Υπ. Υγείας: Στους 125 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλαδα, 55 νέα κρούσματα

Στους 125 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Από τους θανόντες, 33 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ το 90,4% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 55 νέα

κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν υγειονομικές δομές.  Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν ανέλθει σε 2.463. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 574 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.131, το 46%. ασθενείς σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 66 έτη. 57 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, εκ των οποίων 15 ή 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 85% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 59.241 έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.

O κ. Τσιόδρας ανέφερε πως στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα, ενώ προειδοποίησε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις και πως δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε. Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση, ανέφερε προσθέτοντας πως  η κατάσταση παραμένει καλή αλλά εύκολα μπορεί να ξεφύγει, δεν εφησυχάζουμε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα υπάρξει από τις 4 Μαΐου σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. «Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νέα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας», ανέφερε.

Αναφορικά με τη δομή υγείας στο Περιστέρι, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα, από τα οποία 13 αφορούν τροφίμους και  11 εργαζομένους καθώς και άλλα 4 κρούσματα τα οποία δεν διευκρίνισε ποιους αφορούν.  Η δομή στεγανοποιήθηκε και τέθηκε σε καραντίνα ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και τοποθετήθηκαν υπεύθυνοι. Μέχρι το βράδυ θα πραγματοποιηθούν άλλοι 45 έλεγχοι στη συγκεκριμένη δομή.  Παράλληλα, ανέφερε πως θα αναζητηθούν ευθύνες, σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο, για τα γεγονότα στη συγκεκριμένη δομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα