Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Χαράς ευαγγέλια στην Κύπρο μετά την ανακάλυψη κοιτάσματος – μαμούθ φυσικού αερίου, τη μεγαλύτερη στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Ενέργειας στην Κύπρο, Γιώργος Λακκοτρύπης δημοσίευσε βίντεο στο twitter από την ιστορική στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ.

lang="el-GR">Το κοίτασμα φυσικού αερίου που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών αποκάλυψε η γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10 sτην κυπριακή ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεΐ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Στη γεώτρηση ανακαλύφθηκε στήλη φυσικού αερίου 133 μέτρων και βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης που έχει διενεργηθεί, εκτιμάται ότι ο ταμιευτήρας είναι άριστης ποιότητας και διαθέτει συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Προκειμένου δε να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου που περιέχεται στον ταμιευτήρα «Glaucus-1», θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Newsvoice
ΑΟΖ,aoz