Τι θα γίνει αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη

Η απόφαση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και βγαίνοντας εκτός της κομματικής γραμμής, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Αν ο Γιάννης Σαρίδης μετά την διαφοροποίησή του, αποχωρήσει ή διαγραφείτότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων παύει να υφίσταται. Τι σημαίνει

αυτό; Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής, ο ελάχιστoς αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πέντε, αν τo κόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακολουθούν να ανήκουν έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις oπoίες προήλθε η Boυλή. Αν ο Γιάννης Σαρίδης διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί μένουν 4 βουλευτές και αυτό σημαίνει αυτομάτως τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την απώλεια των όποιων «προνομίων» απολαμβάνει μέχρι σήμερα.

Μεταξύ αυτών είναι ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν θα αναγνωρίζεται πλέον ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά ως απλός βουλευτής , κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι ο κ. Λεβέντης δεν θα ομιλεί στις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια ως Πρόεδρος Κ.Ο., αλλά ως απλός βουλευτής. Επίσης, δεν θα μπορεί να συμμετέχει και σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών. Η Ένωση Κεντρώων επίσης δεν θα εκπροσωπείται και στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Επίσης, η μη αναγνώριση της Ένωσης Κεντρώων ως Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημαίνει ότι το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Το κόμμα επίσης δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή, ενώ θα περιοριστεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοινοβουλευτική Ομάδα, Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη,koinovouleftiki omada, enosis kentroon, vasili leventi