ACROPOLIS SWIM OPEN 2022: Το μεγάλο ραντεβού κορυφαίων αθλητών
Στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας δόθηκε την Πέμπτη (12/05) συνέντευξη τύπου για αυτή την πολύ σπουδαία διοργάνωση.
Παρέστησαν και μίλησαν, ο Νίκος Ξυλούρης (Μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ, Έφορος Κολύμβησης), ο Βαγγέλης Κοζομπόλης (Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης) και οι πρωταθλητές μας Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου και Κρίστιαν Γκολομέεβ.
Η είσοδος των θεατών στους αγώνες και τις τρεις ημέρες είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ,
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ελληνική κολύμβηση και προσωπικά για μένα καθώς είναι η πρώτη φορά που διευθύνω μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο που πίστεψε το όραμά μου, δέχθηκε τις προτάσεις της τεχνικής επιτροπής κολύμβησης και μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο μίτινγκ σε σχέση με το παρελθόν, σύγχρονο, ανανεωμένο, όπως είναι τα μεγάλα μίτινγκ στο εξωτερικό γιατί αυτό είναι που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την ελληνική κολύμβηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που έχει δουλέψει πολύ σκληρά, τον Βαγγέλη Κοζομπόλη τεχνικό διευθυντή Κολύμβησης και υπεύθυνο για όλο το αγωνιστικό κομμάτι του μίτινγκ, τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο που έχει αναλάβει το συντονισμό στον αγωνιστικό χώρο, την Κέλλυ Αραούζου που έχει αναλάβει το κομμάτι της μεταφοράς και της διαμονής των ξένων αποστολών, καθώς φιλοξενούμε περισσότερους από 100 αθλητές από 15 διαφορετικές χώρες. Τον Σπύρο Γιαννιώτη που έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της διοργάνωσης, τον Γιώργο Αρνιακό για το χορηγικό. Βεβαίως , τον γενικό συντονιστή όλου του μίτινγκ, Γιάννη Γιαννουρή. Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, τον ”χρυσό” χορηγό ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις εταιρίες ΒΙΚΟΣ, ΑΡΕΝΑ, ΚΑΡΕΝΤΑ. Επίσης στη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους αθλητές μας, καθώς μέσα από τις επιτυχίες τους και αυτά που έχουν πετύχει και μας κάνουν πολύ περήφανους, μας δίνουν δύναμη να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να ανέβουμε πολλά σκαλοπάτια. Η συμμετοχή στο «Ακρόπολις» είναι πολύ μεγάλη, οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 09.30. Η είσοδος για όλο τον κόσμο είναι ελεύθερη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το επόμενο «Ακρόπολις» του 2023 γιατί αυτό το μεγάλο μίτινγκ ήρθε για να μείνει. Θέλουμε να το επικοινωνήσουμε στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν ώστε του χρόνου να έχουμε περισσότερες και δυνατότερες συμμετοχές, και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική κολύμβηση».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ (Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης)
«Στόχος μας είναι το «Ακρόπολις» να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της Ευρώπης γιατί όχι και του κόσμου. Επίσης να μας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους που έχουμε θέσει. Το «Ακρόπολις» αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής κολύμβησης όπου έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια και φιλοδοξίες. Θέλουμε κάποια στιγμή να εδραιωθούμε στις κορυφαίες δυνάμεις της παγκόσμιας κολύμβησης. Αναφορικά και με τις διοργανώσεις που ακολουθούν στόχος είναι κάποιο-α μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και συμμετοχές σε πολλούς τελικούς και μετάλλια στο Ευρωπαϊκό. Στους Μεσογειακούς Αγώνες θα λάβουμε μέρος με 16 αθλητές/τριες. Ένα σκαλοπάτι λοιπόν στο σχέδιό μα, είναι να κάνουμε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, και να αποτελέσει η χώρα μας, πόλο έλξης για τους διεθνείς κολυμβητές. Θέλουμε επίσης οι Έλληνες κολυμβητές να έχουν την ευκαιρία του υψηλού ανταγωνισμού, και να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα μίτινγκ εφάμιλλο αυτών που δυσκολεύονται να λάβουν μέρος στο εξωτερικό. Γενικότερα να γίνει η κολύμβηση πιο προσιτή στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Ένας άλλος στόχος είναι να δείξουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε με επιτυχία μεγάλα event στον υγρό στίβο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις μέρες, με τα προκριματικά το πρωί και τρεις τελικούς το απόγευμα. Ο τρίτος αφορά έφηβους και νεάνιδες. Ο δεύτερος για τις θέσεις 9-16 και ο μεγάλος τελικός. Υπάρχουν 15-20 αθλητές πολύ σπουδαίοι και διακεκριμένοι από όλο τον κόσμο, ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, κάτοχοι ρεκόρ. Αυτό ελπίζουμε πως θα βοηθήσει και τους δικούς μας κορυφαίους αθλητές καθώς είναι και η καταληκτική ημερομηνία (15/5) για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για διοργανώσεις μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών».
ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ
«Χαιρόμαστε όλοι πάρα πολύ που γίνεται αυτή η προσπάθεια το «Ακρόπολις» να επανέλθει δυναμικά. Είναι πολύ όμορφο να διεξάγεται μια διοργάνωση με τόσες καλές συμμετοχές στη χώρα μας, κάτι που εγώ δεν έχω προλάβει και χαίρομαι που γίνεται και θα λάβω μέρος. Παράλληλα είναι και μια ευκαιρία για τους μικρότερους κολυμβητές της χώρας μας να δουν πώς είναι ο ανταγωνισμός με σπουδαίους αθλητές και που σε άλλες συνθήκες δεν τα μπορούσαν. Χαίρομαι επίσης πολύ που η Ομοσπονδία μας έχει ένα όραμα, να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα την ελληνική κολύμβηση. Αυτό δίνει και σε εμάς ένα μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη για τη συνέχεια. Ελπίζω το «Ακρόπολις» τα επόμενα χρόνια να έχει περισσότερες συμμετοχές και να ανέβει περισσότερο ως διοργάνωση».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
«Είναι μια πολύ ωραία κίνηση της ομοσπονδίας να ζωντανέψει και πάλι το «Ακρόπολις». Έχει ανάγκη η Ελλάδα από τέτοιες διοργανώσεις. Έχουμε δείξει ότι με το επίπεδο που έχουμε αγωνιστικά σε όλα τα κορυφαία ραντεβού, δικαιούμαστε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι πολύ καλό ότι «δυναμώνει» και θα ακουστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο».
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ
«Το ‘’Ακρόπολις’’ είναι μια σπουδαία κολυμβητική διοργάνωση για την Ελλάδα. Όταν ήμουν μικρός και έβλεπα να έρχονται από το εξωτερικό μεγάλοι αθλητές, έμενα με το στόμα ανοιχτό, ήταν απίστευτο για μένα. Ήταν ένα κίνητρο για μένα, ήθελα να γίνω και εγώ ένας μεγάλος κολυμβητής. Η Ομοσπονδία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ξαναγίνει το ‘’Ακρόπολις’’ μια σπουδαία διοργάνωση με πολλές συμμετοχές και με κορυφαία ονόματα. Είναι πολύ σπουδαίο και για εμάς και τα νέα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης».
Λεπτομέρειες για το μίτινγκ ΕΔΩ και το επίσημο site ΕΔΩ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Θύρας 7 σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά: «Ανάξιοι για τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι και για αυτό θα φύγουν»
- Πανικός έξω από τη Λεωφόρο - Το αδιαχώρητο για τα "φίνα κορίτσια" - Άφωνες μέσα στο πούλμαν! (pics)
- «Για αυτό έφυγα από τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός: Ο Παλάσιος ξετινάζει τα δίχτυα και ξεπερνά το πράσινο παρελθόν με μια ασύγκριτη επίδοση
- Σκάει μεταγραφή στην ΑΕΚ; - Την φέρνουν μια... ανάσα από παικταρά με παρουσία στη Γερμανία (ΦΩΤΟ)
- Αλητεία, ανατριχίλα με σύνθημα-ντροπή στο ΠΑΟΚ – Αρης: «Τον σκότωσα, γιατί ήταν Αρειανός…» (Vids)
- Γκάιτς: «Μπράβο σε όλους – Ευγνώμων που με έφεραν στον Παναθηναϊκό»
- Ρεάλ: Ο Μπενζεμά έπιασε τον Ραούλ στη δεύτερη θέση των σκόρερ
- Ναδάλ: Ο Σαποβάλοφ τον απέκλεισε και στέλνει Τσιτσιπά στο Νο4!
- Σάκκαρη: Δικαίωση part I – Δεν έχει χάσει σετ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Θύρας 7 σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά: «Ανάξιοι για τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι και για αυτό θα φύγουν»
- Τρομακτικό “παιχνίδι” παιδιών στον Βόλο: Πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα για να “τεστάρουν” αντοχές
- Θύρα 7 σε τρεις γλώσσες! «3ο σερί με VAR και ξένους διαιτητές»
- Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Θρίαμβος και ζωντανή για Champions League
- Εθνικές Ομάδες 3on3: Οι κλήσεις για την προετοιμασία
- ΤΣΣΚΑ: Έλαβε θέση στους τελικούς της VTB
- Στίβος: Ο Καραλής αγωνίζεται στο πρώτο Diamond League της σεζόν στην Ντόχα
- Θύρα 7 σε τρεις γλώσσες! «Ανάξιοι για τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι και για αυτό θα φύγουν»
- ΠΑΣ Γιάννινα: Ενισχυμένος με Ντομίνγκεθ, Κόντε
- Τι είναι η “ελληνική PISA”: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εξετάσεις που θα δώσουν 6.000 μαθητές στη χώρα
- Τελευταία Νέα Novasports
- ACROPOLIS SWIM OPEN 2022: Το μεγάλο ραντεβού κορυφαίων αθλητών
- Στίβος: Ο Καραλής αγωνίζεται στο πρώτο Diamond League της σεζόν στην Ντόχα
- Εθνικές Ομάδες 3on3: Οι κλήσεις για την προετοιμασία
- Ρεάλ-Λεβάντε 6-0: Περίπατος και υποβιβασμός (hls)
- Τι είναι η “ελληνική PISA”: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εξετάσεις που θα δώσουν 6.000 μαθητές στη χώρα
- Α2: Το πρόγραμμα των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ
- Ρεάλ-Λεβάντε 6-0: Περίπατος και υποβιβασμός
- ΟΦΗ: Τελευταία αποστολή χωρίς Λάμπρου, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς
- Στίβος: Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα για τον Τεντόγλου με έντονη παρουσία στα Diamond League
- Η Κουρομπίλια στον τελικό του Champions League Γυναικών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο Ντοναρούμα θέλει οριστική επιλογή από την Παρί για την θέση του γκολκίπερ
- Η Παρί ετοιμάζει κίνηση 120 εκατ. ευρώ για τον Ντάρβιν Νούνιες
- Ασφαλισμένοι: Ποιοι μπορούν να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη έως και 254 ευρώ
- Ο ατζέντης του Σάλα ζητάει την τιμωρία της Νις για προσβλητικά συνθήματα
- Ντε Μπρόινε: «Επρεπε να βάλω πέντε γκολ»
- Πρωτοσέλιδα για την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022
- Τσίπρας: «Επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης για τα εθνικά μας συμφέροντα»
- Στον τελικό της VTB League η ΤΣΣΚΑ με τρομερό Μιλουτίνοφ (video)