2005: Όταν η Μακάμπι ήταν από άλλον… πλανήτη

Η ομάδα εκείνης της περιόδου που είχε στήσει ο Πίνι Γκέρσον, με τους Μπαστόν, Σαρπ, Βούισιτς, Πάρκερ, Χαλπερίν και Γιασικεβίτσιους απλά δεν είχε αντίπαλο. Ήταν μια απόλυτη μπασκετική μηχανή.

Στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Μόσχας λοιπόν οι “πράσινοι” ηττήθηκαν από την Μακάμπι με 91-82. Ο Κουτλουάι με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, όμως ο Διαμαντίδης ήταν αυτός που πάλεψε περισσότερο με 16 πόντους, 5 ριμπαουντ και 5 ασίστ, ενώ 16 πόντους είχε και ο Σεπάνοβιτς. Από τους νικητές ο Σαρπ είχε 20 πόντους,

ο Γιασικεβίτσιους 13 με 8 ασίστ και ο Ταλ Μπερστάιν 14.

Σε αυτόν τον ημιτελικό υπήρχε κι άλλη ελληνική παρουσία εκτός του Παναθηναϊκού. Ο Νέστορας Κόμματος που αγωνιζόταν στην Μακάμπι έπαιξε περίπου 19 λεπτά και σκόραρε ένα καλάθι.

Στον άλλο ημιτελικό η Ταού Κεράμικα του Λουί Σκόλα κέρδισε την οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ του Παπαλουκά και του Ντικούδη με 85-78. Ο “τσάρος” είχε 9 πόντους και 2 ασίστ, ενώ ο Ντικούδης χρησιμοποιήθηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς 17 λεπτά και σκόραρε 13 πόντους. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ισπανική ομάδα ήταν ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας με 23 πόντους.

Στον τελικό η Μακάμπι νίκησε την ομάδα από την χώρα των Βάσκων σχετικά εύκολα με 90-78. Ο Κόμματος έκανε εκπληκτικό τελικό με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Γιασικεβίτσιους είχε 22 και ο Μπαστόν 18.

Keywords
Τυχαία Θέματα