Κατερίνα Νοτοπούλου: Η εντυπωσιακή διαδρομή του… rising star του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γίνεται ξανά talk of the town, μετά την υπουργοποίησή της, ωστόσο σε αυτή την θέση -στο επίκεντρο δηλαδή- έχει βρεθεί ξανά.

Ήταν Νοέμβρης του 2016, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινίαζε το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Ήταν τότε που το όνομα Κατερίνα Νοτοπούλου

«ακούστηκε» σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι τότε «ακούγονταν» έντονα στην Θεσσαλονίκη, όπου η Κατερίνα Νοτοπούλου δρούσε στο «άρμα» του ΣΥΡΙΖΑ για καιρό. Η πορεία της, ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Στα 28 της, έγινε επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην συμπρωτεύουσα.

Στα εγκαίνια του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα είχε κλέψει τις εντυπώσεις…

Έξι -περίπου- μήνες μετά, η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, όταν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Νέα, ωραία και… ντριμπλάρει!

Μόλις δύο χρόνια μετά την προαγωγή σε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία μόλις 30 ετών, πήρε… νέα προαγωγή και έραψε υπουργικό «κοστούμι». Μια από τις συνηθέστερες στυλιστικές της επιλογές άλλωστε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι πια υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και σήμερα, Τετάρτη 29.08.2018, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Όλοι λοιπόν περίμεναν μια δήλωσή της, μια φωτογραφία της. Όταν η ορκωμοσία ολοκληρώθηκε και τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου αποχωρούσαν από το Προεδρικό Μέγαρο έγινε ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Νοτοπούλου που σίγουρα θα συζητηθεί.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης βρήκε από το Μέγαρο μετά το έτερο «πρόσωπο» του ανασχηματισμού, Κατερίνα Παπακώστα. Περπατούσε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να της φωνάζουν για να γυρίσει να κάνει μια δήλωση.«Κυρία Νοτοπούλου, μια δήλωση;», «σας περιμέναμε» είναι οι πρώτες φράσεις που ακούγονται. «Την κυρία Νοτοπούλου θέλουμε, Ελάτε, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, ελάτε και στην Αθήνα για μια δήλωση» ακούγεται να της λέει ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης.

Τότε, η 30χρονη πολιτικός κοντοστάθηκε. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που πλέον την είχε πλησιάσει, κάτι φαίνεται να της λέει και συνέχισαν το δρόμο τους. Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν γύρισε να κάνει δηλώσεις. Στάθηκε όμως σε ένα δεύτερο γκρουπ δημοσιογράφων που την περίμεναν πιο πέρα.

Κάποιοι σκέφτηκαν πως ίσως δεν ήθελε να «σπάσει» το εμπάργκο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στον ΣΚΑΙ μετά τις φονικές φωτιές στην ανατολική Αττική. Αλλά ο δημοσιογράφος του καναλιού είδε πως σταμάτησε να μιλήσει και… έτρεξε να προλάβει τι θα πει!

Δείτε το βίντεο

Αυτή είναι η πορεία της 30χρονης υπουργού

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Έχει επίσης ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, «μπήκε» κατευθείαν στα βαθιά. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης.

Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης. Έχει υλοποίηση καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Αναζητήσεις
νοτοπουλου ψευτικο μεταπτυχιακο
Τυχαία Θέματα