Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: «Το κατηγορητήριο μπορεί να διευρυνθεί και για άλλα πρόσωπα»

Η έρευνα για τη σκευωρία της Novartis και τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα φτάσει έως το τέλος, επισήμανε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης, ανοίγοντας τη συζήτηση στη βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών δικαστικών λειτουργών.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «η Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία θα λειτουργήσει με απολύτως θεσμικά σε μια ιδιαίτερη υπόθεση που μας

ήλθε με το αρ. 86 καθώς διερευνάται τυχόν παρέμβαση υπουργού στη δικαιοσύνη πράγμα που ακουμπά την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας» για να εξηγήσει: «α) Η πρωτοβουλία δίνεται όπως ορίζει το Σ και ο ΚτΒ αποκλειστικά στην Βουλή χωρίς παρέμβαση της Κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο β) Κινούμαστε με το αυστηρό πλαίσιο του Νόμου και η Προκαταρκτική θα διερευνήσει συλλέγοντας στοιχεία, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τα πρώτα στοιχεία, αφού ο φάκελος ήλθε αμελλητοί στην βουλή και επομένως το κατηγορητήριο μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε άλλα πρόσωπα αν προκύψουν εμπλοκή τους».

«Η παρούσα λοιπόν πλειοψηφία σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητας του εμπλεκομένου υπουργού θα διερευνήσει την υπόθεση με την υπόσχεση ότι θα φθάσουμε μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση που κρέμασε κόσμο στα μανταλάκια με μοναδικά στοιχεία μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς, η παρούσα πλειοψηφία στηρίζεται σε επαρκές αποδεικτικό υλικό για την Παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών» συνέχισε ο κ. Πλεύρης, αναφέροντας μια σειρά από περιπτώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στις καταθέσεις της Ελένης Ράικου, του Ιωάννη Αγγελή αλλά και τα όσα είχε δηλώσει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, κ. Μανιαδάκης, περί πιέσεων που δέθηκε για να καταγγείλει πολιτικά πρόσωπα.

«Σημείο καμπής στην όλη υπόθεση είναι η παραίτηση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς κας Ράικου, μετά από δημοσίευμα σε βάρος της στην εφημερίδα Ντοκουμέντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, και λέγοντας ότι δεν θα μετατραπεί σε Ιφιγένεια λόγω επίορκων κρατικών λειτουργών και συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

Η κα Ράικου καταθέτει στις 23.09.19 για την τότε της παραίτηση: επίσκεψη της δημοσιογράφου Παπαδάκου 2 φορές που μάλιστα της καταγγέλθηκε ψευδώς ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού και εν συνεχεία επικοινωνία με τον κ. Παπαγγελόπουλο με τον ακόλουθο διάλογο την 2η φορά λίγο πριν το δημοσίευμα στο Ντοκουμέντο και την παραίτηση της: «Ακόμα δεν έστειλες την δικογραφία της Νοβάρτις στη Βουλή», «Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανέναν», «Έχεις και παρα Στείλε την για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι». «Δεν είμαι αυτής της σχολής». «Κάτσε τότε και θα δεις εάν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου»».

Όπως εξήγησε αυτό αποτελεί τον ορισμό της απόπειρας ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

«Μετά την παραίτηση αναλαμβάνει Εισαγγελέας η νυν Εισαγγελέας κα Τουλουπάκη, αμέσως μετά την προαγωγή της ενώ υπήρχαν εμπειρότεροι της», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Για τις καταγγελίες  Αγγελή ο κ. Πλεύρης τόνισε πως παραιτήθηκε την  07.01.19 έπειτα από δημοσίευμα στην Εφημερίδα Δημοκρατία 05.01.19 για δήθεν παραλήψεις του. Είχε διαδεχθεί τον παραιτηθέντα συνάδελφο του Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ο κ. Πλευρης αναφέρθηκε στις καταγγελίες του κ. Αγγελή κατά των προβληματικών χειρισμών της Ελένης Τουλουπάκη και την καταγγελία του πως ενοχρηστρωτής των ενεργειών της ήταν ο «Ρασπούτιν».

«Οι Εισαγγελείς δεν λειτουργούσαν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα. Στην Βιέννη κατάλαβε ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη για Λοβέρδο, Σαμαρά Γεωργιάδη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Η Τουλουπάκη, που αν και άπειρη τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση επικοινωνούσε με τον Ρασπούτιν μέσω Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Μάλιστα επιβεβαιώνει και κατάθεση Ράικου, καθώς Τουλουπάκη είχε αναφερθεί σε βίντεο με Πικραμένο τμήμα της δικογραφίας που τελικώς ΔΕΝ υπήρχε. «Συγγνώμη έκανα λάθος δεν υπήρχε τέτοιο βίντεο»».

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης και στις δύο περιπτώσεις η αλληλουχία των γεγονότων ήταν η ίδια. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί κατέθεσαν μεθοδεύσεις, στη συνέχεια υπήρξαν εναντίον τους δημοσιεύματα σε φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο και έπειτα ακολούθησε η παραίτησή τους.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας τετελεσμένης αλλά και σε απόπειρα, όπου ως ηθικός αυτουργός ο πρώην Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς χωρίς στοιχεία να ασκήσουν διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους. Παράλληλα, έκανε λόγο για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, της παραβίασης καθήκοντος και της ψευδής κατάθεσης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πρέπει να ελεγχθεί για το αν με «μεθοδεύσεις Ρασπούτιν και με εκτελεστικό βραχίωνα εισαγγελικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους και συγκεκριμένες εφημερίδες έστησε ένα παραδικαστικό και εάν η υπόθεση στοχποίησης των 10 πολιτικών προσώπων είναι μέρος αυτού του παραδικαστικού».

Παράλληλα τόνισε ότι «θα εξεταστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία Η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την διαλεύκανση της υπόθεσης και όποιος συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία θα λογοδοτήσει όσο ψηλα και αν βρίσκεται»

«Σε αυτό το σημείο επικαλούμαστε τον κ. Παπαγγελόπουλο που στις 05.02.18 δήλωσε: «Η πείρα μου ως δικαστικός λειτουργός με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Προφανώς επικαλούμενος την ίδια πείρα του, που ζήτησε με τρεις καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων να διωχθούν 10 πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής (όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή στις 21.02.18), καθώς το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών πρώην συναδέλφων του με επίκληση σειράς πραγματικών περιστατικών και όχι σε καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων που αποδείχθηκαν ψευδείς, καθώς αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις» τόνισε τέλος ο κ. Πλεύρης.

The post Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: «Το κατηγορητήριο μπορεί να διευρυνθεί και για άλλα πρόσωπα» appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα