Η σιωπή του Κιμ Γιονγκ Ουν που «πάγωσε» τους πάντες!

Όλα καλά, όλα ωραία, χειραψίες, χαμόγελα, «θερμό» κλίμα. Αλλά για την… ταμπακιέρα τίποτα ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Και μόνο με την συνάντησή τους, σήμερα τα ξημερώματα στην Σιγκαπούρη, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν κάνουν ένα μεγάλο βήμα με γνώμονα την παγκόσμια ειρήνη.

Μια ταραχώδης σχέση δεκαετιών, μπαίνει σε τροχιά εξομάλυνσης. Οι ηγέτες των ΗΠΑ

και Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν στην Σιγκαπούρη και μας έδωσαν εικόνες που μέχρι -μόλις- πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζαν αδιανόητες.

Οι ηγέτες δύο χωρών που ακροβατούσαν στα όρια της πυρηνικής απειλής, συναντήθηκαν κι έσφιξαν τα χέρια.

Όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, ήταν και οι δύο σκυθρωποί και σοβαροί. Όταν ήρθαν όμως σε… απόσταση αναπνοής, «λύθηκαν». Τα χαμόγελα έγιναν σχεδόν… μόνιμα, ενώ οι δυο τους έδειχναν άνετοι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ο αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιστορική σύνοδος θα είναι «εξαιρετικά επιτυχής». Και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία υπέροχη σχέση μπροστά μας«. Μάλιστα δήλωσε πως είναι τιμή του που συναντά τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, από την πλευρά του, δήλωσε πως υπήρχε μια σειρά από εμπόδια μέχρι τη σημερινή συνάντηση. «Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως γρήγορα παρατηρήθηκε ένα… θολό σημείο.

Η εκκωφαντική σιωπή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν θα… απαρνηθεί τα πυρηνικά του. Και τότε… σιωπή!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν απάντησε τίποτε απολύτως κι αυτό δημιουργεί ερωτήματα. Η καταστροφή της παραμικρής… πυρηνικής «υποψίας» στην Βόρεια Κορέα είναι ο πλέον απαράβατος όρος που θέτει ο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να βρεθεί κοινός τόπος.

Η σιωπή του Κιμ Γιονγκ Ουν, λοιπόν, μπορεί να μη λέει τίποτα, αλλά μπορεί να λέει και… πάρα πολλά όσον αφορά στο μέλλον τόσο της συνάντησης, όσο και της μετέπειτα σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας…

Πηγή : newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα