ΗΠΑ: Έτσι θα διαλύσει ο Τραμπ την Βόρεια Κορέα αν κουνηθεί!

Εάν η Βόρεια Κορέα αποφάσιζε να τορπιλίσει την διαδικασία αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε μετά την σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης και την συνέχιση της πρακτικής των απειλών με πυρηνική επίθεση και ανάπτυξη πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, ο Στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε να ξεκινήσει χτυπήματα κατά συγκεκριμένων στόχων της Βόρειας Κορέας οποτεδήποτε το επιθυμεί.

Σε αυτό το βίντεο, εξετάζουμε 5 όπλα των ΗΠΑ

που θα πρέπει να φοβάται η Βόρεια Κορέα.

Η κατηγορία Arleigh Burke (DDGs) είναι η πρώτη κλάη αντιτορπιλικών του Ναυτικού των ΗΠΑπου είναι χτισμένη γύρω από το Aegis Combat System και θεωρούνται ευρέως από τα ισχυρότερα αντιτορπιλικά στον κόσμο. Ο σχεδιασμός του Arleigh Burke ενσωματώνει στοιχεία stealth, τα οποία καθιστούν το πλοίο δυσκολότερο να ανιχνευθεί.

Αυτά τα πολεμικά πλοία σχεδιάστηκαν ως αντιτορπιλικά πολλαπλών αποστολών και μπορούν να εκτελέσουν τους ακόλουθους ρόλους: 1. Αεράμυνα – Air Defense (AD) με το ισχυρό ραντάρ Aegis και τα βλήματα επιφάνειας-αέρος όπως το SM2. 2. Ανθυποβρυχιακό πόλεμο – Anti Submarine Warfare (ASW), με ρυμουλκούμενο σόναρ, βόμβες βυθού και ελικόπτερο ASW. 3. Στρατηγικά πλήγματα σε εχθρικό έδαφος – Anti-Surface Warfare (ASW) με τον πυραύλο Harpoon και τον στρατηγικής σημασίας πύραυλο Tomahawk τύπου cruise.

Το Lockheed Martin F-22 Raptor είναι ένα μονοθέσιο δικινητήριο αεροσκάφος εναέριας υπεροχής, 5ης γενιάς, σχεδιασμένο για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF). Το F22 θεωρείται ως το πιο ικανό μαχητικό αεροσκάφος σε ενεργό υπηρεσία.

Η τεχνολογία του είναι τόσο προηγμένη ώστε το F-22 δεν μπορεί να εξαχθεί σύμφωνα με τον αμερικανικό ομοσπονδιακό νόμο. Το Raptor έχει 3 εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης όπλων, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν βλήματα αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους καθώς και βόμβες.

Το MiG-29 είναι το πιο σύγχρονο μαχητικό της Βόρειας Κορέας η οποία επιχειρεί περίπου 40 από αυτά. Το F-22 είναι μια γενιά μπροστά από το MiG-29 και σε συνδυασμό με την καλύτερη εκπαίδευση και στρατηγική της USAF, αναμένεται να αποκτήσει γρήγορα την αεροπορική υπεροχή έναντι των βορειοκορεατικών μαχητικών.
Τα σκάφη κλάσης Νίμιτς είναι μια κλάση 10 αεροπλανοφόρων πυρηνικής ενέργειας που υπηρετούν με το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών – USN.

Είναι ικανά να μεταφέρουν περισσότερα από 60 μαχητικά. Τα αεροσκάφη που επιχειρούν από τα Nimitz είναι κατά κύριο λόγο F18 Hornets και F18 Super Hornets. Πρόκειται για αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενεάς, σχεδιασμένα για επιθέσεις εδάφους και αέρα. Η κλάση Nimitz έχει απεριόριστη εμβέλεια και ως εκ τούτου είναι ικανή να προβάλλει δύναμη πολύ πέρα από τις ακτογραμμές των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση πιθανών γεγονότων, οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποφασίσουν να φέρουν το Minuteman III στο τραπέζι. Ο Minuteman III ήταν ο πρώτος MIRV Inter Continental Βαλλιστικός Πύραυλος στον κόσμο και η σειρά των πυραύλων Minuteman είναι το μοναδικό χερσαίο ICBM στο οπλοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει βεληνεκές περίπου 13000 χιλιόμετρα (8100 μίλια) και ταχύτητα άνω των 24000 χιλιομέτρων ανά ώρα. Οι βορειοκορεατικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν πολύ μικρότερη εμβέλεια και οι δοκιμές των πυραύλων έχουν αποτύχει πολλές φορές, δείχνοντας ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει πριν την κατοχύρωση αυτής της τεχνολογίας.

Η κλάση Οχάιο είναι μια κατηγορία πυρηνικών υποβρυχίων που θεωρείται μια από τις πιο θανατηφόρες πλατφόρμες στον κόσμο. Το ναυτικό των ΗΠΑ έχει 18 υποβρύχια της τάξης του Οχάιο: 14 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) και 4 που αργότερα μετατράπηκαν σε υποβρύχια κατευθυνόμενων πυραύλων (SSGN). Τα 14 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων της τάξης του Οχάιο μαζί φέρουν περίπου το 50% του συνόλου των ενεργών στρατηγικών θερμοπυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ. Τα υποβρύχια Οχάιο είναι τα μεγαλύτερα υποβρύχια που κατασκευάστηκαν ποτέ για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και μεταφέρουν 24 βαλλιστικούς πυραύλους Trident.

Κάθε ένας από αυτούς τους πυραύλους διαθέτει 12 πυρηνικές κεφαλές MIRV και κάθε μία από αυτές τις κεφαλές έχει εκρηκτική ισχύ ισοδύναμη με 300 έως 475 κιλά τόνους TNT. Αυτή η θανατηφόρα καταστροφική δύναμη καθιστά τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων της κλάσης Οχάιο τα πιο ισχυρά στοιχεία των αμερικανικών δυνάμεων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες από τα οπλικά συστήματα που επιβεβαιώνουν την απόλυτη αμερικανική ηγεμονία:

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα