4 fun facts που ίσως δεν γνωρίζατε για τη σειρά Ghost Recon

Πρωτοπορία, κινηματογραφική παρουσία, η επιβίωση του... καλύτερου και αεροπορικές επιδρομές.

Μετά το εμπορικά επιτυχημένο Ghost Recon Wildlands, η tactical shooter σειρά της Ubisoft υπόσχεται να μας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις στο επερχόμενο 11ο κεφάλαιό της. Εν αναμονή λοιπόν του Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint ανατρέξαμε στο χρονοντούλαπο

της ιστορίας για να φέρουμε στο φως τέσσερα ενδιαφέροντα facts που σχετίζονται με την σειρά Ghost Recon. Μια σειρά που πάνω από όλα διακρίνεται για την πρωτοπορία της στο συνεργατικό multiplayer.

Achievements... για λίγους και εκλεκτούς

Τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του Xbox 360 οι developers έβαζαν συνήθως εύκολα achievements στα games του. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των NBA 2K6, NBA Live 06 και Avatar: The Last Airbender: The Burning Earth. Πάντα βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στα achievements του Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2006.

Εάν είναι δύσκολο να πάρετε 10.000 kills στις multiplayer αναμετρήσεις (Heavyweight) ή χρονοβόρο να κάνετε host 1.000 matches (Master of Ceremonies), τότε τι να πούμε για τα requirements των World Champion, Solo Champion και Team Champion achievements. Τα achievements αυτά απαιτούν να κατακτήσετε την κορυφή των universal, solo και team leaderboards, κοινώς απαιτούν απίστευτο skill. Στις μέρες μας είναι ακόμη πιο δύσκολο για κάποιον να αναρριχηθεί στην κορυφή των leaderboards, καθώς ελάχιστοι παίκτες παίζουν online.

(Πηγή φωτογραφίας: rakitipakiti)

Σαν να μην έφτανε πάνε αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που η Ubisoft έκανε reset τα leaderboards, οπότε ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Επιπροσθέτως, στην προσπάθειά σας να κατακτήσετε την κορυφή των leaderboards θα πέσετε αναπόφευκτα πάνω σε παίκτες που προσπαθούν να boostάρουν το σκορ τους χρησιμοποιώντας πολλαπλά accounts. Με βάση τα δεδομένα αυτά δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μόλις μερικές εκατοντάδες παικτών έχουν καταφέρει να πάρουν τα τρία παραπάνω επίμαχα achievements.

Από το έδαφος και από τον αέρα

Όλα τα games της Ubisoft που φέρουν στον τίτλο τους το ονοματεπώνυμο του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα Tom Clancy μοιράζονται κάποια στοιχεία ως προς το lore τους. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις όμως συναντάμε κοινές αποστολές σε δύο διαφορετικά games. Κάτι αντίστοιχο είδαμε και στις περιπτώσεις των Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfigter 2 και Tom Clancy's HAWX. Σε μία από τις αποστολές λοιπόν του GRAW 2, ο Scott Mitchell καλείται να κρατήσει την... θέση του απέναντι σε πολυάριθμες εχθρικές μονάδες περιμένοντας αεροπορική υποστήριξη. Την ίδια ακριβώς αποστολή συναντάμε και στο Tom Clancy's HAWX, με την διαφορά ότι εκεί αναλαμβάνετε τον ρόλο του ταγματάρχη David Crenshaw και καλείστε να παρέχετε αεροπορική υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις των Ghosts.

Co-op 16 παικτών

Το συνεργατικό multiplayer ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της επιτυχίας της σειράς Ghost Recon. Συνήθως όταν μιλάμε για κάποιο co-op mode, περιμένουμε να υποστηρίζει δύο, άντε το πολύ τέσσερις παίκτες. Κι όμως 13 ολόκληρα χρόνια πριν, το Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter υποστήριζε co-op για 16 παίκτες στο Xbox 360. Η όλη δε εμπειρία λειτουργούσε χωρίς lag ή disconnections. Οι αποστολές που υπήρχαν στο co-op mode ήταν διαφορετικές από αυτές του single-player campaign και προσέφεραν πολύ υψηλότερη πρόκληση, καθώς οι παίκτες έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολυάριθμους αντιπάλους. Επιπροσθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες καλούνταν να χωριστούν σε μικρότερες ομάδες για να καταλάβουν ή να καταστρέψουν ταυτόχρονα συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους. Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία φορά που απολαύσαμε το co-op της σειράς GRAW, ωστόσο ακόμη αναπολούμε τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε. 3, 2, 1... tower destroyed...

Λίγο πριν την τιμωρία...

Η σειρά Ghost Recon έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητάς της στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του Xbox 360 και όχι άδικα. Το πρώτο GRAW για παράδειγμα δεν κυκλοφόρησε στο PS3, ενώ το δεύτερο GRAW έφτασε στο Xbox 360 πολύ πριν το δούμε στα υπόλοιπα format. Εκείνο το διάστημα λοιπόν (2005-2007) όλο και περισσότεροι έφηβοι κατέκλυζαν το Xbox Live για να παίξουν multiplayer. Και επειδή ο κινηματογράφος αντλεί συνήθως την έμπνευσή του από την πραγματική ζωή, στην ταινία Disturbia του D. J. Caruso βλέπουμε τον Shia LaBeouf να υποδύεται τον έφηβο Kale Brecht, ο οποίος... έλιωνε στο Xbox Live και στο Ghost Recon. Τουλάχιστον μέχρι η μητέρα του να τον τιμωρήσει και να του ακυρώσει την Gold συνδρομή του...

Θυμίζουμε ότι το Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One, ενώ αργότερα θα το δούμε και στο Google Stadia. Μέχρι τότε διαβάστε το preview μας για το Ghost War mode του Ghost Recon Breakpoint.

Αν δεν το έχετε πράξει ήδη, ακολουθήστε το link για να προ-παραγγείλετε το παιχνίδι.

IGN GreeceGamescom 2019: Ghost Recon Breakpoint - Ghost War PreviewO Bruce Wayne μεγαλώνει - Η ιστορία των ηλικιωμένων BatmanΑφιέρωμα - Borderlands: Η σειρά που άνοιξε δρόμους

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα