Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκο… μεγαλείο στην Πόλη!

Τον είχαν για… τελειωμένο πριν το τζάμπολ. Ο Ολυμπιακός όμως έστειλε ένα ισχυρό “μήνυμα” προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” κίνησαν τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία με 90-83 στην παράταση (75-75 κ.α.) και έδειξαν πως κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράφει. Ρόμπερτς, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Στρέλνιεκς οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του “διπλού”.

Έβγαλε.. τσαμπουκά και πήρε σπουδαία νίκη! Ο Ολυμπιακός

πήρε τεράστιο «διπλό» στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ και… εξιλεώθηκε για την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 90-83 της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην παράταση (75-75 κ.α.), για την 7η αγωνιστική της Euroleague, αυξάνοντας σε 5-2 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην 3η ήττα τους.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου “θυμήθηκαν” το καλό τους πρόσωπο και έφτασαν στο 8 “διπλό” τους σε 12 παιχνίδια κόντρα στη Φενέρ με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτς (21 π.), Πρίντεζη (18 π.), Στρέλνιεκς (16 π) και Παπανικολάου (7 π. αλλά με τρομερή δουλειά στην άμυνα).

Ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα

Η Φενέρμπαχτσε δεν έδειξε δυνατή κάτω απ’ τη ρακέτα, εκμεταλεύτηκε την ταχύτητα του Βέσελι έναντι του Μιλουτίνοφ, αλλά και την ευστοχία της από το τρίποντο και πήρε.. βραχεία κεφαλή. Ο Ολυμπιακός πήρε πόντους από τον Πρίντεζη (έφτασε τους 10 π στο δεκάλεπτο), περιόρισε τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, έγινε καλύτερος στην άμυνα και πέρασε μπροστά στο σκορ (12-14).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να “κλείσει” την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 1 πόντο (17-18) και βλέποντας τους Γουαναμέικερ και Ντατόμε να… φορτώνονται με 2 φάουλ.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου όμως μπήκαν πολύ άσχημα στη δεύτερη περίοδο (δεν σκόραραν για 2,5 λεπτά), οι γηπεδούχοι… έτρεξαν ένα σερί 7-0 και έφτασαν στο 24-18. Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε κάποιες.. ανάσες σε Μάντζαρη, Πρίντεζη και Μιλουτίνος και είδε τους Πειραιώτες να έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και το σκοράρισμα. Απ’ την άλλη, ο Ναναλι δεν έβρισκε αντίπαλο για να τον εμποδίσει (έφτασε τους 14 π. στο ημίχρονο)!

Ο Ολυμπιακός “σκλήρυνε” και πάλι την άμυνα του και με ένα 7-0 σερί έφτασε στον πόντο τη διαφορά από την ομάδα του Ομπράντοβιτς (31-30). Ο Γουίλιτζερ όμως έκανε λάθη απειρίας στην πρώτη του συμμετοχή στην Euroleague, ο Αγραβάνης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, οι “ερυθρόλευκοι” σταμάτησαν να σκοράρουν και η Φενέρμπαχτσε πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 10 π. (40-30).

Οι πόντοι στο ημίχρονο

Φενέρμπαχτσε: Τόμπσον 2, Μέλι 9 (1), Ουοναμέικερ 3, Σλούκας 2, Νάναλι 14 (1), Γκούντουριτς, Βέσελι 4, Ντατόμε 6 (1).

Ολυμπιακός: Μακλίν 4, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 2, Στρέλνιεκς 6 (2), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 1, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 5 (1), Γουίλτζερ, Τόμπσον 2.

Στατιστικά ομάδων στο ημίχρονο

Φενέρμπαχτσε: 40 πόντοι, 11/18 δίποντα (61.1%), 3/6 τρίποντα (50%), 9/12 βολές (75%), 9 ριμπάουντ (4-5), 10 ασίστ, 4 κλεψίματα, 9 λάθη, 1 μπλοκ.

Ολυμπιακός: 30 πόντοι, 9/18 δίποντα (50%), 3/11 τρίποντα (27.3%), 3/4 βολές (75%), 13 ριμπάουντ (7-6), 7 ασίστ, 7 κλεψίματα, 8 λάθη.

“Μαγική” περίοδος για τον Ολυμπιακό

Ο Γουαναμέικερ πήρε.. μπρος στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε επιθετικά ριμπάουντ, έκανε κλεψίματα και έφτασε στο 49-47 με τον Ρόμπερτς να έχει 4x4 σε τρίποντα σε εκείνο το σημείο και τον Μιλουτίνοφ και εντυπωσιάζει στο “ζωγραφιστό”.

Η Φενέρμπαχτσε έχασε την καλή της ψυχολογία, οι “ερυθρόλευκοι”.. έτρεξαν ένα επιμέρους 15-2 και πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ (51-52). Την ίδια ώρα, ο Παπανικολάου δεν πήγε καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα έβγαλε πάθος. Ο Ρόμπερτς έφτασε το 5x5 στα τρίποντα και έκανε το 53-57 του δεκαλέπτου.

“Γλίστρησε” η νίκη από τον Ολυμπιακό – Πήγε παράταση το ματς

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό, με τους Τόμπσον και ΜακΛιν να βάζουν το… λιθαράκι του. Ο Ρόμπερτς συνέχισε τις ποιοτικές του προσπάθειες, ενώ το τρίποντο του Στρέλνιεκς ανέβασε τη διαφορά στο +9 (58-67). Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε άλλη λύση από το να πιέσει με την άμυνα της και να παίξει “ξύλο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε την προσπάθεια της, αλλά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε με τον Μιλουτίνοφ (ασίστ του Παπανικολάου). Τελικά, οι γηπεδούχοι -έχοντας και τη… βοήθεια από αρκετά σφυρίγματα- έκαναν το 73-75 στα 23 δεύτερα πριν τη λήξη, με τις βολές του Ντατόμε, ενώ αυτές του Βέσελι διαμόρφωσαν το 75-75 που έστειλε το ματς στην παράταση. Στο τελευταίο σουτ του ματς, ο Ρόμπερτς αστόχησε σε τρίποντο.

Το μεγάλο «διπλό» ήρθε στον εξτρά χρόνο

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεμείνει από.. καύσιμα, ο Παπανικολάου έκανε “σκυλίσιες” άμυνες, ο Πρίντεζης ανέλαβε στο σκοράρισμα, ενώ το τρίποντο – μαχαιριά του Στρέλνιεκς ανάγκασε τους πρώτους οπαδούς της Φενέρ να σηκωθούν από τα καθίσματα τους και να φύγουν. Το σκορ 83-90 και σπουδαία νίκη για τους “ερυθρόλευκους” στην έδρα της Φενέρ.

Πηγή : newsit.gr

The post Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκο… μεγαλείο στην Πόλη! appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα