ΔΕΗ: Βουτιά 13% για την μετοχή της στον απόηχο της αύξησης κεφαλαίου κατά 750 εκατ.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ από το άνοιγμα της συνεδρίασης, στη απόηχο της είδησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατ. με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στην Επιχείρηση από το 51% στο 34%.

Η πτώση της μετοχής είχε φτάσει μέχρι και 13% και κινήθηκαν κάτω από τα 8 ευρώ. Αυτή την στιγμή φαίνεται να βρίσκει βάση στα 8 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών.

Η πτώση δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχίες, αφού πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο για επιχειρήσεις που

προχωρούν σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Σε ότι αφορά το Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης δέχεται πιέσεις και υποχωρεί 0,85%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά από την επιστροφή των ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής Evergrand

Σε ότι αφορά την αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση, η όλη διαδικασία της αύξησης θα γίνει με ρυθμούς εξπρές και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο. Συντονιστές της αύξησης προβλέπεται είναι η Citi και η Goldman Sachs.

Η απόφαση για την ΑΜΚ προβλέπεται να εγκριθεί από την έκτακτη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας στις 19 Οκτωβρίου. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία του book building ενώ θα ανακοινωθεί και η τιμολόγηση. Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

www.newsit.gr

Το άρθρο ΔΕΗ: Βουτιά 13% για την μετοχή της στον απόηχο της αύξησης κεφαλαίου κατά 750 εκατ. εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα