Που θα φάμε ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Τα Χριστούγεννα ειναι μια μέρα μακριά και εμείς στο NewsVoice.gr το γιορτάζουμε και σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές επιλογές για τα γιορτινά γεύματα ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αλλά το καλύτερο δεν σας το είπαμε ακόμα! Μπορείτε να κερδίσετε για εσάς και την οικογένεια σας (έως 4 άτομα) το γιορτινό γεύμα εντελώς δωρεάν γράφοντας το ¨ονοματεπώνυμο¨ σας και το

όνομα του εστιατορίου που θα θέλατε πιο πολύ απο τα παρακάτω, στο [email protected] εως τις 24/12/2022 στις 20:00

Εστιατόριο Μαγγίνας

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε απο ένα εστιατόριο που πλέον λειτουργεί η τρίτη γενιά της οικογένειας την επιχείρηση από το 1948 ανελλιπώς, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ψησταριά, με την τέχνη να έχει περάσει μέσα από την παράδοση και να έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας αναλλοίωτη.

Ο Μαγγίνας λοιπόν στα Μελίσσια είναι με μακρά ιστορία και γνωστό σε οσους αγαπούν το καλό κρέας. Εδώ μπορείτε να βρείτε λαχταριστό γουρουνόπουλο, παιδάκια, αρνάκι και πολλές ακόμα επιλογές σούβλας ή σχάρας για να περάσετε με τον πιο Ελληνικό τρόπο την γιορτινή ημέρα.

Συνεχίζουμε μια μια επιλογή που για να είμαστε ειλικρινής μάθαμε τον τελευταίο καιρο αλλά πραγματικά αξίζει να επισκεφθείς. Μια ταβέρνα με αυλή με άρωμα άλλης εποχής και συμπαθητικό φαγητό στο Κουκάκι. Το όνομα αυτού Κούβελος. Η κουζίνα εδω είναι με σφραγίδα ελληνική ξεκινοντας απο σαλάτες εποχής, όπως αυτή με το κριθαλοκούλουρο, την τομάτα και το κατίκι, μαστέλο ψητό, τραγανά και πικάντικα παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και τυροπιτάκια με γέμιση τριών τυριών. Για τις ημέρες των γιορτών υπάρχει ένα ειδικό μενού που θα σας εκπλίξει.

Τα Βλάχικα

Η ταβέρνα Τα Βλάχικα άνοιξε το 1983 και πήρε το όνομα της περιοχής που παλιά ξαπόστεναν οι τσοπάνηδες με τα κοπάδια τους πριν πάρουν τοn δρόμο για τη Ρούμελη. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το μελωμένο αρνάκι γάστρας με τις λεμονάτες πατάτες, το πιπεράτο τζατζίκι τους και το ισορροπημένο κοκορέτσι με τα τραγανά εντεράκια γύρω-γύρω. Από την τεράστια σάλα χαζεύεις τον ψήστη στο γυάλινο κουβούκλιο λες και είναι έκθεμα σε μουσείο. Εδώ μπορείτε να περάσετε τις ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σαν να είστε σε άλλη δεκαετία με τον μαγεία αλλης εποχής.

Το άρθρο Που θα φάμε ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα