταίου Ευρωπαϊκού, αν και γκραν φαβορί, υποκλίθηκε στον «τυπά που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει πνοή στην επίθεση» Έντερ που έβγαζε το… παντεσπάνι του στη Γαλλία με την τότε καλή και ισορροπημένη αγωνιστικά Λιλ.

Στο ερχόμενο ρωσικό Μουντιάλ, ετοιμάζεται πυρετωδώς να παρουσιάσει την πληρέστερη τρικολόρ εθνική των πολλών τελευταίων χρόνων. Ο χρόνος γιατρεύει πληγές και ενδυναμώνει φιλοδοξίες,
δείτε άλλωστε πώς αναγεννήθηκε εφέτος λόγω Γκαρσιά στη Μασσαλία ο για πολλούς τελειωμένος, εύθραυστος Τοβέν…

Για τον σοβαρό και έμπειρο κόουτς της Ιρλανδίας Μάρτιν Ο’ Νιλ, η Γαλλία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ο μπαρουτοκαπνισμένος Ντεσάν το γνωρίζει καλά, οι πολυδιαφημισμένοι και υπερταλαντούχοι παίκτες του, τι λένε επισήμως γι΄αυτό και για το βάρος που απορρέει;

Ο Ντεσάν εδώ και δυο χρόνια ψάχνει επιμελώς τρόπους και χρησιμοποιεί πολλαπλά συστήματα αξιοποίησης όλου του έμψυχου δυναμικού, ακόμη και σε διάταξη 4-4-2, σπανίως σε διαμάντι. Έχει αυτήν την πολυτέλεια από το πλούσιο ρόστερ του, το οποίο θέλει στο έπακρο να αξιοποιήσει, άλλωστε έμεινε στη θέση του για να κυνηγήσει μανιωδώς κούπα που έχασε στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση μέσα από τα χέρια του…

Ο δαιμόνιος επιτελικός χαφ Ναμπίλ Φεκίρ παίζει και μάλιστα αποτελεσματικά το ρόλο του δεκαριού πίσω από τον Μαριάνο σε 4-4-1-1 στη Λιον και ο Γάλλος κόουτς, παρακολουθώντας πολλά ματς των Λιονέ, έθεσε σε μια πρώτη εφαρμογή και από νωρίς το σχέδιο στο φιλικό με την Ιρλανδία, έχοντας βέβαια και την εναλλακτική του Λεμάρ για τη θέση.

Κλειδί για την απόδοση των παικτών στη διάταξη (άλλωστε καμιά διάταξη στο χαρτί δε λέει το παραμικρό, αν τα αστέρια στο γήπεδο δεν την κάνουν πράξη); Η παρουσία του Φεκίρ στην ενδεκάδα, προς ικανοποίηση του πολυθεσίτη Εμπαπέ, παρτενέρ του Ζιρού στην αιχμή της επίθεσης.

Σε αυτό το φιλικό με την Ιρλανδία, ο Ντεσάν είχε στον «χρυσό» πάγκο του Γκριζμάν, Καντέ, Τοβέν, Πογκμπά, τετράδα παικτών καταπονημένων από τα συνεχή ματς των ομάδων τους, αστέρια τα οποία τα υπολογίζει για την 11αδα. Ποιοι αγωνίστηκαν και εφάρμοσαν εντολές;

Σιντιμπέ, Ραμί, Ουμτιτί, Μεντί στην άμυνα, Τολισό, Νζονζί,Ματουιντί, Φεκίρ στα χαφ, Ζιρού, Εμπαπέ στην επίθεση, αλά Λιον, με διαμάντι που κάποια διαστήματα έλαμπε και έδωσε εναλλακτικές τακτικές επιλογές για το μέλλον και κυρίως για τα δυο πρώτα ματς στο Μουντιάλ.

Allons enfants de la patrie λοιπόν, Μασσαλιώτιδα…

Τρόμος. Αγωνιστικός. Η Γαλλία έχει τρομερό ταλέντο που πρέπει να αξιοποιήσει επ΄ωφελεία του συνόλου, πληθώρα επιλογών σε κάθε θέση, έμπειρο προπονητή, ο οποίος ξέρει να διαχειριστεί υποθέσεις προδοσίας τύπου Ραμπιό (δεν είχε αγορασμένο χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα και αρνήθηκε την πρόσκληση) και την τύχη να παίζει εκτός έδρας και χωρίς πίεση να πάρει την κούπα σε εντός έδρας διοργάνωση. Στη Ρωσία, κάποιος κάτι χρωστάει στους τρικολόρ…
Keywords
Τυχαία Θέματα