#10yearschallenge

Πρόκειται για τον Όλυμπο του ελληνικού τένις, το επίτευγμα που πριν από μερικά χρόνια θα έμοιαζε με ανέκδοτο! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω του τον ζωντανό μύθο του αθλήματος, τον Ρότζερ Φέντερερ. Έχουν τόσα πολλά κοινά, όμως τους χώρισε το διακύβευμα της πρόκρισης στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Και εκεί μέτρησε η φρεσκάδα και το μεγάλο "θέλω" του Έλληνα τενίστα!

"ΠΑΛΕΨΕ" φάνηκε να ούρλιαξε στον εαυτό του ο Τσιτσιπάς στο μουδιασμένο και τρακαρισμένο του ξεκίνημα στο ματς και μετά από εκεί δεν κοίταξε ποτέ πίσω, ακόμα κι αν έχασε το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Ελβετός
επιστράτευσε το όνομα, τη χάρη, τη φήμη του για να κάμψει τη διάθεση του Τσιτσιπά, όμως όσο το ματς κυλούσε, η ενέργεια του Έλληνα τενίστα κατέκλυσε τη Rod Laver Arena! Ως ίσος προς ίσο "έφτασε εκεί που δεν μπορεί" και δημιούργησε μια φωτεινή ρωγμή στον αθλητικό χρόνο της χώρας μας.

Το #10yearschallenge του Τσιτσιπά είναι γεμάτο πόνο, προσπάθεια, στερήσεις, αγωνίες και μια ανασφαλή για την απόδοση της χαρμολύπη. Την ώρα που ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτούσε το Ρολάν Γκαρός το 2009, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένα εντεκάχρονο αγόρι που ερωτευόταν τη ρακέτα και τη ζωή που θα μπορούσε να του χαρίσει.

Για τον τεράστιο Ελβετό ήταν όλα γνωστά σήμερα! Το είχε κάνει ήδη 14 φορές στην λαμπερή καριέρα του και αναζητούσε την 15η πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν! Η νίκη απέναντι στον κάτοχο του τουρνουά και για πολλούς ομότιμο του Ρόντ Λέιβερ, είναι πέρα από κάθε κοινή λογική. Παράλληλα είναι το απόλυτα λογικό άθροισμα της αφοσίωσης του Τσιτσιπά και της σπουδαίας ομάδας του. Το κολύμπι στα αχαρτογράφητα νερά δεν ήταν πρόβλημα για τον 20χρονο, ο οποίος πλέον είναι χωρίς αμφιβολία μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι σπουδαιότεροι πρέσβεις της σύγχρονης ελληνικής (ιδεατής) αθλητικής ιδέας.

Τολμώ να πω, πως αυτή η μονομαχία θύμισε πολύ τη νίκη του Φέντερερ επί του Πιτ Σάμπρας στο Γουίμπλεντον του 2001, τότε που όλοι μίλησαν για το νέο που ήρθε να πάρει τη θέση του ώριμου, όχι του παλιού φυσικά!

Όπου και να φτάσει πλέον ο Τσιτσιπάς στο τουρνουά, έφτασε όσο πιο μακριά γίνεται στις καρδιές μας!
Keywords
Τυχαία Θέματα