Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Βενεζουέλα – Χάος και συγκρούσεις – Στηρίζει Μαδούρο ο στρατός

Μια χώρα καταδικασμένη. Είναι η Βενεζουέλα που ζει πάλι μέρες βίας. 13 οι νεκροί τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ΜΚΟ που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Στους 16 νεκρούς ανεβάζει τον απολογισμό ειδησεογραφικό site. Ο Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλει πραξικόπημα. Αναγνώρισαν τον Χουάν Γουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος οι ΗΠΑ.

Από την περασμένη Δευτέρα, όταν 27 στρατιώτες ανέβασαν στα social media

video με το οποίο καλούσαν το λαό σε εξέγερση, η Βενεζουέλα έχει παραδοθεί ξανά στο χάος. 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δυο μέρες στις βίαιες συγκρούσεις και τα επεισόδια, στο Καράκας και άλλες πόλεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τις κοινωνικές συγκρούσεις.

Ο απολογισμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού site El Pitazo που, όπως και το Παρατηρητήριο, πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, μόνο την Τετάρτη σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στις επαρχίες Αμασόνας, Μπαρίνας, Μπολίβαρ, Ταχίρα, Πορτουγκέσα, καθώς και στην πρωτεύουσα, Καράκας.

Συγκρούσεις, πυροβολισμοί και μάχες σώμα με σώμα είναι παντού στη Βενεζουέλα. Από τη μια νεαροί που ξεσηκώθηκαν μετά από κάλεσμα της αντιπολίτευσης, κάποιοι με κουκούλες, συγκρούστηκαν με το στρατό. Μολότοφ, ρόπαλα και πέτρες από τη μια, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες από την άλλη.

Φωτογραφία EPAΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΠηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα