Αυστραλία: Άνοιξε τα σύνορα μετά από 600 ημέρες – Αγκαλιές και φιλιά στα αεροδρόμια

Έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο η Αυστραλία άνοιξε και πάλι τα σύνορά της. Σημειώνεται πως τα σύνορα της χώρας ήταν κλειστά εδώ και 600 περίπου ημέρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ εκτυλίσσονται σκηνές αντάμωσης ανθρώπων που είχαν χωριστεί εδώ και καιρό λόγω πανδημίας. Στις 20 Μαρτίου του 2020, η Αυστραλία επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα κλεισίματος των συνόρων στον κόσμο για να προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό δεν είχαν μπορέσει να

επιστρέψουν στην πατρίδα τους για 19 μήνες. Οι πτήσεις ήταν σπάνιες και οι πολίτες στους οποίους διδόταν άδεια να επιστρέψουν έπρεπε να περάσουν από μια δαπανηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.

Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μέτρα αυτά και οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί μπορούν εφεξής να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas είχε καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο μέρος του στόλου της και ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλός της Άλαν Τζόις εξέφρασε ικανοποίηση για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, “η οποία άργησε πολύ να έρθει”.

Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία

“Είναι υπέροχο να βλέπω ότι οι Αυστραλοί μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους έπειτα από πολύ καιρό που έμειναν χώρια”, σημείωσε. “Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αυστραλία”, δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, αναρτώντας στο Facebook μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι η χώρα είναι πλέον “έτοιμη να απογειωθεί!”.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σήμερα την αυγή οι πρώτοι επιβάτες που αποβιβάστηκαν δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την επιστροφή τους, η οποία αποτυπώθηκε σε συγκινητικές εικόνες αγκαλιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι κάτι το “μαγικό”, είπε σε δημοσιογράφους ο Τιμ Τάρνερ, ο οποίος δεν είχε δει τον γιο του για έναν χρόνο.

Η Τζούλι Τσου, η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία, είπε ότι προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την ώρα της προσγείωσης.

www.newsit.gr

Το άρθρο Αυστραλία: Άνοιξε τα σύνορα μετά από 600 ημέρες – Αγκαλιές και φιλιά στα αεροδρόμια εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα