25 χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας μέσα από 10 ιστορικές προβολές

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, γιορτάζει τα 25 συνεχή και επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας του. Με το Tvxs.gr να είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμαστε το γεγονός για ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από 10 χαρακτηριστικές και προσωπικά αγαπημένες ταινίες που προβλήθηκαν στο

Φεστιβάλ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποτελούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς, στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας και για όσους αγαπούν την Έβδομη Τέχνη, είναι ένας διαχρονικός και αξιόπιστος, πόλος έλξης. Αρχικά ως θεατής και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πολλές και όμορφες ταινίες στις αίθουσες που φιλοξενήθηκαν. Ξεφυλλίζοντας τις σημειώσεις μου, επιστρέφω πίσω σε δέκα προβολές που για μένα έχουν ιδιαίτερα σημασία και τις μοιράζομαι εδώ, μαζί με τις ευχές μου για την επετειακή διοργάνωση. Καλό Φεστιβάλ!

Το άγνωστο αριστούργημα του ανεξάρτητου αμερικάνικου Σινεμά (Νύχτες Πρεμιέρας 2004)
«Η Τελευταία Ταινία» (The Last Movie - 1971) του Ντένις Χόπερ

Αμέσως μετά την επιτυχία της ταινίας ορόσημο «Ξένοιαστος Καβαλάρης» του 1969, ο Ντένις Χόπερ κάθεται για δεύτερη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για την ανατρεπτική «Τελευταία Ταινία». Πρόκειται για ένα εξαφανισμένο μέχρι πρόσφατα αριστούργημα που αποκτά πλέον τη θέση που του αξίζει. Η ταινία, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1971, όπου αποθεώθηκε κερδίζοντας το Βραβείο των Κριτικών, αλλά το στούντιο πίσω από την παραγωγή της αρνήθηκε να την κυκλοφορήσει στις αίθουσες.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα