Νέο Honda City: Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το… Jazz!

Η Honda παρουσίασε χθες στην Ταϊλάνδη το νέο City Hatchback, ένα χρόνο μετά από την πρεμιέρα του αντίστοιχου City Sedan.

Το πετάθυρο Honda City έχει μήκος 4.345 mm, ύψος 1.488 mm, πλάτος 1.748 mm και μεταξόνιο 2.589 mm. Αυτό σημαίνει

πως είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Honda Jazz το οποίο αντικαθιστά στην αγορά της Ταϊλάνδης καθώς είναι πιθανό να μην φτάσει εκεί η νέα γενιά

Σχεδιαστικά το Honda City Hatchback έχει την χαρακτηριστική μάσκα Honda με τα φώτα LED να πλαισιώνουν τη γρίλια, σπορ εισαγωγές αέρα, παραδοσιακή σιλουέτα πεντάθυρου μοντέλου, γραμμή παραθύρων που κατεβαίνει προς τα πίσω και επιθετικά φώτα στην ουρά με διακοσμητικό διαχύτη και πλευρικές εσοχές στον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό το μοντέλο διατηρεί παρόμοιο σχεδιασμό με το Sedan, με οθόνη αφής 8″ στην κεντρική κονσόλα ανάμεσα στους αεραγωγούς για τον κλιματισμό, τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα, φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό και θήκες για μικροαντικείμενα. Η Honda κάνει λόγο για μεγάλο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ στον εξοπλισμό ανήκουν και τα πρακτικά καθίσματα της Honda με ανακλινόμενη βάση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 VTEC Turbo με 122 PS και 173 Nm ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Η τιμή του Honda City Hatchback στην Ταϊλάνδη ξεκινά από τα 599.000 baht (16.000 ευρώ), και φτάνει μέχρι τα 749.000 baht (20.760 ευρώ). Δε γνωρίζουμε αν η Honda σκοπεύει να κυκλοφορήσει το μοντέλο σε άλλες αγορές, όμως δεν είναι και τόσο πιθανό να το δόυμε στην Ευρώπη καθώς το νέο Honda Jazz που κυκλοφορεί εδώ είναι πολύ κοντά από πλευράς μεγέθους.

www.drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα