Χονγκ Κονγκ: Πυροβολούν στο ψαχνό διαδηλωτές

Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, με τους αστυνομικούς να μην διστάζουν να πυροβολούν εναντίον των διαδηλωτών με πραγματικά πυρά.

Όπως στο βίντεο ντοκουμέντο που θα δείτε παρακάτω με τον αστυνομικό να πυροβολεί σχεδόν εξ’ επαφής 18χρονο διαδηλωτή με πραγματικά πυρά στην διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και

διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ. «Ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ με το όπλο του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο στήθος σήμερα στην συνοικία Τσουέν Ουάν», δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή.

Ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε έλαβε επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Παρά την απαγόρευση των αρχών μικρές ομάδες διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα σε 12 συνοικίες του ημιαυτόνομου αυτού εδάφους. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καλυμμένες με καουτσούκ σε τουλάχιστον 4 συνοικίες.

Η διοίκηση των νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Σε αστυνομικό κλοιό βρισκόταν από νωρίς σήμερα το Χονγκ Κονγκ, με οδοφράγματα να έχουν στηθεί στο κέντρο της πόλης, τα καταστήματα να είναι κλειστά και μεγάλη παρουσία των δυνάμεων αντιμετώπισης των ταραχών στους δρόμους για να διασφαλιστεί ότι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες δεν θα επισκιάσουν τους σημερινούς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα