2010: Έπεσε πάνω στην… ασύγκριτη Μπαρτσελόνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναγιώτης Γιαννάκης οδήγησε τον Ολυμπιακό σε φάιναλ φορ. Τα παιχνίδια έγιναν 7 και 9 Μαίου στο Παλέ ντε Μπερσί στο Παρίσι. Σε ένα παλιό και κάπως μικρό γήπεδο για μια τέτοια διοργάνωση.

Σε έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό με την Παρτίζαν ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση 83-80. Στην κανονικά διάρκεια ο Τσίλντρες

με ένα φόλοου κυριολεκτικά στο μηδέν, είχε προλάβει να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 67-67 και να αναπτερώσει τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας. Εκεί στο έξτρα πεντάλεπτο, καθάρισε ο Μίλος Τεόντοσιτς που κέρδισε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο φάιναλ φορ.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα τα έβαλε με την ΤΣΣΚΑ κερδίζοντας σχετικά εύκολα 64-54, αποδεικνύοντας πως μπορεί να κερδίσει και με μοναδικό όπλο την άμυνά της.

Στον τελικό η ισπανική ομάδα δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στον Ολυμπιακό. Κέρδισε με 86-68, έχοντας τον Ναβάρο σε δαιμονιώδη βράδυ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Πιτ Μάικλ με 14 πόντους τον είχε ακολουθήσει σε απόδοση.

Από τον Ολυμπιακό στον τελικό ο Τσίλντρες με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ήταν ο μόνος που είχε ξεχωρίσει, ενώ φιλότιμη προσπάθεια είχε κάνει και ο Παπαλουκάς με 12 πόντους και 3 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα