Ακρίβεια: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση – «Εκστρατεία» αποδόμησης των θέσεων Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Στο «μέτωπο» της ακρίβειας επικεντρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με σημείο αιχμής την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σάντσεθ στην Ισπανία να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά προϊόντα.

Το Μέγαρο Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση και αποδομεί την κριτική που ασκούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ΦΠΑ

λόγω της ακρίβειας. Καλεί τους κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη να πουν δημόσια ποιους αντίστοιχα φόρους θα αύξαναν έτσι ώστε να μη στερηθεί τα απαραίτητα έσοδα ο κρατικός προϋπολογισμός, δεδομένου ότι ο Φ.Π.Α. είναι ο βασικός… «αιμοδότης». Υπενθυμίζουν δε πως βάσει αυτών των εσόδων η κυβέρνηση μπορεί να λαμβάνει μέτρα, όπως επισημαίνουν στη ΝΔ, για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και της μεσαίας τάξης.

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να μη επιτρέψουν στην Κουμουνδούρου αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη να «παίξουν» επικοινωνιακά με το θέμα της ακρίβειας και να εμφανιστούν ως τα κόμματα των οποίων οι προτάσεις εφαρμόζονται σε άλλες χώρες του Νότου.

«Μαραθώνιος» για την αποδόμηση των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Έτσι, ξεκινά «μαραθώνιος» απόκρουσης της προπαγάνδας με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να αναλαμβάνουν στις επαφές τους με τους πολίτες αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, να αποδομούν το αφήγημα της αντιπολίτευσης και να προωθούν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό.
Αναγνωρίζουν ότι το θέμα της ακρίβειας δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και η διαχείριση του κρίνει εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Καλύτερα αποτελέσματα από την κεντροδεξιά κυβέρνηση»

«Η Ελλάδα πετυχαίνει καλύτερα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα απ’ ό,τι η Ισπανία» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας να αποδομήσει την κριτική ότι είναι η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του Σάντσεθ που προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία.

«Σε βασικά οικονομικά μεγέθη η κεντροδεξιά Κυβέρνηση της Ελλάδας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πετύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις για την Πατρίδα και για την ελληνική κοινωνία από τη σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Ισπανίας.  Αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά δείκτες» επιμένει ο κ. Γιάννης Οικονόμου (ΣΚΑΪ), κάνοντας ειδική αναφορά στη μείωση της ανεργίας αλλά στους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας και στη μεγαλύτερη μείωση του χρέους.

«H Ισπανία έχει μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια από εμάς. Έχει ένα χρέος της τάξεως του 112% του Α.Ε.Π., το δικό μας χρέος ήταν στο 194% του Α.Ε.Π.. Πέφτει, αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλους ρυθμούς, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι Ισπανοί έχουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια» τονίζει ο κ. Οικονόμου.

«Με απλά λόγια, τα 3,5 δισ. που θα έλειπαν από την Ελλάδα αν εφαρμόζαμε αυτού του είδους τα μέτρα, θα μας έβαζαν σε περιπέτειες σαν κι αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Κανείς δεν έχει υποδείξει από πού θα αναπληρωνόταν αυτό το κενό. Θα βάζαμε καινούργιους φόρους; Θα αυξάναμε ξανά τον ΕΝΦΙΑ;» προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δίνοντας τον τόνο των θέσεων που θα προτάξει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση η «γαλάζια» παράταξη.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι στη δική της ατζέντα δεν είναι η αύξηση αλλά η μείωση των φόρων και η διαρκής στήριξη των πολιτών μέσα στην ενεργειακή «καταιγίδα», ενώ εκφράζει αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο η μείωση του Φ.Π.Α. θα περνούσε στην τσέπη του καταναλωτή και δεν θα χανόταν στην… χοάνη της κερδοσκοπίας.

www.newsit.gr

Το άρθρο Ακρίβεια: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση – «Εκστρατεία» αποδόμησης των θέσεων Τσίπρα και Ανδρουλάκη εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα