10ος ΟΜΙΛΟΣ : Ιστορικός Ροντρίγκες, πρώτη νίκη για το Λουξεμβούργο (hls)

Το Λουξεμβούργο είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά απείλησε όταν απλοποίησε το παιχνίδι του. Όλες οι φάσεις έγιναν μετά το ημίωρο και ο τερματοφύλακας Μπούχελ άντεξε.

Όταν νικήθηκε ο Μπούχελ, το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Σάντσες (37′) και στο 43ο λεπτό ο παίκτης της Γκλάντμπαχ σκόραρε αλλά, από θέση όφσαϊντ.

Με τις αλλαγές του ημιχρόνου το Λουξεμβούργο έγινε ακόμη πιο πιεστικό και μια από αυτές, ο Ροντρίγκες ετοίμασε το γκολ του Σινάνι (59′) ο οποίος έγινε ο ένατος

παίκτης στην ιστορία της χώρας με διψήφιο αριθμό τερμάτων σημείωνοντας το 1-0.

To Λίχτενσταϊν προσπάθησε αλλά δεν βρήκε φάση και το πρώτο του γκολ στα προκριματικά και τελικά το 2-0 έγινε με ενα ιστορικό και πανέμορφο γκολ.

Ο Ζέρσον Ροντρίγκες με ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ σκόραρε (89′), έγραψε το τελικό 2-0 και έπιασε στην κορυφή της λίστας των σκόρερς στην ιστορία της χώρας τον Λέον Μαρτ στα 16 γκολ ένα ρεκόρ που άντεχε 78 χρόνια.

Δίκαιη η πρώτη νίκη για το Λουξεμβούργο.

Λουξεμβούργο : Μόρις – Μ. Μάρτινς (90′ Τζόγκοβιτς), Μαχμούτοβιτς, Σανότ, Γιάνς (46′ Μπονέρ) – Τιλ (46′ Ροντρίγκες), Κ. Μάρτινς, Μπαρέιρο, Σάντσες (90′ Ρούπιλ) – Ντάνιελ Σινάνι, Κούρτσι (46′ Όλεσεν)

Λίχτενσταϊν : Μπούχελ – Μπεκ, Τράμπερ, Μάλιν – Μάιερ (55′ Νέτσερ), Χάσλερ (24′ Σ. Βόλφινγκερ), Λούχινγκερ (75′ Χόφερ), Ζέλε, Γκέπελ (75′ Φ. Βόλφινγκερ) – Σαλάνοβιτς, Σαγκλάμ (55′ Γιλντίζ)

Keywords
Τυχαία Θέματα