Κορονοϊός: Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει πολλά! “Όχι” νέα μέτρα, ποιοι “φλερτάρουν” με τοπικά lockdown

Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός νέων εστιών κρουσμάτων κορονοϊού, όπως το γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο. Θεσσαλονίκη και Σέρρες «φλερτάρουν» με το «πορτοκαλί», όπου βρίσκεται η Αττική, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί το νέο lockdown και η «συνταγή» που θα ακολουθήσει είναι άλλη.

Στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν για τον κορονοϊό και

την εντατικοποίηση των ελέγχων δίνει έμφαση η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να φρενάρει την αύξηση των κρουσμάτων πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο αφενός στις αντοχές του συστήματος υγείας. Αφετέρου στους δύσκολους χειμερινούς μήνες που έρχονται δίχως ακόμη το εμβόλιο και με την αντίστοιχη κατάσταση στην Ευρώπη να δημιουργεί προβληματισμό.

Ο χθεσινός συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και ειδικοί τις καταστάσεις, καθώς δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα παρά μόνον δόθηκε έμφαση στην τήρηση αυτών που ήδη ισχύουν και στην εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ανησυχία προκαλεί ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των ασθενών (33 χρόνια), ενώ, όπως επισημάνθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Θεσσαλονίκη θα περάσει σύντομα σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όπως δήλωσε, άλλωστε, ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ιδιαίτερη σημασία έχει η τήρηση των μέτρων και από τους επαγγελματίες και όχι μόνο από τους πολίτες, καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για παρατυπίες σε περιοχές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών με αφορμή την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν λάβει εντολή να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες στους παραβάτες.

www.newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα