6 παιχνίδια που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην E3

Χωρίς αυτά δεν λέει...

Από τότε που ήτανα ακόμη μία μικρή έκθεση, μέχρι σήμερα που έχει γίνει το μεγαλύτερο gaming event παγκοσμίως, η Ε3 ήταν γεμάτη αποκαλύψεις.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μας δείξουν οι developers τα καινούρια τους παιχνίδια. Όχι όμως μόνο τα καινούρια. Υπάρχουν αρκετά franchise τα οποία έχουν σιγά σιγά μεγάλωσαν και κυρίευσαν τον κόσμο. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε έξι από αυτά, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνουν πάντα την εμφάνιση

τους στην E3.

Call of Duty

Mία από τις παραδοσιακές αποκαλύψεις της Έκθεσης. Το συγκεκριμένο first-person shooter βρίσκεται κάθε χρόνο στην Ε3 από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2003. Φέτος μάλιστα θα κλείσει δεκαεπτά συνεχόμενα χρόνια.

Για τον επόμενο τίτλο του παιχνιδιού τα ηνία έχουν περάσει στην Infinity Ward. Φήμες θέλουν το παιχνίδι να έχει το όνομα Modern Warfare 4, το οποίο θα είναι το πρώτο Modern Warfare μετά το 2011.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα, η Activision είπε ότι το επόμενο Call of Duty θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή πριν το τέλος του Ιουνίου. Υπάρχει άραγε καλύτερο timing;

Battlefield

Το αντίπαλο δέος του Call of Duty και η προσπάθεια της ΕΑ να φτιάξει ένα δικό της FPS. Το franchise κλείνει και αυτό 17 χρόνια ενώ τα περισσότερα από αυτά βρίσκεται στην Ε3. Τελευταία εμφάνιση έκανε πέρσι με το Battlefield 5 ενώ πριν από αυτό είχαμε το Battlefield 1 το 2016.

Αφού παραδοσιακά η ΕΑ βγάζει ένα καινούριο Battlefield κάθε δύο χρόνια, περιμένουμε την επόμενη προσθήκη το 2020. Επομένως φέτος ίσως είναι ένα από τα λίγα χρόνια απουσίας του franchise από την έκθεση (ειδικά αν σκεφτούμε την κίνηση της εταιρείας να σκιπάρει τη φετινή συνέντευξη τύπου στην Ε3). Δεν αποκλείεται βέβαια το παιχνίδι να εμφανιστεί στο stage της Microsoft, ίσως με κανένα update στο Firestorm(το battle royale mode του).

Assassin's Creed

Κάνοντας την εμφάνιση του το 2007 με τον Altair, το συγκεκριμένο franchise μετράει 11 mainline games, τα οποία προφανώς έχουν εμφανιστεί όλα στην Ε3. Μερικές φορές πάντως η Ubi το έχει κρατήσει μακριά από την έκθεση.

Η φετινή ίσως είναι μία από αυτές τις χρονιές καθώς η Ubisoft ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται να δούμε νέο τίτλο το 2019. Η εταιρεία, ως γνωστός, αποφάσισε να πάρει περισσότερο χρόνο για τα Assassin's μετά την κοιλιά που έκανε το παιχνίδι με το Unity και το Syndicate. Ο λόγος που Odyssey και Origins βγήκαν back to back είναι γιατί δύο εντελώς ξεχωριστές ομάδες ασχολήθηκαν με αυτά.

Ένα Easter Egg στο The Division 2, μαζί με άλλες αναφορές, δείχνουν πως το επόμενο παιχνίδι θα επικεντρώνεται στους Βίκινγκς. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να μάθουμε περισσότερα.

Forza

Ένα από τα παιχνίδια που ξέρεις ότι θα είναι πάντα εκεί. Φέτος μάλιστα κλείνει δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Από το 2011 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, το franchise έχει χωριστεί σε δύο υποκατηγορίες: το Motorsport και το Horizon. Αν και η ιστορία υποδεικνύει πως φέτος είναι χρονιά Motorsport, η Turn 10 πρόσφατα αποκάλυψε το Forza Street, το οποίο θα είναι εντελώς δωρεάν, δίχως όμως να ξεκαθαρίσει αν θα έρθει κάποιο καινούριο mainline game φέτος.

Beyond Good and Evil 2

Εντάξει, έχει εμφανιστεί μόνο σε δύο Ε3, οπότε δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η ιστορία του είναι πολύ πιο μεγάλη, καθώς πρώτη φορά ανακοινώθηκε από τη Ubisoft το 2008. Από τότε φήμες ήθελαν κάθε χρόνο το παιχνίδι να κάνει την εμφάνιση του στην έκθεση αλλά μάταια...

Μετά την εμφάνιση του παιχνιδιού στην Ε3 του 2017, το Beyond Good and Evil 2 επέστρεψε πέρσι με νέο trailer, pre-alpha gameplay και μία ενθουσιώδη παρουσίαση από τον Joseph Gordon-Levitt, του οποίου η πλατφόρμα (HitRecord), θα ετοιμάσει τη μουσική του παιχνιδιού.

Η Ubisoft ελπίζει να έχει έτοιμη την beta μέχρι το τέλος του 2019, όμως το παιχνίδι δεν θα κάνει την εμφάνιση του στη φετινή Ε3.


Ποιο franchise πιστεύετε ξεχάσαμε; Πείτε μας στα σχόλια!

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

IGN GreeceAnimal Crossing στο Switch - Road to E3 2019Madden 20 Superstar Journey - Face of the Franchise Trailer ft. Patrick MahomesSims 4: Island Living Gameplay Demo - E3 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα