Η Porsche μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Η Porsche εξαγοράζει ένα σημαντικό μερίδιο στην Greyp, μια κροατική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων που συνδέεται με τη θυγατρική της Rimac Automobili, με στόχο να επεκτείνει τις επιλογές κινητικότητας πέρα ​​από τα σπορ αυτοκίνητα. Η Porsche έχει ήδη μερίδιο 10% στη Rimac και τώρα θέλει να ενισχύσει τη συμμετοχή

της.

Η Rimac και οι λοιποί μέτοχοι της Greyp θα διατηρήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η εξαγορά αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος του έτους, ανέφερε έκθεση του Bloomberg.

Η Porsche έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η πλήρως ηλεκτρική Taycan έχει φτάσει σε πωλήσεις τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, με το μερίδιό της να αυξάνεται συνεχώς. Πρόσφατα παρουσίασε τις Porsche Taycan GTS και Porsche Taycan GTS Sport Turismo, κάτι που δείχνει ότι η εταιρεία δεν διστάζει να επεκταθεί σε επιλογές που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Ο οικονομικός διευθυντής, Lutz Meschke, δήλωσε ότι η μάρκα προωθεί συνεχώς τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

«Οι δραστηριότητές μας στον τομέα των ηλεκτρονικών ποδηλάτων υπογραμμίζουν τη συνεπή προσέγγισή μας σε αυτή τη φιλοσοφία μετακίνησης», δήλωσε ο Meschke.

Η Porsche είχε ήδη παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά ποδήλατα τον Μάρτιο, τα eBike Sport και eBike Cross. Το eBike Sport προορίζεται για χρήση στον δρόμο μιας και χρησιμοποιεί στοιχεία κούρσας, ενώ το eBike Cross έχει χαρακτηριστικά mountain. Η Porsche συνεργάστηκε με τη Rotwild για την κατασκευή αυτών των ποδηλάτων.

Αμφότερα, φέρουν ανθρακονημάτινο πλαίσιο και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις από την Fox. Τα φρένα είναι από την Magura και ο κινητήρας είναι Shimano EP8 με μπαταρίες χωρητικότητας 504 Wh. Της ίδιας εταιρείας με τον κινητήρας είναι και οι ταχύτητες. Οι τιμές των δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι από 8.000 έως και 10.000 ευρώ και προσφέρονται σε τρία μεγέθη (S, M, L).

Τώρα, η Porsche θέλει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και να εφαρμόσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων στον τομέα των δίτροχων. Πραγματοποίησε επίσης μια τεράστια επένδυση €15 δισ. για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα επόμενα πέντε χρόνια με ένα ποσό €6,5 δισ. να πηγαίνει αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

www.drive.gr

Το άρθρο Η Porsche μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα