5 TRIVIA ΓΙΑ ΤΟ «CHUCK: H ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCKY BALBOA»

Ολοι δοξάζουμε τον Ρόκι. Πόσοι όμως γνωρίζουμε τον αληθινό πυγμάχο που ενέπνευσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε να πλάσει τον αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα; Διαβάστε αναλυτικά...

Hταν έργο ζωής για τον πρωταγωνιστή Λίεβ Σράιμπερ αυτή η ταινία – για αυτό έβαλε πλάτες κι ως παραγωγός. Το «Chuck: Η Αληθινή Ιστορία του Rocky Balboa» (αρχικά γνωστό με τον τίτλο «The Bleeder») του Φιλίπ Φαλαρντό, αναφέρεται σ' έναν αφανή ήρωα. Κι ο Σράιμπερ ήθελε πολύ να κάνει την ιστορία του γνωστή, να μεταμορφωθεί κι ο ίδιος και να τον ερμηνεύσει.

Ποιος
είναι ο Σράιμπερ; Κάποιοι μπορεί να τον θυμάστε από τη δεκαετία του 90, ως πρωταγωνιστή των ταινιών τρόμου «Scream», ή indie μικρών επιτυχιών όπως το «A Walk on the Moon». Αλλοι ως το αντίπαλο δέος στον «Wolverine». Kάποιοι τον ξεχώρισαν δίπλα στην Αντζελίνα Τζολί και το «Salt» κι άλλοι ανάμεσα στο πολυβραβευμένο καστ του περσινού οσκαρικού «Spotlight».

Ο Σράιμπερ σήμερα πρωταγωνιστεί και κερδίζει υποψηφιότητες ως «Ray Donovan» στη μικρή οθόνη. Εδώ όμως, στην ταινία που έκανε την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο πέρσι, ερμηνεύει τον Τσακ Γουέμπνερ, έναν πρωταθλητή της πυγμαχίας των 70ς – έναν μποξέρ που ενέπνευσε έναν διάσημο κινηματογραφικό ήρωα, αλλά κανείς δεν ξέρει τον άνθρωπο πίσω από μύθο. Ο Γουέπνερ ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος βαρέων βαρών το 1975, όταν δυσκόλεψε τον θρύλο Μοχάμεντ Αλι: σ' έναν αγώνα που όλοι περίμεναν να τελειώσει σε λίγα λεπτά με νοκ άουτ, ο άγνωστος 35χρονος Γουέπνερ άντεξε 15 γύρους. Και κάποιος καθόταν στις κερκίδες: ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος εμπνεύστηκε τον ήρωα «Ρόκι Μπαλμπόα». Τα υπόλοιπα αποτελούν κινηματογραφική ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
Keywords
Τυχαία Θέματα