37 πράγματα που μάθαμε από το ντοκιμαντέρ του God of War

Εσείς τα ξέρατε;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η Sony ετοίμαζε ντοκιμαντέρ με θέμα το God of War, το οποίο πρόσφατα δημοσίευσε στο youtube. Εμείς το είδαμε, το αναλύσαμε και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 37 πράγματα που μας κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Προφανώς και το άρθρο περιέχει spoilers οπότε συνεχίζετε με δική σας ευθύνη.

Internal 7

1) Ο σκηνοθέτης του

παιχνιδιού, Cory Barlog, είχε δώσει μια παρουσίαση σχετικά με τον επόμενο τίτλο του παιχνιδιού στο Penn Station Studio στις 14 Αυγούστου του 2013. Εκείνη την εποχή λοιπόν όλη η ομάδα δούλευε πάνω σε ένα νέο project ονόματι "Internal 7", το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

2) Σύμφωνα με τον gameplay animation lead, Mehdi Yssef, οι αρχικές ιδέες για το Internal 7 ήταν πολύ διαφορετικές σε σχέση με το τέλειο προϊόν. Όπως θυμάται, το studio είχε αποφασίσει να κάνει το παιχνίδι τελείως διαφορετικό από ό,τι είχαν δημιουργήσει μέχρι τότε.

3) Το Internal 7 βρισκόταν σε στάδιο pre-production για περίπου τρία χρόνια.

4) Η ίδια ομάδα ήταν αυτή που δημιούργησε και το God of War: Ascension.

5) Το Internal 7 μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του studio ενώ με το καινούργιο God of War ασχολιόταν μια πολύ μικρή ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Barlog.

6) Τότε ήταν που αποφασίστηκε από το studio να εργαστούν σε δύο παιχνίδια ταυτόχρονα με τις υπεύθυνες ομάδες να μοιράζονται πόρους.

7) Το 2013 το studio ξεκίνησε να δημιουργεί τα νέα του γραφεία, όπου τελικά μετακίνησε το καλοκαίρι του 2014 και βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα.

8) Τελικά το Internal 7 ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 οδηγώντας σε αρκετές απολύσεις.

9) Τότε είναι που η ομάδα του God of War πήρε 120 περίπου άτομα από την ομάδα του Internal 7. Αυτό συνέπεσε με την εποχή της μετακόμισης στο νέο studio.

10) Σύμφωνα με τον Barlog έπρεπε να ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω στο concept του παιχνιδιού, τι game engine θα χρησιμοποιήσουν και πως θα απασχολήσουν τόσο κόσμο.

Αρχικά Στάδια

11) Η αρχική ιδέα να επιστρέψει ο Barlog στο franchise άνηκε στον Studstill, καθώς ο αρχικός σκηνοθέτης του παιχνιδιού αποτελούσε έναν πολύ καλό γνώστη του κόσμου του παιχνιδιού αλλά ήταν και ένας από τους λίγους που θα μπορούσε να δώσε νέα πνοή στο franchise.

12) Μετά το Ascension, το studio αποφάσισε να ερευνήσει τις αντιδράσεις των παικτών. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι οι παίκτες είχαν την αίσθηση ότι ο Kratos έκανε τον κύκλο του και ήταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που είχαν τελειώσει τα πράγματα. Έπρεπε λοιπόν είτε ο Kratos να πει αντίο, είτε να ξεκινήσει μια καινούργια αρχή.

13) Στα αρχικά σχέδια το παιδί δεν προοριζόταν να είναι ο γιος του Kratos.

14) Το πρώτο στοιχείο που είχε δώσει ο Barlog είναι ότι ο Kratos θα βρίσκεται σε κάποια έρημο. Αυτό συνέβη καθώς το παιχνίδι είχε σχεδιαστεί να διαδραματίζεται στην Αίγυπτο.

15) Υπήρχε ένα μικρό βίντεο στο οποίο έδειχνε τον Kratos να τρέχει με έναν πυρσό σε μία σπηλιά. Μόλις έφτανε στην είσοδο έλεγε μάλιστα: "Έχουμε μακρύ ταξίδι μπροστά μας".

Η τελευταία σκηνή του αδημοσίευτου βίντεο.

16) Το casting και το motion capture began ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2014.

17) Όταν ο ηθοποιός που έδωσε τη φωνή του στον Atreus, Sunny Suljic, έκανε την πρώτη του audition, νόμιζε ότι πρόκειται για κάποια ταινία και του ήρθαν τα πάνω κάτω μόλις συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για video game.

18) Το God of War ήταν playable σε early build ήδη από το 2015.

19) Ο πρόεδρος των SIE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, επισκέφθηκε το studio τον Μάρτιο του 2015 και σύμφωνα με τον Barlog ήταν τρομοκρατημένος με το πόσο κακό ήταν το παιχνίδι.

20) To studio σκέφτηκε κάποια στιγμή να τα παρατήσει και να σταματήσει να ψάχνει νέα φωνή για τον Kratos.

21) Σύμφωνα με τον Christopher Judge, ο οποίος έδωσε τη φωνή του στον Kratos αρχικά δεν ήθελε να πάει στο casting. Διαβάζοντας όμως το σενάριο του έκανε εντύπωση και ρώτησε τον ατζέντη του αν πρόκειται όντως για video game.

22) Πολλά μέλη της ομάδας πήγαν στη Σκανδιναβία τον Ιούλιο του 2015 για να μελετήσουν τους χώρους.

23) Ο συνθέτης Bear McCreary χρησιμοποίησε μία χορωδία από την Ισλανδία για να τραγουδήουν σε αρχαία σκανδιναβικά.

24) Μία από τις τελευταίες προσθήκες που έκανε ο McCreary στο main theme ήταν το μπάσο για το οποίο τελικά έγινε γνωστό το κομμάτι.

25) Τον Οκτώβριο του 2015 μερικοί από τους ηθοποιούς και τους εργαζόμενους πήγαν στο California Survival School στο Λος Άντζελες για να πάρουν μια ιδέα για το πως επιβίωναν οι άνθρωποι την εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι.

26) Στα πρώτα God of War ο Barlog έγραψε τα πρώτα σενάρια με τον πατέρα του, σε μία προσπάθεια να καταλάβει και να αποδώσει όσο καλύτερα μπορεί τη σχέση του Kratos με τον πατέρα του, τον Δία.

27) Η combat designer, Jacqueline Kate Salsman, ήταν η πρώτη γυναίκα που προσλήφθηκε από το studio σε αυτόν τον τομέα. Όταν το έμαθε μάλιστα η ίδια για πρώτη φορά εντυπωσιάστηκε.

28) Όσοι δούλευαν στο Santa Monica δεν μπορούσαν να φορέσουν οτιδήποτε θα πρόδιδε τον χώρο εργασίας τους πριν και κατά τη διάρκεια του press conference της Sony, όπου έγινε και η αποκάλυψη του παιχνιδιού.

Η τελική ευθεία

29) Κατά τη διάρκεια των τεστ που έγιναν στο παιχνίδι πολλοί ένιωσαν ότι ο Atreus ήταν αρκετά δυνατός ενώ η Santa Monica ανάγκαζε εμμέσως τους παίκτες να χρησιμοποιούν τον γιο του Kratos για να δημιουργούν νέες ευκαιρίες.

30) Ο Judge παρομοίασε τη σκηνή που ο Kratos παίρνει τις Blades of Chaos σαν να σπάει ένα σπυρί.

31) Το God of War είχε αρχικά οριστεί να κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου του 2018, 11 χρόνια μετά το God of War II. Τελικά η ημερομηνία αυτή δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

32) Η Sony θα αποκάλυπτε την ημερομηνία αυτή τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς αλλά τελικά η ομάδα δεν θα ήταν έτοιμη μέχρι τότε, επομένως τα πράγματα πήγαν πίσω.

33) Κάποια στιγμή υπήρχαν 3.878 bugs στη βάση του studio.

34) Την περίοδο που τα πάντα θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά, υπήρχαν ακόμα περίπου 2.006 bugs.

35) Η τελική ημερομηνία στην οποία το παιχνίδι θα ήταν έτοιμο, μεταφέρθηκε από τις 26 Ιανουαρίου στις 15 Μαρτίου του 2018.

36) O ίδιος ο Barlog πάτησε το κουμπί για να γίνει gold ο δίσκος του παιχνιδιού, σημάδι που φανερώνει πως ήταν πλέον έτοιμοι για την επίσημη κυκλοφορία.

37) Ο Barlog είχε πει στην ομάδα του: "Πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τα πολλά παιχνίδια που θα φτιάξουμε στο μέλλον και πιστεύω ότι πραγματικά θα επαναπροσδιορίσει τι πραγματικά είναι αυτό το studio".

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN.

IGN GreeceΈρχεται ντοκιμαντέρ God of War'Μηδέν' σχέδια για DLC του God of WarGod of War: Όλο το παρασκήνιο πίσω από το Demo της Ε3 2016

Πηγή: IGN Greece

Keywords
god of war, god, ντοκιμαντερ, god of war, god, sony, youtube, studio, project, animation, νέα, καλοκαιρι, game, engine, franchise, kratos, αιγυπτος, video, build, studios, survival, school, jacqueline, press, τεστ, μαΐου, ign, dlc, demo, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ελληνικο ανδρικο casting , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ign, ημερομήνια, βιντεο, βημα, γυναικα, ηθοποιος, θεμα, ισλανδια, παιχνιδια, ρωτησε, τα νεα, τεστ, dlc, game, sony, youtube, αρθρο, αποκαλυψη, αρχαια, βρισκεται, γινει, γραφεια, δικη, δωσει, εγινε, εποχη, επρεπε, ετοιμο, ευθυνη, ιδεα, ιδεες, ιδια, υπηρχαν, μαΐου, μικρο, ομαδα, παντα, παιδι, παρουσιαση, πνοη, σεναριο, σχεδια, τρια, φωνη, φορα, animation, build, demo, δωσε, engine, ετοιμη, franchise, project, jacqueline, κομματι, μπροστα, kratos, ομαδες, παιχνιδι, press, school, studio, studios, σκηνη, σπηλια, survival, ταξιδι, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα