Κορονοϊός: Η αρχή του τέλους; Το εμβόλιο της Pfizer και οι ελπίδες της ανθρωπότητας

Ο πλανήτης κρατά την ανάσα του! Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer ενάντια στον κορονοϊό, τα 5 σημεία – κλειδιά και το χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μια μέρα που ίσως αποδειχθεί ιστορική.

Η Pfizer Inc ανακοίνωσε την Δευτέρα, 09.11.2020, ότι το πειραματικό της εμβόλιο είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, με βάση αρχικά στοιχεία από ευρεία έρευνα.

Τα αποτελέσματα αυτά συνιστούν μεγάλη

νίκη στην μάχη κατά της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Τόσο μεγάλη νίκη που ίσως η μέρα αυτή να περάσει στην ιστορία ως η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Η Pfizer και η γερμανική εταίρος της BioNTech SE είναι οι πρώτες φαρμακοβιομηχανίες που εμφανίζουν αποτελέσματα από μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου και αναμένουν ότι θα καταθέσουν αίτηση επείγουσας αδειοδότησης στις αμερικανικές αρχές εντός του μήνα, με όλο τον πλανήτη να μιλά για μια σπουδαία ανακάλυψη.

www.newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα