Πρωινός καφές καθημερινά στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

Με τις εξελίξεις που σηματοδοτεί ο κορονοϊός και ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα ο συντονισμός στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο είναι αυτονόητος. Έτσι όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να έχει καθημερινή ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δέχεται σε καθημερινή βάση τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα

και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.

Μητσοτάκης: Το διάγγελμα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού

Μία μέρα νωρίτερα στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καλώντας τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί τόσο με τους ίδιους, όσο και με τις ευπαθείς ομάδες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ενισχύεται ο τομέας της υγείας με 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών με διετείς συμβάσεις, παραδέχθηκε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας και ανέφερε ότι θα γίνονται τηλεμαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ εξετάζονται σενάρια από το υπουργείο Παιδείας και για τις άλλες σχολικές βαθμίδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο “καυτό ζήτημα” του εκκλησιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας. Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα ‘πιστεύω’ μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον “πλησίον” στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία. Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό”.

Πηγή : newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα